www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Knjižnice v Arduino
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Arduino sekcija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1777
Aktiv.: 15.87
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 14, 2019 9:26 pm    Naslov sporočila:  Knjižnice v Arduino Odgovori s citatom

Nikakor mi ne uspe prekopirati - inštalirati - "naguziti" dveh knjižnic v Arduino libraries.
Oz. knjižnice so notri, vendar ju IDE ne prebavi, kot jih ne bi bilo.

C:*******\*******\Temp\arduino_modified_sketch_418100\sketch_may14c.ino:1:22: fatal error: lwip_nat.h: No such file or directory

_________________
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!) Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Prispevkov: 3532
Aktiv.: 23.01
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 15, 2019 1:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imena datotek .h, .c in mape v kateri se nahajata, morajo biti enaka.
Morda je napaka povezana z
iwip ali Lwip (velikost prve črke sem prilagodil razpoznavnosti, saj sta veliki I in mali l navidez enaka Il ).
Po potrebi vse skupaj preimenuj v nek xiwip ali xlwip, da bo ključna črka mala.

_________________
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5070
Aktiv.: 31.11
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 15, 2019 1:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Katere knjižnjice (imena)?
So to knjižnjice za Arduino?
Kje si jih dobil?
Lepo bi tudi bilo, če bi del kode, kjer vključuješ knjižnjice, prilepil.
Ali se igraš z ESP8266?

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1777
Aktiv.: 15.87
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 15, 2019 6:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, igram se z ESP-jem.
Kodo sem potegnil z neta, vključuje dve dodatni knjižnici dhcpserver.h in lwip_nat.h .
Obe knjižnici sem namestil v arduino libraries v svoja direktorija z istimi imeni, le da sta imeni direktorijev z velikimi črkami (poizkusil sem tudi z kombinacijami velikih - malih...).

Koda:

#include <lwip_nat.h>

#include <ESP8266WiFi.h>

#include <dhcpserver.h>


// credentials for ESP8266 STA
const char* sta_ssid = "your_ssid";
const char* sta_password = "your_pw";

// credentials for ESP8266 AP
const char *ap_ssid = "ESPap";
const char *ap_password = "password";

void setup()
{
  Serial.begin(115200);
  Serial.println();

  WiFi.mode(WIFI_AP_STA);

  Serial.println("Starting NAT demo");
 
  WiFi.begin(sta_ssid, sta_password);
  //WiFi.config(ip, gateway, subnet);

  //Wifi connection
  while (WiFi.status() != WL_CONNECTED) {
    delay(500);
    Serial.print(".");
  }

  Serial.println("");
  Serial.print("Connected to ");
  Serial.println(sta_ssid);
  Serial.print("IP address: ");
  Serial.println(WiFi.localIP());
  Serial.print("dnsIP address: ");
  Serial.println(WiFi.dnsIP());
  Serial.print("gatewayIP address: ");
  Serial.println(WiFi.gatewayIP());
  Serial.print("subnetMask address: ");
  Serial.println(WiFi.subnetMask());


  Serial.println("");
  Serial.println("Configuring access point...");
  WiFi.softAP(ap_ssid, ap_password);

  IPAddress myIP = WiFi.softAPIP();
  Serial.print("AP IP address: ");
  Serial.println(myIP);

  // Initialize the NAT feature
  ip_napt_init(IP_NAPT_MAX, IP_PORTMAP_MAX);

  // Enable NAT on the AP interface
  ip_napt_enable_no(1, 1);

  // Set the DNS server for clients of the AP to the one we also use for the STA interface
  dhcps_set_DNS(WiFi.dnsIP());
}

void loop()
{
  delay(500);
}



Screenshot 2019-05-15 06.15.50.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  228.77 KB
 Pogledana:  7 krat

Screenshot 2019-05-15 06.15.50.png



Screenshot 2019-05-15 06.16.14.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  218.36 KB
 Pogledana:  4 krat

Screenshot 2019-05-15 06.16.14.png



Screenshot 2019-05-15 06.16.36.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  216.66 KB
 Pogledana:  5 krat

Screenshot 2019-05-15 06.16.36.png



_________________
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!) Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
eboc
Član
Član



Pridružen-a: Tor 10 Maj 2005 8:42
Prispevkov: 227
Aktiv.: 1.39

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 15, 2019 12:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem ce rabis dodajati kaksne knjiznice ker to je del SDKja.
Poskusi:
Koda:

extern "C" {
#include <lwip_nat.h>
#include <dhcpserver.h>
}


Nazadnje urejal/a eboc Sre Maj 15, 2019 2:13 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5070
Aktiv.: 31.11
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 15, 2019 1:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To ni knjižnjica, ki je na običajnem mestu Arduino knjižnjic.
Ti bom popoldan kaj več napisal, ko bom doma.
Tole pisat na tulifonu je eno samo matranje (preveliki prsti, premajhne oči, ....).

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5070
Aktiv.: 31.11
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 15, 2019 5:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako, kot je napisal eboc. To je del SDKja.
Nahaja pa se:
Koda:
C:\Users\<User>\AppData\Local\Arduino15\packages\esp8266\hardware\esp8266\2.5.0\tools\sdk


<User> je ime s katerim si prijavljen v Winse, mapa AppData je skrita mapa in če nimaš vključene opcije "Pokaži skrite datoteke in mape" je ne boš videl.

Ali si slučajno dol vlekel tole ?
V datoteki readme.md je točno (skoraj) napisano kako in kaj.
Na spodnji sliki je obkrožena mapa, ki sem jo napisal malo višje.



SDK.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  98.73 KB
 Pogledana:  8 krat

SDK.JPG



_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1777
Aktiv.: 15.87
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 15, 2019 7:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno "skoraj" to sem vlekel dol, ja. Klinc, meni kot ponavadi to nič ne dela.
Sem šel v ...\...\...\...\sdk, naredil mapo lwip, skopiral vse živo notri, meni še vedno piše, da ne more prežvečit isto kot na prejšnjih slikah. Nekaj delam narobe, pa ne vem kaj.

_________________
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!) Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
eboc
Član
Član



Pridružen-a: Tor 10 Maj 2005 8:42
Prispevkov: 227
Aktiv.: 1.39

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 15, 2019 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo sem poskusil prevest pri meni in ni slo. Sumim, da je to koda za kakšen starejši SDK.
Kot kaze imajo tudi drugi probleme:
https://github.com/martin-ger/lwip_nat_arduino/issues/1


Nazadnje urejal/a eboc Sre Maj 15, 2019 10:26 pm; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zilc
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Čet 20 Mar 2014 21:59
Prispevkov: 4
Aktiv.: 0.06
Kraj: kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 15, 2019 9:59 pm    Naslov sporočila:  pomoč arduino leonardo Odgovori s citatom

Ima kdo idejo zakaj mi noče program zaznati plate leonardo. v orodjih sem izbral ploščo leonardo, priklopil plato na PC a mi noče zaznati plate. Je mogoče kaka ideja?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ecobra
Član
Član



Pridružen-a: Pet 27 Jun 2014 14:16
Prispevkov: 227
Aktiv.: 3.81
Kraj: Radeče

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 15, 2019 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kateri programator pa imaš izbran?
l.p.

_________________
Luna sije, pa ne greje.
Piška pije, pa ne šči...
Uzdaj se use i svoje kljuse.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5070
Aktiv.: 31.11
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 15, 2019 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo Bizgec zadeva rešena.

Koda:
#include <ESP8266WiFi.h>

#include "lwip/lwip_napt.h"

#include "lwip/app/dhcpserver.h"


// credentials for ESP8266 STA
const char* sta_ssid = "your_ssid";
const char* sta_password = "your_pw";

// credentials for ESP8266 AP
const char *ap_ssid = "ESPap";
const char *ap_password = "password";

void setup()
{
  Serial.begin(115200);
  Serial.println();

  WiFi.mode(WIFI_AP_STA);

  Serial.println("Starting NAT demo");
 
  WiFi.begin(sta_ssid, sta_password);
  //WiFi.config(ip, gateway, subnet);

  //Wifi connection
  while (WiFi.status() != WL_CONNECTED) {
    delay(500);
    Serial.print(".");
  }

  Serial.println("");
  Serial.print("Connected to ");
  Serial.println(sta_ssid);
  Serial.print("IP address: ");
  Serial.println(WiFi.localIP());
  Serial.print("dnsIP address: ");
  Serial.println(WiFi.dnsIP());
  Serial.print("gatewayIP address: ");
  Serial.println(WiFi.gatewayIP());
  Serial.print("subnetMask address: ");
  Serial.println(WiFi.subnetMask());


  Serial.println("");
  Serial.println("Configuring access point...");
  WiFi.softAP(ap_ssid, ap_password);

  IPAddress myIP = WiFi.softAPIP();
  Serial.print("AP IP address: ");
  Serial.println(myIP);

  // Initialize the NAT feature
  ip_napt_init(IP_NAPT_MAX, IP_PORTMAP_MAX);

  // Enable NAT on the AP interface
  ip_napt_enable_no(1, 1);

  // Set the DNS server for clients of the AP to the one we also use for the STA interface
  dhcps_set_DNS(WiFi.dnsIP());
}

void loop()
{
  delay(500);
}


lwip.rar razširi v mapo
Citiram:
C:\Users\<User>\AppData\Local\Arduino15\packages\esp8266\hardware\esp8266\2.5.0\tools\sdk
,
preden to narediš, preimenuj originalno mapo lwip, v lwip.org.
Program pa daj tja kjer imaš ostale programe.
Še nastavitve Arduino IDE:



Fadil_ESP8266.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  149.81 KB
 Pogledana:  6 krat

Fadil_ESP8266.png



lwip.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  lwip.rar
 Velikost datoteke:  1.06 MB
 Downloadano:  2 krat


Fadil_ESP8266.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Fadil_ESP8266.rar
 Velikost datoteke:  786 Bytov
 Downloadano:  1 krat


_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5070
Aktiv.: 31.11
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 15, 2019 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ecobra je napisal/a:
Kateri programator pa imaš izbran?
l.p.
Za prevod programa ni pomembno, kateri programator je izbran.
_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5070
Aktiv.: 31.11
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 15, 2019 10:26 pm    Naslov sporočila:  Re: pomoč arduino leonardo Odgovori s citatom

zilc je napisal/a:
Ima kdo idejo zakaj mi noče program zaznati plate leonardo. v orodjih sem izbral ploščo leonardo, priklopil plato na PC a mi noče zaznati plate. Je mogoče kaka ideja?
Ali se USB gonilniki inštalirajo?
Kaj in kako.



Leonardo.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  88.89 KB
 Pogledana:  1 krat

Leonardo.JPG



_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tilz0R
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Prispevkov: 852
Aktiv.: 10.04
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 15, 2019 11:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri C in C++ se pri #include uporabljata znaka < in > le za compiler oz. platform spcific. Za ostale custom knjižnice se uporablja "".

Prvi primer išče le po default include mapah, medtem ko drugi isce tudi po user mapah.

_________________
Knowledge sharing is caring.
majerle.eu | stm32f4-discovery.net
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Arduino sekcija Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 22 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group