www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

gorilec Riello
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bim
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 24 Jan 2007 0:58
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2007 1:05 am    Naslov sporočila: icon_sad gorilec Riello Odgovori s citatom

Živijo,
imam centralno kurjavo v samostojni hiši od leta 2003. V okviru te imam oljni gorilec Riello.
Dve leti je deloval brezhibno, potem pa so se začele težave, ki jim ni videti konca.
Začelo se je tako, da se je prižigal iz drugega pa iz tretjega pa četrtega poskusa in nazadnje sploh več ne.
Poklical sem serviserja (uradnega), ki je gorilec očistil in zamenjal šobo. Dobro je delovalo kakšen mesec potem pa spet enako. Pa je prišel drugi serviser (uradni) spet zamenjal šobo in spet vse prečistil, ter zamenjal filter za olje. Pa spet dobro za en mesec.

Mimogrede, servisi niso bili prav poceni.

Potem sem začel del gorilca okoli šobe čistiti sam, ker se konstantno paca. Okoli šobe se naberejo saje in zadeva ne prižiga tako kot bi morala. Ni se mi prav ugodno vsake 2-3 tedne ukvarjati s tem. Peč je čista in deluje odlično (izmerjeni rezultati prejšnji teden). Menim, da bi gorilec moral ob rednih servisih delovati. Ali se motim?

So gorilci Riello zanič? Tako me že moti, da bi najraje kupil drugega. Rolling Eyes

Mimogrede, katere priporočate in kakšne so okvirne cene? Na centralno je vezanih 10 srednje velikih radiatorjev.

LP in hvala za odgovor.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2007 1:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da nimaš slučajno kakšne "svinjarije" v kurilnem olju?
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2007 7:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To sem tudi jaz mislil na kurilno olje.Za to se dobi na bencinski črpalki poseben dodatek,ki vliješ v rezervoar.To jaz uporabljam.Prej je nagajalo in ko sem zvedel,sem kupil.in nimam težav.To bi poskusil,preden kupiš gorilec,ki stane več kot dodatek.
Lp
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2007 9:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej v tank za nafto. Verjetno se je na dnu nabrala usedlina. Ko ta pride do višine sesalne cevi, bo začelo vleči svinjarijo proti gorilcu in mašilo vse po vrsti. Dobi se nastavek, ki se natakne v tanku na konec cevi in ki poskrbi, da je konec cevi vedno dovolj nad višino tal (usedline).

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bim
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 24 Jan 2007 0:58
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2007 12:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala lepa za vse nasvete. Res ste hitri, super.

Sličajno kdo ve, kako se dodatek za olje imenuje?
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2007 12:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Okoli šobe se naberejo saje in zadeva ne prižiga tako kot bi morala.

Če se okrog šobe nabirajo saje, potem očitno nekaj ni dobro okrog izgorevanja.
(ne vem, če so tiste meritve bile potem realne) Kako izgleda notranjost kurišča? So stene črne, sive ali mastne? Če so stene črne oz. sajaste je vzrok premala količina zraka v kurilnici. (zelo pogost vzrok slabega izgorevanja je slabo zračenje kotlovnice) Videl sem že kar nekaj kotlovnic v novogradnjah, ki so bile brez vsakega zračnika. Povrh vsega so lastniki še dobro zatesnili vrata. Gorilec v takih prostorih ne deluje dobro in celo ugaša. Izgorevanje je slabo. Če imaš v kurilnici dovolj zraka lahko preveriš tako, da pripreš vrata ko gorilec obratuje. Če boš pri zapiranju občutil podltlak je za tvoje težave krivo slabo zračenje. V slabo zračenih kurilnicah se lahko pojavlja tudi vonj po dimu in olju.

andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2007 1:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta dodatek je KOEL Plus katalizator zgorevanja ekstra lahkega kurilnega olja.Je 1 liter.Prodaja Petrol.
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 18, 2007 5:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem imel podobne probleme Evil or Very Mad
Potem sem zamenjal filter z podobno snovjo kot purpena.
Zapackal se je v dveh dneh Evil or Very Mad
Nato pa sem skrajsal cev za vlek olja iz cisterne.
Prej je lezala na dnu,sedaj je okrog 10 cm nad dnom.
Nato sem cel gorilec razdrl,precistil,zamenjal sobo in filter in zadeva deluje BP Very Happy

jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 18, 2007 8:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robert je napisal/a:
Prej je lezala na dnu

Kdo ti je to nameščal? Praviloma naj ne bi bila na dnu, saj se tam usede umazanija, ki je v kurilnem olju. Zato je sesalna cev vedno nad dnom, da ne vleče umazanije.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
robert
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 18, 2007 8:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jjakob je napisal/a:
robert je napisal/a:
Prej je lezala na dnu

Kdo ti je to nameščal?

Dvakrat lahko ugibas Cool

SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 18, 2007 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo enake tezave. Vciraj sem cel dan zapravil za to Evil or Very Mad
Tudi jaz sem skrajsal cev ter kompletni sistem scistil. Sedaj prede ko urca Smile
Je pa res,da originalno ima ona cev na koncu plovcek, ki pobira nafto pod vrhom, ampak zadeva zelo hitro izpade in tezave so tu.....

robert
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 18, 2007 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

moja ima svincen "plovcek" Confused
rkulcar2
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Feb 2007 23:15
Aktiv.: 0.54
Kraj: Lendava

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 25, 2007 5:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V črpalki gorilca je tudi filter ki ga je treba občasno očistit!
Odviješ štiri vijake da prideš do njega.

LP.
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 25, 2007 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rkulcar2 je napisal/a:
V črpalki gorilca je tudi filter ki ga je treba občasno očistit!
Odviješ štiri vijake da prideš do njega.

LP.

Pa svinjarija gre tudi skozi tega in se nabere se na "sinter" filtru na sami sobi.
Jaz sem ga ponavadi opral z nitro razredcilom ali acetonom.

igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 25, 2007 7:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robert je napisal/a:
Ja svinjarija gre tudi skozi tega in se nabere se na "sinter" filtru na sami sobi.
Jaz sem ga ponavadi opral z nitro razredcilom ali acetonom.

Najučinkoviteje se ga opere z ultrazvočnim čistilcem.
Kavitacija je zakon.
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni