www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

IP kamera ne dela

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sebastig
Član
Član



Pridružen-a: Sob 21 Nov 2009 21:35
Prispevkov: 110
Aktiv.: 1.02
Kraj: World

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 09, 2018 9:08 pm    Naslov sporočila:  IP kamera ne dela Odgovori s citatom

Zdravo, imam low cost IP kamero JOOAN 703ERC-T ki sem jo naročil prek e-baya. Stvar je prišla dokaj hitro in danes ko sem jo hotel preizkusit, sploh ne zaštarta...mrtvo vse...
Ker sem jo naročil preko spleta nisem ravno navdušen da izdelek vrnem saj bo spet trajalo in trajalo preden se bo stvar uredila.
Zato me zanima ali pozna mogoče kdo te IP kamere tolko da bi lahko kamero razdrl in preveril kaj bi lahko bilo zanič in jo poskusil popravit.
kamera je bila 30 EUR in 8 eur poštnina, ni tolko veliko ampak je pa denar, pa nebi je rad zdaj v smeti vrgel.
Sem pa poskusil na že obstoječih kamerah ki delujejo in ni nič drugače. Kamera bi naj podpirala POE vendar se nič ne zgodi ob priklopi kablov. Sem mislil da sem kable narobe priklopil z konektorji pa tudi to ni krivo, je vse ok. Preveril sem še z originalno narejeni kabli pa tudi tam ni uspeha. POS switch dela brezhibno, ostali dve kameri delujeta ok.
Mogoče kakšna rešitev ali pa približek?

Lp
S
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 4447
Aktiv.: 30.09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 09, 2018 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je možno kamero napajati direktno, ne preko PoE?
Če nič ne mrda, je po mojem problem s samim napajanjem/napajalnikom v kameri.

LP, g

_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član



Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Prispevkov: 4743
Aktiv.: 30.63
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 09, 2018 10:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dvomim da sploh ima PoE, saj ima priklop za 12V.
Kitajci za PoE ponavadi priložijo buck-boost vmesnik PoE na 12V priklop, če pa ni PoE dajo pa 230V-12V adapter zraven. Pri najcenejši "opremi" pa te opreme pač ni sploh.
Kaj se zgodi ako na tako kamero priklopiš pravi PoE in ji daš 50V šus v rit pa ne vem...
Lahko pa da se motim Smile

_________________
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tiger007
Član
Član



Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 1:21
Prispevkov: 81
Aktiv.: 0.52
Kraj: okolica Litije

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 09, 2018 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali ni pri pravem PoE nek protokol, da stikalo vidi, če je na njega priključena PoE naprava in ji potem vklopi napajanje cca 48V. Tako da dvomim, da bi v tem primeru spustil polno napajalno napetost in uničil kamero.
_________________
Lp Simon


Nazadnje urejal/a tiger007 Pet Mar 09, 2018 11:15 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sebastig
Član
Član



Pridružen-a: Sob 21 Nov 2009 21:35
Prispevkov: 110
Aktiv.: 1.02
Kraj: World

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 09, 2018 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fantje hvala za razmišljanje, zdaj tako je, te ip kamere imajo zraven tudi ženski konektor za 12v, ampak če imajo podporo za poe potem napajanja ne potrebuješ, jo tudi kamera avtomatično prepozna, seveda če imaš poe usmernik ali dražji switch z nekaj izhodi. Dlink switch z 5 poe izhodi imam sam ker imam gor priklopljeni že dve ip kameri, sem pa po dolgem raziskovanju zdaj dognal da sta moji ti dve ki sem ju ravno nabavil, brez poe podpore...tako da če hočem da delata moram kr lepo še en kabel ven napeljat za 12v.....namen poe je ravno v tem da je samo en kabel peljan in to je mrežni, ne več. Skratka jutri moram v lokalno elektro trgovino in nabavit en kup kablovja, konektorjev, 12w 1a adapterjev in izkašljat dodatne euriče....čip v mariboru na studencih upam da ma kar rabim....
In te najcenejše ip kamere res nimajo zraven nič drugega kot pribor za montažo, to je to, adapter kable ali karkoli podobnega moraš priskrbet sam...
Tale ki ima poe podporo je model 703 erc-t-p jaz teslo pa sem naročil 703 erc -t

HVALA

Lp seba
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
surla
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22
Prispevkov: 711
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 10, 2018 9:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kabel že imaš , v tvojem obstoječem kablu so 4 žile proste.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član



Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Prispevkov: 4743
Aktiv.: 30.63
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 10, 2018 10:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš malce časa, ne da se ti pa samemu čarat, rešiš s čim takim .
Tole čudo zgolj izkoristi 4 proste žile v kablu, kar je že omenil surla.

_________________
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebastig
Član
Član



Pridružen-a: Sob 21 Nov 2009 21:35
Prispevkov: 110
Aktiv.: 1.02
Kraj: World

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 13, 2018 12:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo, tole POE pasivni injektor....nisem niti še vedel tega.....

zdaj sem na žalost že nabavil vse kablovje in jih napeljal ter kamere že delajo.
Vem za drugič, če se še odločam za nakup kakšne nove bolj zmogljive pa se bom zagnal ko bik v nova vrata....

Hvala

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2270 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group