www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izgorelost (burnout)
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5766
Aktiv.: 25.97
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2018 12:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Krampus definitivno to kar imaš!

Iztok_Š ni kaj, kapo dol, lepo pošlihtano, ja in z zadnjima dvema stavkoma se popolnoma strinjam.
Zamujeno občutiš šele v svojih poznih letih!

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
v.j.
Član
Član



Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Prispevkov: 1323
Aktiv.: 11.91
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2018 8:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pajo je napisal/a:
v.j. je napisal/a:

Kdor ne gre na malico je butl, mogoče grdo rečeno, ampak je res Exclamation


Očitno nisi šel nikoli skozi ta pekel. Zato teško sodiš.

Misliš? Veš?
So bili poskusi, ki pa zaradi moje trdne volje in načelnosti niso bili uresničeni, ker prekleto dobro vem kako zgleda ta "pekel" in zato lahko dam mnenje... nisem sodil, to ti praviš. Ampak če že hočeš in ker v nadaljevanju tudi priznavaš, naj bo tako.

Mogoče ste eni sposobni delati in narediti zahtevne stvari, bodite sposobni organizirati tudi najbolj osnovno človekovo potrebo za preživetje: prehrana Exclamation
pajo je napisal/a:
Zakaj brez malice? Preprosto zato, ker so bile tam "hijene" in na te "hijene" sem postal "alergičen". Takšne hinavščine na kupu takrat ni bilo mogoče več gledati, kaj šele poslušati, se "pod prisilo" družiti z njimi. Te mine vsak tek. Kaj boš s tako "malico", ki ti poje več energije in živcev, kot pa je dobiš s samo malico? Dejansko te sama malica izčrpava.
Po drugi strani ni bilo več živcev, ni bilo energije, da bi poslušal vsakodnevno pametovanje podobno gostilniški debati, kaj bi, če bi,... hvalisanje nekoga na svoj lastni račun. Po malici pa slišiš "rožljanje" noža, ki ga slej ko prej dobiš v hrbet.
In to dan za dnem, od nekaj deset sodelavcev, ... Seveda ne pozabiti reševanja problemov drugih s polnimi usti. Tudi tega je bilo.

Pri malici se ti ni treba pogovarjat, ker... s polnimi usti se ne govori, ni po bontonu... lahko mirno, počasi poješ v tišini, lahko mimogrede poslušaš druge, ni ti pa treba govoriti, lahko mirno odvrneš, da ima še pes pri jedi rad mir.
To je tako, kot jih navadiš, če delodajalca navadiš da zmoreš in si deklica za vse, bo pač tako ostalo, če sodelavce navadiš, da ti najedajo med malico, bo pač tako ostalo. Navade spremeniti je težko, sploh drugim, ampak se da, še najlažje takoj v štartu.

pajo je napisal/a:
Tudi alergije se zdravi. In če si na nekaj alergičen, pač to odstraniš iz "jedlinika" ali prilagodiš svoj življenjski slog. Jaz sem svojo "alergijo" pač "zdravil" na način, ki je za nekoga butast.

Ne gre pa, da bi svoje težave reševal javno, pred vsemi, nekoga napadal, poniževal, ga pošiljal v deželo... rodno. Tudi, če si totalno v rovtah... ta zadnjih, ker potem je še hujše, ker "hijene" zavohajo "kri". Potem gre lahko še sam bolj strmo navzdol, ker slej ko prej prideš do šefa. In verjemite, če se spomnim faze do tistega "manjkajočega stavka", sem se počutil podobno, kot bi bil v bazenu, pod vodo. Slišiš, da se nekaj dogaja. Besede sicer prihajajo do tebe, jih slišiš, razumeš nič, ker ne razumeš več nič, ti postane vseeno. Če bi prišel "sprožilec" v tistem trenutku, bi res dal odpoved. Marsikdo bi verjetno odreagiral drugače, poslal koga v deželo...rodno, komu naložil batine, grozil,... ne vem, ljudje smo si različni.
Ko sem šel iz pisarne šefa, sem imel manj pojma, kot ko sem šel noter. Confused
Zadeve v službi so se takrat nekako rešile. Kako? Ne vem. Je pa res, da je bil vmes vikend-pa nisem delal, da ne bo pomote.

Verjemi, da kljub temu, da te ne poznam, glede na tvoje komentarje, bi rekel, da midva najverjetneje ne bi nikoli skupaj malicala. Mogoče enkrat-prvič in zadnjič. Pa ne mislim s tem nič slabega. Tako kot ti nisem vzel za slabo, da sem "butl". Mnenje pač.

Veš, počasi se polni ta posoda, niti ne opaziš. Ko opaziš, jo je še težje izprazniti in istočasni paziti, da se slučajno kje hudič ne polni. Če je pa polna... potem pa že kot rečeno.

Še vedno govorimo o izgorelosti.


Če se pustite, bodo pometali z vami, imejte lastno trdno voljo in delajte pošteno, ravno prav.

Če se vrnem daleč nazaj v leta po končani srednji šoli, sem najprej šel delat pripravniško, potem v vojsko. Pripravniška... metla je bila vsakodnevno pomembno orodje, tako je bilo, tako je tudi prav, seveda sem poleg tega postopno delal tudi vse ostalo in z odliko opravil pripravniško.

Ko sem po odsluženem vojaškem roku prišel nazaj v firmo, sem verjetno že prvi dan dobil od majstra "komando" naj prinesem vodo in pristavim za koffe... Mirno sem odvrnil, da kave ne pijem (tudi ne kadim) in da se s kofetovimi zadevami ne bom ukvarjal in se tudi nikoli nisem, ker mi po tem nikoli ni nihče omenjal več tega, so si kofetarji sami kuhali in pomivali, njihova stvar.
Če bi bil tiho, bi verjetno kljub temu da nisem kofetar, pripravljal kofe in pomival šalce za njimi, ker sem pač prišel zadnji, najbrž do naslednjega zelenca, ki bi potem prevzel to delo
Twisted Evil

Še en primer v eni drugi firmi... ravno sem se vrnil z linije oziroma stroja, v delavnico, da si umijem roke in spijem nekaj vode, ko zazvoni telefon... majster pravi, naj grem na eno mašino, sodelavci pa že vsaj pol ure na kofetu in čiku...
Mirno sem odvrnil: " mar ne vidite, da sem se ravno usedel h kofetu in si prižgal čik'"
Vse jim je bilo jasno, na mašino je potem šel nekdo drug, jaz pa sem v miru spil tisto vodo...
Če bi bil tiho, bi ostali v miru čikali in debatirali naprej, jaz pa žejen na mašino

Še en primer v tej isti firmi... nočna izmena, me kličejo na linijo, zastoj... pridem tja, iščem napako, delavci tam že pijejo kofe in debatirajo...
Ko najdem napako, jo odpravim in se usedem zraven in se pridružim debati... po nekaj minutah pravi majstr z linije, če ne bom popravil... saj ni bilo nič narobe, nič pokvarjeno, pravim... aja, kaj pa je bilo, pravi majstr... sabotaža Evil or Very Mad
To je bilo prvič in zadnjič, če sem nov, me ne boste sprehajal za brez veze, da lahko čikate in pijete kofe, naslednjič bomo v takem primeru zjutraj pri šefu, da se malo pomenimo o teh zadevah. Če že res nujno rabite zastoj, pokliči, povej, naredi zastoj, jaz pa bom v dežurni zvezek napisal isto in kaj sem "naredil", bodimo lepo usklajeni, tudi jaz rabim kaj napisat, da ne bo zgledalo, kot da celo nočno nisem imel nič za popravljat in delat Wink
Naj omenim, da enega drugega sodelavca so pa stalno sprehajal na isto foro..., ker se ni znal postaviti zase in se ni znal dogovoriti.

_________________
Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore'
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
milan62
Član
Član



Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Prispevkov: 2379
Aktiv.: 10.71
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2018 10:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok_Š je napisal/a:


Obvezno si vzemite čas zase, za svojo družino in predvsem za otroke, tisti katerih jih imate. Vedno boste imeli občutek, da ste še premalo časa preživeli skupaj, čeprav zase ne morem tega reči. Ko odrastejo je prepozno, zato tega NE ZAMUDITE. Noben denar ni tega vreden.
Very Happy


Tole, kar je spisal Iztok si obesite nad delovno mizo, da bo vedno na očeh!




Krampus je napisal/a:

Vse skupaj pri 57 letih.



Torej si praktično rešen. Tudi jaz jih štejem skoraj 57. Drugo leto konec maja penzija.

LP

_________________
Wasting time online since 1999
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
grega09
Član
Član



Pridružen-a: Pet 24 Okt 2014 11:17
Prispevkov: 392
Aktiv.: 3.42

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2018 10:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok_Š je napisal/a:

1. Izbrisal sem GSM številko iz vseh objav in dopisov
2. Na GSMu ne dvignem niti enega klica v kolikor številke nimam v spominu telefona.
3. Omejil sem čas dosegljivosti na GSMu za VSE, razen za prijatelje in družino, od 9-16h kasneje SMS. Na stacionarnem prav tako.
4. Kdor kliče na stacionarni telefon v firmo in po domače zgolj zbira informacije z očitnim namenom nakupa recimo v ZDA. Take sedaj prepoznam že po nekaj besedah. Izgovorim se, da si žal ne morem vzeti več časa, da bi mu to razložil bom pa z veseljem odgovoril na njegov email. Kdor me rabi si bo definitivno vzel čas in pisal. Spoznal sem, da je to enkratno prvo sito resnih strank in takim, ki se potrudijo se dejansko posvetim. Izplen je veliko višji in število jalovih ponudb se je zmanjšalo za najmanj polovico. Efekt pa je višji kot prej.
5. Dolg dopust v enem kosu, najmanj en mesec in to že od študentskih let. To je zame pravzaprav največja nagrada za garanje preko leta, ki si jo privoščim in mi daje energije za celo leto.

Obvezno si vzemite čas zase, za svojo družino in predvsem za otroke, tisti katerih jih imate. Vedno boste imeli občutek, da ste še premalo časa preživeli skupaj, čeprav zase ne morem tega reči. Ko odrastejo je prepozno, zato tega NE ZAMUDITE. Noben denar ni tega vreden.
Very Happy


S 4. in 5. se strinjam. Četrto točko sem tudi jaz začel prakticirati, ker je res dober filter.
Kar se tiče pa 1., 2. in 3., je pa tako, da za tiste, ki smo dokaj kratek čas prisotni na trgu, si to težko privoščimo. Veliko novih strank pokliče (znotraj delovnega časa) in teh nimam shranjenih v spominu. Tudi najdejo me ne, če številka ni objavljena. Veliko se sicer dogaja preko referenc oz. se je začelo.
Še vedno se mi zdi za prvi kontakt pa bolj oseben telefon, kot pa mail. Potem prestopim na maile... Velikokrat lažje nekoga ocenim (že) preko tona govora po telefonu, kot pa preko maila, kjer je vse lepo napisano.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
v.j.
Član
Član



Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Prispevkov: 1323
Aktiv.: 11.91
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2018 12:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi mail je dober filter, hitro vidiš koliko pismeni so ljudje..., koliko truda vložijo, ...
Seveda tudi pogovor po telefonu naredi vtis, dober ali slab.
Zelo dober profil si lahko ustvariš s kombinacijo obojega, način komunikacije veliko pove o človeku Wink

Prej sem pozabil napisat, Iztok_Š in Krampus sta zelo lepo in realno napisala, se popolnoma strinjam.


za premislek:


Citiram:

Prazen kozarec kislih kumaric

Kumarice vlagamo jeseni in zadeva je zelo preprosta ….Ampak odločila sem se, da z vami, ki prebirate moje zgodbe, ne bom delila recepta za vlaganje kumaric, pač pa bom delila tole, kar je nedolgo nazaj priromalo v moj elektronski nabiralnik…

Profesor je stal pred svojimi študenti. Predaval je filozofijo. Ko je začel z uro, je namesto besed pred sebe postavil velik prazen kozarec, v katerem so bile nekdaj najbrž prav okusne, domače kisle kumarice. Odvil je pokrov in ga napolnil z žogicami za golf. Potem je vprašal študente: “Kaj se vam zdi, je ta kozarec že poln?” Vsi so se strinjali, da je kozarec poln.

Profesor je nato vzel škatlo kamenčkov in jih vsul v kozarec in ga rahlo pretresel. Kamenčki so zapolnili prazen prostor med belimi žogicami. Spet je vprašal študente ali je kozarec poln.”Ja, seveda,” so se strinjali študenti. Potem je profesor vzel v roke škatlo drobnega peska. Ko ga je počasi stresal v kozarec, je pesek zapolnil še vse preostale prazne kotičke med žogicami in kamenčki. Še enkrat je vprašal študente: “Kaj se vam zdi je kozarec poln?” Še enkrat so enoglasno odgovorili: “Kozarec je popolnoma poln.”

Pa je profesor izpod katedra vzel do roba polno skodelico kave in jo počasi zlil v kozarec. Kava je prepojila droben pesek. Študenti so se zasmejali. Sedaj je profesor rekel študentom: “Ta kozarec predstavlja vaše življenje. Žogice za golf so tiste pomembne stvari v vašem življenju; družina, otroci, zdravje, vera in vse tisto kar vas veseli in izpopolnjuje. Kamenčki predstavljajo druge stvari, ki so za vas prav tako pomembne: služba,hiša oziroma stanovanje,avto. Pesek pa predstavlja vse tiste male stvari, ki ostanejo.

Če napolnite kozarec s peskom ni prostora za kamenčke in žogice za golf. Podobno se dogaja v življenju. Če porabite ves svoj čas in energijo za nepomembne opravke, nikoli ne boste imeli prostora in časa za pomembne stvari. Svetujem vam, da skrbite za stvari, ki vam pomenijo zadovoljstvo in srečo,” je zaključil govor profesor.

Dodal je še: “Igrajte se s svojimi otroci. Najdite čas in pojdite k zdravniku. Peljite partnerja na večerjo. Uživajte kot da imate spet 18 let. In bodite prepričani, da vam bo še vedno ostalo dovolj časa za pospravljanje. Zato vam še enkrat svetujem, da najprej poskrbite za žogice. Te stvari so za vas resnično pomembne. Razmislite. Dajte prednost tistemu, kar vam pomeni največ. Vse ostalo je pesek.”

Študentka iz prve vrste je dvignila roko in vprašala: “Kaj pa predstavlja kava?” Profesor se je zasmejal.”Všeč mi je, da ste mi zastavili to vprašanje! Kavo sem zlil v kozarec zato, da vam dokažem naslednje …ne glede na to, kako polno je vaše življenje, vedno vam ostane še toliko časa, da spijete kavo s prijateljem!” Študenti so zaploskali profesorju in z nasmehom zapustili predavalnico.

Ko se vam zdi, da je dan prekratek, se spomnite na to zgodbo. Poiščite miren kotiček in spijte kavo. Če pa se boste srečali še s prijateljem ali znancem, bo pa kava še toliko boljša.


vir: https://www.hisaradosti.com/prazen-kozarec-kislih-kumaric/ in še kje, namesto žogic so lahko tudi večji kamni...
Pomembno je bistvo zgodbe.

_________________
Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore'
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 5327
Aktiv.: 24.78
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2018 2:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

IztokŠ, podpišem! In ko ne bi več časa za malico, rajši zapremo! Wink
Direzin v pon?

_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok_S
Član
Član



Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06
Prispevkov: 417
Aktiv.: 4.30
Kraj: Ljubljana, Trzin

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2018 4:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se vidimo v ponedeljek na malici in kakšno rečemo.
LP Iztok
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pajo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Prispevkov: 687
Aktiv.: 3.09

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2018 6:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot kaže izgorelost ne obstaja.
Ste me prepričali. Obstajamo samo "butli".

Pa uživajte v "malci".
Edit: Pa ne pozabit kakšen vic na račun stare vojske, tabornikov, starega vajeništva,...pa ne pozabit na Mirka in Slavka. Veste, vse to je "res najbolj primerljivo" z današnjim tempom življenja.

Sem prej pozabil: "Pa naj vam tekne."

_________________
Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo.


Nazadnje urejal/a pajo Sob Sep 15, 2018 8:00 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vpeter
Član
Član



Pridružen-a: Pon 11 Jun 2012 16:05
Prispevkov: 337
Aktiv.: 2.35
Kraj: Maribor okolica

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2018 6:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potrebno se je postaviti zase!

Se spomnim prvih dni v vojski: sem dal takoj vsem sovojakom jasno vedeti, da se z mano ne bodo zafrkavali. In sem imel do konca mir. Eni "butli" pa so trpeli Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član



Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Prispevkov: 2379
Aktiv.: 10.71
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2018 6:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izgorelost obstaja!
Vendar se da proti njej boriti.
Takole sem se jaz proti njej boril v sredo - in to na soncu!
Smile

LP



IMG_20180912_115322.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  598.23 KB
 Pogledana:  4 krat

IMG_20180912_115322.jpg



_________________
Wasting time online since 1999
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5766
Aktiv.: 25.97
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2018 8:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pajo je napisal/a:
Kot kaže izgorelost ne obstaja.
Ste me prepričali. Obstajamo samo "butli".

Pa uživajte v "malci".
Edit: Pa ne pozabit kakšen vic na račun stare vojske, tabornikov, starega vajeništva,...pa ne pozabit na Mirka in Slavka. Veste, vse to je "res najbolj primerljivo" z današnjim tempom življenja.

Sem prej pozabil: "Pa naj vam tekne."

pajo, pa ne takoj na prvo žogo.
Seveda obstaja izgorelost, večina ti je želela povedati samo to, da očitno, si nekateri znajo pomagat drugi pa pač ne (ali nimajo možnosti, premalo poguma,.....).
In ja, nekateri smo delali v časih Mirka in Slavka, delali pa smo tudi v tvojih časih, torej verjetno vemo kako stvari tečejo (tudi danes).
In ja vicev je bilo pa neprimerno več kot danes na račun vojske, tabornikov, vajeništva, ...., predvsem pa politikov (s Titejem in Dolancem na čelu). Kdaj si nazadnje (če sploh) kakšnega slišal na račun novodobnih voditeljev?

Gospoda mucek in Iztok_Š, le glejta, da ne bosta predolgo na malici, ker menda tudi za naše penzije cindata Razz .
Sicer pa, naj vam tekne!

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bar2A
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pet 19 Jun 2020 12:56
Prispevkov: 1
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 19, 2020 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vpeter je napisal/a:
[g0ran24] je napisal/a:
Po enem letu se počasi pobiram zaradi izgorelosti (burnouta)
Lahko napišeš kaj več o tem? Da se še komu ne zgodi kaj podobnega in že prej prepozna znake.

Da kar nadaljujem s tem, kar je povedal pajo: "To je huda težava-bolezen in se tega ne zavedaš, dokler nisi že preveč globoko. Pa še takrat velja: to ni to. To se meni ne more zgoditi. Gre dokler gre, potem se samo sesuješ."
Kakšni so bili moji znaki: glavobol, nespečnost, vrtoglavica, bolečine v želodcu,…
Razlog? Stres… V službi sami pritiski, nikoli jim ni bilo dovolj, bi bilo važno, če je bila ura 17.00 in konec delovnika, ob 16.55 so se začele najbolj pomembne stvari. Ni bilo važno ali bom na delovnem mestu do 19h, do 20h, ali bom tam kljub temu, da je sobota, nedelja, praznik, ni bilo pomembno, če z delom nadaljujem doma in bom zato na računalniku do 24.00,… Izgorela sem.
In kakšen je bil moj konec? Zaradi zdravja sem bila primorana dati odpoved. Moje življenje pa se je spravilo nazaj v red ob obiskovanju terapije izgorelosti. Če ne bi našla te rešitve, ne vem, kako bi zmogla in kaj bi bilo z mano. Kako sem danes? Zadovoljna, polna energije in srečna. In našla sem delo, kjer se dobro počutim in cenijo moje delo!
Izgorelost obstaja, vsakemu se lahko zgodi, čeprav smo najbrž tisti, ki smo perfekcionisti in ne znamo postaviti mej, k temu še bolj nagnjeni. Da pa se jo premagati in na novo zaživeti!

Moderator:

www.elektronik.si pravila obnašanja na forumu
Exclamation Pravilo št. 3: Brez reklam

Ne reklamirajte izdelkov, storitev ali spletnih strani. Namen foruma je prostovoljna izmenjava mnenj in informacij.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 2534
Aktiv.: 13.15
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 19, 2020 8:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepo, da delaš reklamo za neumnosti. In da je namen registriranja na forum izključno samo reklama.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok_S
Član
Član



Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06
Prispevkov: 417
Aktiv.: 4.30
Kraj: Ljubljana, Trzin

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 20, 2020 10:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No ko se je ravno obnovila debata glede izgorelosti, naj opišem najnovejša dogajanja.

Dogajati se je začelo, da stranke raje kot, da bi prebrale navodila, raje pokličejo včasih tudi nekajkrat na leto, vsako leto.
Zazvoni telefon. Driiiing... "A je to...(ta in ta)"? Večinoma brez dober dan. "Pri vas sem nabavil ... kako se nastavi..." !?!?

Kličejo tudi tisti, ki so kaj nabavili pred 5 leti in več in si še vedno niso prebrali navodil. Količina tovrstnik klicev v sezoni je presegla vse razumne meje, zato take stranke sedaj takoj odpravim v minimalnem času in ne delam več napake, da bi komurkoli podpiral lenobo in mu po telefonu pomagal TISTI HIP.
Moj odgovor: Se oproščam imam še en telefon (stranko, sestanek...). Prosim preberite navodila in na kratko na email opišite težavo in tip naprave, da poiščem dokumentacijo, jo preštudiram in vas pokličem nazaj.
NIHČE NE NAPIŠE EMAILA!?!?? Zakaj, večinoma gre za premožne in ti so vajeni, da vse dobijo na pladnju. BREZ TRUDA. Mukoma vzamejo navodila v roke, nastavijo zadevo in taki ponavadi nikoli več nimajo potrebe klicati za tako mizerne zadeve.
Po oceni sem tako prihranil 100-140 ur na leto !


V kolikor imaš v ponudbi blago, katero zahteva za pravilno izbiro določena specialna znanja in izkušnje, se v zadnjih letih čedalje pogosteje dogaja, da o izdelkih in za ponudbe s popisi, še posebej za večje sisteme, povprašujejo tudi tisti, ki nimajo niti najmanjšega namena kupiti pri nas, ampak kličejo zgolj za iskanje informacij za spletne nakupe raznih dumping ponudnikov, ki ne nudijo strankam niti najmanjše podpore (še garancij se taki otepajo in imajo stranke kasneje težave).

V času zaznave povečane količine tovrstnih klicev, še posebej v sezoni, vklopimo telefonski odzivnik, ki stranke prijazno napoti, da vprašanje ali povpraševanje pošljejo na email. Resni bodo stopili v kontakt. Verjemite naj vam ne bo žal, če izgubite kakšno tako stranko, večinoma NISO VREDNI VAŠEGA ČASA. Zapisovali smo telefonske številke klicev in jih kasneje primerjali s prejetimi emaili. Ugotovil sem, da stranke, ki kličejo in ne posredujejo vprašanja ali povpraševanja, po telefonskih številkah sodeč, so v veliki večini zaposleni v javni upravi !?!?? Imajo čas klicati, za napisati email pa je potrebno vložiti že preveč truda. Think
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 47 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group