www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

lcd monitor-slika izgine

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
el.anonymous
Član
Član



Pridružen-a: Sre 06 Maj 2015 11:53
Prispevkov: 24
Aktiv.: 0.61
Kraj: Jasenovac (Hrvatska)

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 14, 2018 6:39 pm    Naslov sporočila:  lcd monitor-slika izgine Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Imam problem z monitorjem. Ko ga prižgem, slika se pokaže na sekundo in nazaj izgine, in ko ga izklopim in povnovno vklopim se spet pokaže na sekundo in spet izgine. Ker sem že enkrat popravil enako napako na enem drugem monitorju tako da sem zamenjal kondenzatorje sem poskusil tudi na tem, ampak niti po zamenjavi kondenzatorjev (na napajalni ploči) ni razlike, oz še vedno slika izginja. Če ima kdo kakšno zamisel v čem je fora, bi ga prosil naj napiše.
V priponki so prikazani kondenzatorji katere sem zamenjal.

Hvala in lp.



20180413_165016.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1017.97 KB
 Pogledana:  20 krat

20180413_165016.jpg



20180413_164948.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.4 MB
 Pogledana:  13 krat

20180413_164948.jpg



20180413_165029.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.24 MB
 Pogledana:  8 krat

20180413_165029.jpg


Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MOND
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05
Prispevkov: 343
Aktiv.: 2.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 14, 2018 8:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Menjaj še na primarni strani C103, C104, C105. Njim je najbolj vroče...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 4858
Aktiv.: 31.77
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 14, 2018 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni fora Very Happy .
Sem imel podobno napako, menjal kondenzatorje in na koncu ugotovil, da je fuč CCFL žarnica za osvetlitev LCDja (ja verjel ali ne, tudi te crknejo).

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
el.anonymous
Član
Član



Pridružen-a: Sre 06 Maj 2015 11:53
Prispevkov: 24
Aktiv.: 0.61
Kraj: Jasenovac (Hrvatska)

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 15, 2018 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala na nasvetu..sem že zamenjal vse kondenzatorje tako da je verjetno ta luč
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
shmandi
Član
Član



Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20
Prispevkov: 592
Aktiv.: 9.34
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 15, 2018 10:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sodeč po opisu napake verjetno "zgrabi" zaščita na napajalni liniji inverterja.
Kot že omenjeno, je ponavadi fuč lučka ali pa prebija trafo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1674
Aktiv.: 10.96
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 16, 2018 10:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Isti rang verjetnosti kot za okvaro CCFL je za izhodne transformatorje.
Izmeri upornost sekundarjev pri obeh. Razlika več kot 10% pomeni medovojni stik, zaradi česar zaščita izklopi inverter.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
el.anonymous
Član
Član



Pridružen-a: Sre 06 Maj 2015 11:53
Prispevkov: 24
Aktiv.: 0.61
Kraj: Jasenovac (Hrvatska)

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 16, 2018 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala na odgovorima..sem izmeril upor na sekundarju na oba transformatorja, in kot kaže ni problem v njima ker sta upora enaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1674
Aktiv.: 10.96
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 17, 2018 8:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za vsak slučaj lahko napajalnik ali pa sijalke preizkusiš z drugim monitorjem, ki je lahko tudi malo drugačne dimenzije in je lahko panel fuč/počen. Upoštevaj, da morajo biti vsi štirje izhodi obremenjeni s podobnimi sijalkami.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2210 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group