www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Dvoje stikal in ventilator

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lebang
Član
Član



Pridružen-a: Pet 22 Sep 2006 21:33
Prispevkov: 110
Aktiv.: 0.77

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 11, 2018 7:40 pm    Naslov sporočila:  Dvoje stikal in ventilator Odgovori s citatom

Imam en problem, bom kar priložil sliko:
klik
Rad bi, da se ob vklopu stikala vklopi ena luč in ventilator... ne pa obe luči.
Kako bi se to lahko realiziralo?



IMG_20180511_185730.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.9 MB
 Pogledana:  12 krat

IMG_20180511_185730.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
polkic
Član
Član



Pridružen-a: Pon 04 Dec 2017 20:27
Prispevkov: 19
Aktiv.: 3.29

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 11, 2018 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljen,
Nevem točno zakaj boš uporabil zadevo ampak dvopolno stikalo ti reši zadevo. Hkrati pelješ fazo in nulo preko stikala.
Lep pozdrav.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jozede
Član
Član



Pridružen-a: Sob 19 Jul 2014 18:32
Prispevkov: 177
Aktiv.: 3.77
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 11, 2018 10:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dvopolno stikalo - izklopi fazo in ničlo do žarnice - ničlo na ventilator pa direktno.
Če gre za instalacijska stikala, je za dvopolno stikalo lahko uporabljeno križno stikalo brez mostičkov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lebang
Član
Član



Pridružen-a: Pet 22 Sep 2006 21:33
Prispevkov: 110
Aktiv.: 0.77

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 11, 2018 11:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem nastane, ker je instalacija do luči že izvedena in se je ne da spreminjati... Ni prostora za novo žico...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cici
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 7:42
Prispevkov: 407
Aktiv.: 2.70
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 12, 2018 4:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa od stikal do ventilatorja je prostor še za eno žico?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
int47
Član
Član



Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Prispevkov: 1916
Aktiv.: 12.69
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 12, 2018 6:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabi rele za vklop ventilatorja.


dve stikali dve luci en ventilator.png
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  dve stikali dve luci en ventilator.png
 Velikost datoteke:  21.19 KB
 Downloadano:  28 krat


_________________
Ko bom velik trol, bom moderator.
Kdor ni skregan, ni Slovenc !
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lebang
Član
Član



Pridružen-a: Pet 22 Sep 2006 21:33
Prispevkov: 110
Aktiv.: 0.77

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 12, 2018 8:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, sedaj pa imam ta problem, da slike ne vidim, ker nisem zadosti aktiven uporabnik Smile


Ventilator.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  44.92 KB
 Pogledana:  3 krat

Ventilator.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Nace
Član
Član



Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12
Prispevkov: 813
Aktiv.: 5.39
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 13, 2018 2:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lebang je napisal/a:
Problem nastane, ker je instalacija do luči že izvedena in se je ne da spreminjati... Ni prostora za novo žico...

V čem je sedaj problem? Ali imaš ti sedaj luster z dvema žarnicama, ki se posamično vklapljata - serijsko stikalo?

_________________
LP Nace
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lebang
Član
Član



Pridružen-a: Pet 22 Sep 2006 21:33
Prispevkov: 110
Aktiv.: 0.77

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 13, 2018 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To z relejem bi moglo delat ja... hvala @int47 Smile

Imam pač tuš in wc ločeno, dva prostora, dve luči, vendar skupni odvod zraka in en ventilator.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Nace
Član
Član



Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12
Prispevkov: 813
Aktiv.: 5.39
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 15, 2018 10:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iz ventilatorja potegneš ven dve žici in vmes daš stikalo. Tako imam jaz v wc.
_________________
LP Nace
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2153 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group