www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Električni priklop ECO 3.4 P

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dobrouc
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Tor 01 Nov 2016 12:28
Prispevkov: 5
Aktiv.: 0.11

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 11, 2019 4:21 pm    Naslov sporočila:  Električni priklop ECO 3.4 P Odgovori s citatom

Lep pozdrav ,zanima me kako električno priklopiti gorilec Lamborghini ECO 3.4 P , da bo odvisno deloval samo preko kotlovskega termostata ( on-Off ?) , brez ure na gorilcu .
Se vam lepo zahvaljujem
Vojko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1832
Aktiv.: 14.26
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 11, 2019 6:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V NAVODILIH na strani 9, je opisan postopek.
_________________
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!) Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dobrouc
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Tor 01 Nov 2016 12:28
Prispevkov: 5
Aktiv.: 0.11

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2019 9:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolega Bizgec ,hvala za navodila ,ki pa niso nič novega tudi zame ne .Pričakoval sem bolj konkreten odgovor na moje vprašanje,no mogoče še pa kdo .
Tisto pripombo pa bi mogoče lahko obdržal kar zase ,pa lep pozdrav.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1832
Aktiv.: 14.26
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2019 9:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dobrouc je napisal/a:



...
Tisto pripombo pa bi mogoče lahko obdržal kar zase ,pa lep pozdrav.


Mnja, tisto je moj podpis in ne leti nate, je pod vsakim mojim prispevkom. Mr. Green

Pardon, v navodilih pač piše, da skleneš kontakta 7 in 8, Lahko daš vmes neko stikalo, da lahko izbiraš sam, kdaj bo delalo brez ure, potem gorilec dela neodvisno od ure.
Mogoče pa nisem razumel vprašanja, kako drugače električno priklopiti gorilec, termostat kotla bo pač zagnal gorilec v tem primeru, ali bi rad še kaj drugega.

Citiram:

4.1 Načini delovanja gorilnika
...
A -Upravljanje gorilnika (privzeta nastavitev). Zahteva za vklop gorilnika se vključi samo ob sklenitvi kontakta na priključnih sponkah 7-8 (stikalni načrt).
Ura in določeni tedenski program sta premoščena, točnega časa ni potrebno nastaviti.

_________________
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!) Smile


Nazadnje urejal/a Bizgec65 Tor Nov 12, 2019 9:58 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter123
Član
Član



Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Prispevkov: 1219
Aktiv.: 8.56
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2019 9:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na strani 14 imaš priklopno shemo.
Na žalost ni narisano kaj je proklopljeno na X3 pin 9 in 8.
Tudi ura ni določena, da bi si pogledal navodila za njo.
Obstajata (med drugimi) 2 najverjetnejši možnosti:

1. Ura se napaja izključno iz baterije, izhodni signal je preko relejskega kontakta. V tem primeru lahko kratko skleneš X3 pin 9 in 8. Ali ura sproži kontakt preko releja lahko slišiš ob preklopu.

2. Obstaja možnost da ura komunicira po napajalnih žicah. V tem primeru lahko s skratkim stikom kvečjemu kaj zakuriš v elektroniki gorilca.

Rešitev za oba primera brez spremembe na ožičenju je da nastaviš na uri da je grelec vedno vklopljen. Oziroma če že moraš definirati čas izklopa ga definiraj v čim krajšem časovnem intervalu.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1832
Aktiv.: 14.26
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2019 10:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Peter123 je napisal/a:
Na strani 14 imaš priklopno shemo.
Na žalost ni narisano kaj je proklopljeno na X3 pin 9 in 8.
Tudi ura ni določena, da bi si pogledal navodila za njo.


Na X3 je priklopljen IU - uporabniški vmesnik, to je ta ura.

_________________
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!) Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dobrouc
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Tor 01 Nov 2016 12:28
Prispevkov: 5
Aktiv.: 0.11

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2019 10:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sprejmem razlago o podpisu Smile
Glede elektro pa mi še ni jasno , mimogrede nimam ravno nekega posebnega znanja o
elektro , zato tudi mogoče nerazumljivo vprašanje , no pa če mi kdo pa le zelo enostavno opiše in shematsko kaj nariše , pa hvala. Ali je TC (shema v navodilih) termostat ,dodatno vgrajen s tipalom v kotlu ,ki bi ON-OFF deloval na gorilec glede na nastavitev in histerezo .
LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane
Član
Član



Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Prispevkov: 1189
Aktiv.: 7.26
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2019 11:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Narobe razmišljaš, oziroma ne poznaš gorilnika. Shocked
Gorilnik ima svoje tipalo za temperaturo kotla, na sliki označeno z STR.
To tipalo vstaviš v tulko v kotlu v kateri je že tipalo termostata na kotlu.

Priklop gre tako:
Nula na sponko N
Faza gre preko stikala in preko temperaturne varovalke (110 stopinj) na L1
Ozemljitev na sponko med fazo in nulo
Termostat, ki je bil že prej na kotlu, na sponki T1 in T2
Tipalo gorilnika na sponki S3 in B4

Temperaturo kotla nastaviš na samem gorilniku.
Termostat na kotlu je za varovanje in ga nastaviš na 10-20 stopinj višjo temperaturo.
Naslednje varovanje je temperaturna varovalka na dovodu. Izklopi napajanje gorilnika.
S termostatom na kotlu lahko, pri takšni vezavi, predčasno oziroma kadarkoli zaključiš delovanje gorilnika.
Saj ga med delovanjem ne smeš izklapljat z stikalom.

Tako imam jaz priklopljeno in deluje že več let.
Prekinitev delovanja s termostatom kotla pride prav v primeru čiščenja.

TC je termostat kotla.
STR je tipalo gorilnika.
Dobro bi bilo, da priklop izvede nekdo, ki je v tem poslu. Pray



lamborgini_priklop.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  75.51 KB
 Pogledana:  4 krat

lamborgini_priklop.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dobrouc
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Tor 01 Nov 2016 12:28
Prispevkov: 5
Aktiv.: 0.11

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2019 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z odgovorom sem pravzaprav zadovoljen ,čeprav ni čisto po mojem okusu,
tudi moj gorilec že deluje 5-6 let ,vendar brez ure in temperaturo kotla ,to je vklop gorilca ,reguliram samo s kotlovskim termostatom. Želel sem imeti shemo vezave .

Se vam zahvaljujem
S spoštovanjem
Vojko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 59 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group