www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pomivalni stroj ne posuši posode
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
romascenko
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Maj 2018 14:20
Prispevkov: 74
Aktiv.: 1.99
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 11, 2021 10:03 pm    Naslov sporočila:  Pomivalni stroj ne posuši posode Odgovori s citatom

Če se najde kakšen mojster tukaj, pomivalni stroj posodo pomije vendar jo ne posuši. Najverjetneje tudi pere z mrzlo vodo Smile Gre za okvaro grelca pri pomivalcih ali so še kakšne druge opcije? Vem da je najlažje pomeriti grelec vendar je stroj vgradni in bom raje najprej nabral informacije preden se lotim razdiranja , ker mora delat asap drugače jaz perem na roke Very Happy

Gre za electrolux esl 65070..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Prispevkov: 3134
Aktiv.: 17.47
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 11, 2021 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz imam nek Indesit; ne suši na vseh programih, samo na nekaterih; to je tako narejeno, to ni napaka.
Če grelec dela ali ne: če takoj po končanem programu odpreš vrata stroja in buškne para v tebe, grelec deluje.

_________________
___
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
romascenko
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Maj 2018 14:20
Prispevkov: 74
Aktiv.: 1.99
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 11, 2021 11:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
jaz imam nek Indesit; ne suši na vseh programih, samo na nekaterih; to je tako narejeno, to ni napaka.
Če grelec dela ali ne: če takoj po končanem programu odpreš vrata stroja in buškne para v tebe, grelec deluje.


Vedno peremo na istem programu.. sedaj , ko program zaključi ni pare ko odpremo vrata pomivalca, posoda ni vroča, vsa posoda je mokra... Tako da grelec ne greje vprašanje je samo ali je problem v grelcu ali ima še kje kakšen predpogoj da grelec vklopi. Nekje sem bral o "flood switchu" ,ki je bil zanič in posledično grelec ni vklapljalo kar ima smisel..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Prispevkov: 3134
Aktiv.: 17.47
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 11, 2021 11:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

seveda tik po izteku garancije, je pri našem malo puščal ventil za vodo in je vedno bilo polno vode na dnu pred začetkom pranja. Če bi pustil kak dan-dva dlje, bi bila voda tudi v kuhinji po tleh. Uvoznik mi je dal kontakt od najbližjih serviserjev in en od njih je popravil.
_________________
___
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mmelektronika
Član
Član



Pridružen-a: Pet 04 Okt 2019 18:59
Prispevkov: 72
Aktiv.: 3.47
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 12, 2021 7:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na elektroniki je zanič rele za vklop grelca, ali pa je slab cin na kontaktih releja zaradi pregrevanja. Menjaj z 16A relejem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
webmartin
Član
Član



Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19
Prispevkov: 375
Aktiv.: 1.99
Kraj: Zg. Polskava

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 12, 2021 10:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nam se je enako dogajalo na pomivalnem stroju Gorenje.
Prišel je serviser in ugotovil, da je odšla v nebesa krmilna elektronika.
Čez dva dni je prišel z novo el. kartico in jo vgradil.
Sedaj PS dela super, le za el. kartico smo plačali 210€....

_________________
Lep pozdrav,
webmartin
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 4748
Aktiv.: 26.21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 12, 2021 10:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobro si placal tisti rele ... Wink
_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
baresi
Član
Član



Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14
Prispevkov: 452
Aktiv.: 2.40
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 12, 2021 1:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj cifra je ok, samo za njo bi moglo pisati SIT.
_________________
lp
baresi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
romascenko
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Maj 2018 14:20
Prispevkov: 74
Aktiv.: 1.99
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 12, 2021 2:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mmelektronika je napisal/a:
na elektroniki je zanič rele za vklop grelca, ali pa je slab cin na kontaktih releja zaradi pregrevanja. Menjaj z 16A relejem.


Bom preveril , pa še stroja mi ni treba ven vlačit Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 2202
Aktiv.: 11.70
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 14, 2021 7:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali stroj greje lahko ugotoviš po 'vrtenju' električnega števca. Takrat izključi druge (večje) porabnike.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
romascenko
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Maj 2018 14:20
Prispevkov: 74
Aktiv.: 1.99
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2021 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Končno sem si vzel čas da razstavim in slikam pcb.. slike spodaj (razvidno da sta bila prvič menjana dva releja - stroj ni dal od sebe nič), sedaj pa ne greje vode... Začnem z zamenjavo relejev je bil eden od predlogov? Smile



Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
romascenko
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Maj 2018 14:20
Prispevkov: 74
Aktiv.: 1.99
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 08, 2021 11:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mmelektronika je napisal/a:
na elektroniki je zanič rele za vklop grelca, ali pa je slab cin na kontaktih releja zaradi pregrevanja. Menjaj z 16A relejem.


Drži, zamenjal sem oba releja (ki še nista bila zamenjana) in stroj vklopil na 30' program po končanem pranju se je lepo pokadilo (para) iz stroja. Hvala za namig!

Cena popravila cca 4€ + moje delo...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebaveh
Član
Član



Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Prispevkov: 1409
Aktiv.: 8.63
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 10, 2021 7:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vedno ko vidim te MC9S mikrokrmilnike, me ima da bi vzel Cyclona in si naredil varnostno kopijo SW Mr. Green Twisted Evil
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 2202
Aktiv.: 11.70
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 10, 2021 8:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sebaveh je napisal/a:
Vedno ko vidim te MC9S mikrokrmilnike, me ima da bi vzel Cyclona in si naredil varnostno kopijo SW :mrgreen: :twisted:

In celo konektor za programiranje je.

Ampak ali niso običajno zaščiteni pred branjem?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebaveh
Član
Član



Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Prispevkov: 1409
Aktiv.: 8.63
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 10, 2021 8:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri vseh proizvajalcih ne. Shhh Shhh
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 189 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group