www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Neznana elektronska komponenta
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
igo
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Prispevkov: 3481
Aktiv.: 22.96
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2019 11:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prekinjen primar.
Si izmeril upornost primarja, ko je bil trafo odspajkan?

_________________
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
zeroq
Član
Član



Pridružen-a: Tor 15 Dec 2015 21:11
Prispevkov: 11
Aktiv.: 0.28

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2019 11:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da. Upornost je bila 6 ohm.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1766
Aktiv.: 10.97
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2019 1:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žička v takem transformatorju ne prenese 4A za prav dolgo časa. Najbrž si ga s tem res uničil.

Originala ne boš kar tako našel, zato se boš moral zadovoljiti s podobnim. Glede na vršni tok TNY264 (250mA) in frekvenco (132kHz) mora imeti smiselno induktivnost in zadosten tok nasičenja. Glede na sekundarno napetost mora imeti smiselno prestavno razmerje.
Glavno izhodno napetost lahko ugotoviš tako, da na izhod priključiš nastavljiv napajalnik in višaš napetost, dokler se optospojnik ne odpre. Takrat si prišel do nazivne napetosti.
Kot vidim, sta izhoda dva. Drugo napetost določa le razmerje ovojev, torej boš moral ugotoviti kakšna naj bi bila.
Na vezju vidim rele 24VDC, to je že en namig.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zeroq
Član
Član



Pridružen-a: Tor 15 Dec 2015 21:11
Prispevkov: 11
Aktiv.: 0.28

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2019 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vam za pomoč. Sem Priključil na vezje namesto trafota 2 nastavljiva usmernika. Napetosti, ki jih vezje potrebuje sta 6V in 45V. Naprava je delovala.

Sedaj samo rabim 2 fiksna ustrezna usmernika in upam da bo to to.

Še enkrat hvala za pomoč in namige
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Prispevkov: 2964
Aktiv.: 21.81
Kraj: Koroška Bela

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2019 8:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali bi morebiti poskusil z novim TNY čipom, preden nabavljaš druge usmernike...
Stane cirka 1,5EUR... pri Farnellu
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zeroq
Član
Član



Pridružen-a: Tor 15 Dec 2015 21:11
Prispevkov: 11
Aktiv.: 0.28

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2019 10:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek je napisal/a:
Ali bi morebiti poskusil z novim TNY čipom, preden nabavljaš druge usmernike...
Stane cirka 1,5EUR... pri Farnellu



Sem še enkrat premeril trafo na primarni strani in ima neskončno upornost, tako , da je skoraj 100% zanič.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1766
Aktiv.: 10.97
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2019 1:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali si prepričan v 45V ? Od kje se potem napaja tisti 24V rele? Dva zaporedno?
Transformator za 5 in 24V dobiš že narejen.
https://katalog.we-online.de/en/pbs/WE-UOST
Če dvigneš na 6V, imaš namesto 24V okrog 28V.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zeroq
Član
Član



Pridružen-a: Tor 15 Dec 2015 21:11
Prispevkov: 11
Aktiv.: 0.28

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 15, 2019 2:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na vezje sem pripeljal napetost 6V in 45 V. Naprava spet brezhibno deluje.

Hvala za pomoč in lep pozdrav


bostjang je napisal/a:
Ali si prepričan v 45V ? Od kje se potem napaja tisti 24V rele? Dva zaporedno?
Transformator za 5 in 24V dobiš že narejen.
https://katalog.we-online.de/en/pbs/WE-UOST
Če dvigneš na 6V, imaš namesto 24V okrog 28V.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group