|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
igo Član
Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3638 Aktiv.: 17.04
|
Objavljeno: Tor Feb 20, 2018 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tega, da morajo biti vse nepremične kovinske naprave med seboj povezane z debelim ozemljitvenim vodnikom (10 ali 16 mm2, v industriji še več) , nato pa povezane na ozemljitveni valjanec, se nisem jaz spomnil. Taki so predpisi. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sebaveh Član
Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1615 Aktiv.: 8.16 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Tor Feb 20, 2018 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko pa med dovodno nulo in zvezdiščem grelcev priklopiš kašno tlivko oziroma signalno lučko. Na tak način boš pridobil indikacijo enega ali dveh nedelujočih grelcev. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
fifa Član
Pridružen-a: Ned 08 Nov 2009 21:36 Prispevkov: 76 Aktiv.: 0.43 Kraj: zreče
|
Objavljeno: Sob Apr 14, 2018 8:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem sicer strojnik,
dodoal pa bi komentar na krmiljenje grelca z SSR
SSR mora biti čim več časa izklopljen, le tako se lahko spoj hladi.
Pri običajnem krmiljenju so na relejih "crkovali" kontakti, zato so bila krmiljenja izvedena takoda je bilo vklapljanje čim redkeje
Pri SSR ta logika ne velja. Naredi PMW regulacijo, boljše je da je grelec močnejši, in tudi SSR malo predimenzioniran, močnejši grelec bo namreč podaljšal čas ko je "off"
Poglej malo karakteristike SSRjev .
Skoraj vsi (ne glede na max tok) so uporabni brez hladilnika tja do max 5 A. 10 A že vsem dela probleme - kot rečeno to je zaradi tega ker se "stukalo" segreva...
SSR mora biti vedno hlajen in vedno delati v PMW načinu (z čim večjo frekvenco)
Upam da sem uporabil pravo terminologijo.
Napisano iz iskušenj. Tudi veliki (Kraus maffei) so delali te napake in so SSRji crkovali kot za stavo...
še nekaj glede lonca za kuhanje piva:
Nekdo je predlagal uporabi dvojni lonec , ker drugače boš imel probleme z čiščenjem.
Zal prekleto drži. "malt" je sladek, in grelec je vroč če je prevroč se nanj sladkor prijemlje.
Na netu je cel kup "avtomatov" za kuhanje piva, če malo pogledaš boš videl da imajo tisti ki imajo grelec v pivini grelce z zelo veliko površino - pač zato da so čim bolj "hladni" in se nanj čim manj prijemlje. Grelec ne sme biti na dnu, temveč ob obodu - premisli zakaj.
Podoben problem boš imel z crpalko. Verjetno boš uporabil obtočno črpalko z plavajočim rotorjem (brez tesnil), Premisli glede materialov , karamelo ni lahko čistiti. ... Zato obtočne črpalke za toplo vodo niso najbolj primerne (žal).
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 74 dni
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|