|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.97 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Mar 01, 2007 6:09 pm Naslov sporočila: CNC vrtanje TIV |
|
|
Nekako se mi rezkana TIV ne dopadejo, to pa ne pomeni, da tudi lukenj nočem vrtati s CNC.
No tu so pa že problemi, ki odpirajo mnogo novih vprašanj. Vrtati luknje pred jedkanjem ali po njem.
Kako usklajevati pozicijo filma in lukenj.
Kako upoštevati raztezke oziroma merila, ki niso vedno absolutno 1:1.
Kot primer naj povem, da sem TIV na priloženi sliki naredil po postopku natisjenega tonerja na FR4. Vrtal pa sem s CNC.
Vzelo mi je ogromno časa, preden sem dojel, da laserski tiskalnik stvari ni natisnil 1:1. Je pa tudi res, da je daljši rob tiskanega vezja dolg 175mm.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
71.7 KB |
Pogledana: |
33 krat |

|
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Čet Mar 01, 2007 6:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako si potem uskladil raztezek z luknjami? Tudi mene zanima takšen postopek izdelave tiskanih vezji.
_________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.97 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Mar 01, 2007 6:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Domenius je napisal/a: |
Kako si potem uskladil raztezek z luknjami? Tudi mene zanima takšen postopek izdelave tiskanih vezji. |
Ja z matematiko in poskušanji. Kar mučen postopek, ampak se da.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snow Član

Pridružen-a: Tor 27 Dec 2005 14:02 Prispevkov: 341 Aktiv.: 1.44 Kraj: Ljubljana || Velenje
|
Objavljeno: Čet Mar 01, 2007 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je narobe z rezkanimi TIV?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Čet Mar 01, 2007 6:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kar precej tega... Še vedno je najboljši postopek foto postopek, vsaj kar se natančnosti tiče.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 Ur