|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
alesv1000 Član

Pridružen-a: Ned 14 Nov 2010 12:07 Prispevkov: 69 Aktiv.: 0.39 Kraj: Lieboch-AT
|
Objavljeno: Ned Nov 08, 2020 4:59 pm Naslov sporočila: Zamenjava grafične kartice na prenosniku |
|
|
Pozdravljeni
Toren, imam prenosnik znamke HP ZBook 17 G2, ki ima trenutno vgrajeno Nvidia Quadro K5100M kartico, katero bi rad zamenjal z recimo kakšno GTX varijanto, 980m ali pa 1060m. Sedaj pa vprašanje, ali je že kdo kaj takega uspešno izvedel, v drugem primeru pa ali je sploj to možno.
Dvome mi ustvarja "BIOS whitelisted Devices" kar bi dovedlo do tega, da sistem nebo zaznal karice, sodeče po izjavah ljudi po internetu.
Grafična ima vodilo MXM-B (3.0), kar imajo vse tri omenjene kartice, ter max TDP 100W, razen 1060 - 80W, glede na specifikacije.
Kakorkoli, da bi sam kupil nekaj kar verjetno ne(BO) kompatibilno, bi se tudi veselil kakšnega sporočila uporabnika za moznost izposoje in testa. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.68 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Nov 08, 2020 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem jo menjal na HP EB8740w. Originalna je bila nVidia FX3800, ker jo je vzel hudič, sem dal notri GTX780M.
Problem pri takih menjavah je, da čipi niso na istih mestih in se lahko zgodi, da kašen čip ni ustrezno hlajen in se bo nekaj pregrevalo.
Na Netu preveri za tvojo mašino, če je že kdo to delal. HPjevih forumov je en cel kup. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 459 dni