www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Iskra E-350 in Unimag E6/1

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
usimoncic
Član
Član



Pridružen-a: Tor 31 Mar 2020 11:59
Prispevkov: 14
Aktiv.: 3.15

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 13, 2020 12:27 am    Naslov sporočila:  Iskra E-350 in Unimag E6/1 Odgovori s citatom

Moja nova pridobitev je Iskra E-350 in Unimag E6/1, ki rabita električno preverbo (in menjavo kakšnega kabla) pred zagonom in zanima me, če je mogoče kje dobiti sheme oz. kakršnokoli dokumentacijo za ta dva aparata.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7388
Aktiv.: 41.53
Kraj: Koprivnica (HR), Hoče (SLO)

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 13, 2020 8:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Shema Unimag E6/1
Vir je na tem forumu.

_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
usimoncic
Član
Član



Pridružen-a: Tor 31 Mar 2020 11:59
Prispevkov: 14
Aktiv.: 3.15

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 15, 2020 1:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za to shemo. A se dobi tudi sheme za plošče REM 10 in VE 2/4?

Sicer me pa pri tej shemi zanima kaj je IR. Sklepal bi, da je to stikalo, ki prekine varilni tok, samo se mi zdi ta malo huda... prekinjati 600A najbrž ni kar tako.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7388
Aktiv.: 41.53
Kraj: Koprivnica (HR), Hoče (SLO)

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 15, 2020 1:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
...
Vir je na tem forumu.

_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
usimoncic
Član
Član



Pridružen-a: Tor 31 Mar 2020 11:59
Prispevkov: 14
Aktiv.: 3.15

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 16, 2020 12:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za pojasnilo. Me je malo zavedlo to, da se mi shema vezave v omarici pokaže sama, za VE2/4 in REM10 moram pa klikniti.

Imam pa glede sheme vezave v omarici eno precej začetniško vprašanje: Kaj so oznake A, B in C, ter kaj so stikala a1, a2, b1, C1, C2 in C3 (označeno na priponki)? Sumim, da so A, B in C releji, ostalo pa stikala v relejih, samo nisem prepričan. A mi lahko kdo pojasni kako je s temi oznakami?



shema.jpg
 Opis:
Shema z oznakami stikal
 Velikost datoteke:  2.02 MB
 Pogledana:  13 krat

shema.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
usimoncic
Član
Član



Pridružen-a: Tor 31 Mar 2020 11:59
Prispevkov: 14
Aktiv.: 3.15

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 24, 2020 12:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj varilni aparat E-350 nima stikala za vklop (samo luknja, kjer bi moralo biti stikalo - slika). Kako naj bi bilo izvedeno označeno stikalo na shemi? Rotacijsko dvopolno močnostno stikalo ali rotacijsko signalno stikalo in kontaktor? Predvidevam, da je tehnično vseeno in dosti ceneje z rotacijskim dvopolnim stikalom.

Da pustim brez stikala, pa verjetno ni najbolj zdravo, saj potem doočene stvari (ventilator, mali transformator) delujejo že takoj ko dam vtič v vtičnico?



stikaloManjka.jpg
 Opis:
Manjkajoče stikalo
 Velikost datoteke:  42.45 KB
 Pogledana:  4 krat

stikaloManjka.jpg



iskra_co2_hegesztogep_e–450_unimag_e–6_sch.pdf_2 - Copy.png
 Opis:
Shema
 Velikost datoteke:  76.53 KB
 Pogledana:  8 krat

iskra_co2_hegesztogep_e–450_unimag_e–6_sch.pdf_2 - Copy.png


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
usimoncic
Član
Član



Pridružen-a: Tor 31 Mar 2020 11:59
Prispevkov: 14
Aktiv.: 3.15

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 24, 2020 10:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako so imele te naprave stikalo za vklop rešene v originalu? Kakšno stikalo sploh lahko spravim v tisto luknjo?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 13 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group