www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

malce pomoci pri prepoznavi elementa
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bajta
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Nov 2006 14:55
Aktiv.: 0.65
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 26, 2007 5:14 pm    Naslov sporočila:  malce pomoci pri prepoznavi elementa Odgovori s citatom

Lep pozdrav vsem skupaj.

Zelo lepo bi prosil, ce mi kdo pomaga identificirati spodnji element. Deluje s pomocjo magneta. Torej, ko ga priblizas magnetu se krog sklene in tok stece. Je mogoce, da ta stvar odpove? Ima se kdo morda idejo, kje bi se dalo ta element kupiti, da bi ga lahko zamenjal(domuje namrec v dezemeru vremenske postaje in brez njega pac ni meritev padavin.) ?

Hvala vsem za odgovore ze v naprej Smile

LP

IMG_2877.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  87.14 KB
 Pogledana:  7 krat

IMG_2877.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.98
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 26, 2007 5:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je reed rele. Nič posebnega. Dobe pa se v različnih velikostih.
Uporaba je raznovrestna: od kontakta pod tipko harmonike, pa do indikatorja, če so vrata zaprta. Tudi merilec vrtljajev sem že videl.

Pri večjih tokovih se kontakti lahko zlepijo, kar je odvisno od kvalitete kontaktov. Običajno so sicer v zaščiteni atmosferi, a vseeno. Največkrat pa so poškodbe povsem mehanske. Element je namreč steklen.

Izmeri točno velikost reed releja, mogoče pa celo imam takega.

bajta
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 26, 2007 5:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala volk.

Sem ga zmeril in (ce seveda nisem prevec povrsen) dobil naslednje podatke. Premer ima 2mm in dolg je 13mm. Ga imas ? Smile
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 26, 2007 5:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bo tale v redu ?

SANY0002.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.45 MB
 Pogledana:  1 krat

SANY0002.JPG

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.97
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 26, 2007 5:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TUKAJ si jih lahko ogledaš cel kup. Če ti odgovarja tisti zgoraj levo (503711-F4) ti ga lahko pošljem ... imam nekaj viška.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bajta
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 26, 2007 5:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@volk...zgornji zgleda ravno pravsnji Smile Si morda kje blizu Ljubljane ? Smile

@Iztok
tudi tisti ni slab, le ne vem ce rabis kaj mocnejsi magnet, da ga sklene.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 26, 2007 6:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bajta je napisal/a:
@volk...zgornji zgleda ravno pravsnji Smile Si morda kje blizu Ljubljane ? Smile

Ja seveda 38 min po avtocesti Laughing

Sam ti ne vem s kje si, ker nimaš v profil vpisanega kraja Exclamation

bajta
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 26, 2007 6:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ljubljana-crnuce Smile
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.86
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 26, 2007 6:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bajta je napisal/a:
ljubljana-crnuce Smile

Vpiši v profil - saj ni težko.

bajta
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 26, 2007 6:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
bajta je napisal/a:
ljubljana-crnuce Smile

bom preslisal...ne vem zakaj bi Smile Ce koga zanima pac prasa Wink
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 26, 2007 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bajta je napisal/a:
Silvo je napisal/a:
bajta je napisal/a:
ljubljana-crnuce Smile

O.k.

jaz tudi - eden več za ignore listo. Samo ne težit s vprašanji od kod si!

bajta
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 26, 2007 6:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
bajta je napisal/a:
Silvo je napisal/a:
bajta je napisal/a:
ljubljana-crnuce Smile

O.k.

jaz tudi - eden več za ignore listo. Samo ne težit s vprašanji od kod si!

no no, malce offtopic se ti ne zdi? Ce si pa ze sestavljas ignore listo pa me z veseljem dodaj, da ne bom kaj kriv, ker je seznam preskromen. Nisi niti odgovoril na prvotno vprasanje niti pripomogel k resitvi. Vse kar je bilo je bil en neslan komentar o zadevi, ki se te prav nic ne tice Exclamation

Kakor koli, hvala vsem za pomoc, je zeloo koristilo.

edit: sem dodal kraj v svoj profil, da ne bi morda prekrizal poti s pravili foruma. Mi je precej vsec in zaradi kaksnih muh se mu pac ne mislim odreci.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 26, 2007 6:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ok če že vstrajaš. Če boš pogledal nazaj - ravno par dni je nekdo iskal magnetna stikala. prilepil sem fotografijo. Imam jih kar nekaj različnih. Poglej v album. Zakaj nisem odgovoril ravno zaradi tega, ker v profilu nisi navedel kraja. Tudi to sem navedel tukaj.

Sklenil sem, da na sporočila v katerih nekdo prosi za pomoč v stilu:"... a mi lahko nedko sprogramira...ali ima kdo ...." ter v profilu nima navedenega kraja ne bom več odgovarjal.

.Priporačam branje zadnjega dela sporočila lastnika foruma.

Bomo pa tole urejali malo drugače. Sporočila oziroma inserti z vsebino "... napiši od kje si ...", "... ali je kdo iz ... da mi pomaga pri ..." v odprtih temah kršijo vsaj eno od sprejetih pravil. Če bo avtor z neizpolnjenim profilom pa bodo temu primerno tudi sankcionirana Wink .

Priporočam tudi branje Pravil na forumu

Zadev namreč ne nameravam pošiljat. Če bi bil blizu mene bi lahko dobil kak kos zastonj.

bajta
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 26, 2007 7:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

super! Tako sporocilo je zlata vredno. Hvala.

Drugace pa nisem niti vedel kako naj iscem po forumu za tem stikalom. Sem raje prasal. Nisem ravno elektronik in se s tem ukvarjam le za hobi. Torej spoznavam tudi nove zadeve.

no ni zamer kajne Smile Lep dan se naprej.

se malce offtopic...od vseh pravil mi je najljubse tisto o pravilni slovenscini Smile Palec v luft!
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.00

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 26, 2007 7:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na koncu izveš da imaš na forumu soseda Wink

In imam celo en reed rele. Sicer je v službi in prispajkan na en razstavljen telefon katerega del je. Če hočeš ga lahko jutri prevzameš

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 503 dni