|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14656 Aktiv.: 62.20 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Nov 16, 2021 7:52 pm Naslov sporočila: Owon XDM1041 |
|
|
Ravno priletelo na email ***klik*** Cena je sprejemliva. Instrumentov je sicer v delavnici dovolj. (celo preveč, tako da so napoti na mizi ) Tole bi dal na poličko, da ne bi zavzemalo prostora na mizi. Uporabljal pa bi se kot sem sedaj namizne instrumente. Mnenje?
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2727 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Tor Nov 16, 2021 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi si raje kupil ročni DMM, kot pa imel tale kvazi namizni.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1389 Aktiv.: 7.40 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Sre Nov 17, 2021 8:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Je že kdo poskusil ali poznajo tile trgovci obrnjeno dvčno obveznost (VAT reverse charge), če kupiš stvar kot firma, ki je davčni zavezanec? Pri evropskih trgovcih preko ebay ali amazon navadno ni težav, nisem pa še poskusil z ostalimi.
_________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14656 Aktiv.: 62.20 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Nov 17, 2021 9:25 am Naslov sporočila: |
|
|
qwertz je napisal/a: |
Jaz bi si raje kupil ročni DMM, kot pa imel tale kvazi namizni. |
Ročnih imam kakih 10...
Trenutno mi služi kot "namizni" VA90A.
Slaba lastnost ročnih je, da zavzemajo prostor na mizi. Namiznega daš na poličko v višino oči.
Še slabša so instrumenti z mehanskim preklopnikom. (dobro bi bilo,da bi človek imel tri roke )
Sicer že kako leto redno uporabljam MT007 V službi je stalno v žepu namesto faznprifarja.
Tale namizni bo zelo verjetno šel v košarico
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.08 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sre Nov 17, 2021 2:23 pm Naslov sporočila: Re: Owon XDM1041 |
|
|
Imam R&S namiznega vendar je prevec v napoto, zato je stalno v omari ali na polici, uporabljam pa Fluke179, ki ga premestim v sekundi.
_________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sre Nov 17, 2021 3:46 pm Naslov sporočila: Re: Owon XDM1041 |
|
|
s55m je napisal/a: |
Imam R&S namiznega vendar je prevec v napoto, zato je stalno v omari ali na polici, uporabljam pa Fluke179, ki ga premestim v sekundi. |
Te preklopnik ne jezi? Stoji instrument dovolj kompaktno, da lahko zavrtiš preklopnik ne da ga držiš?
Ravno z tem razlogom sem sam kupil tistega s tuch tipkami.
Tudi za tega namiznega me zanima koliko je kompakten na mizi, ko stistaš tipke. Če ga je treba držati potem mi ni uporaben.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.08 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sre Nov 17, 2021 6:18 pm Naslov sporočila: Re: Owon XDM1041 |
|
|
Silvo je napisal/a: |
s55m je napisal/a: |
Imam R&S namiznega vendar je prevec v napoto, zato je stalno v omari ali na polici, uporabljam pa Fluke179, ki ga premestim v sekundi. |
Te preklopnik ne jezi? Stoji instrument dovolj kompaktno, da lahko zavrtiš preklopnik ne da ga držiš?
Ravno z tem razlogom sem sam kupil tistega s tuch tipkami.
Tudi za tega namiznega me zanima koliko je kompakten na mizi, ko stistaš tipke. Če ga je treba držati potem mi ni uporaben. |
Fluke stoji na mizi dovolj dobro, da lahko obrnem rotacijski gumb za obmocja (je v gumiranem ohisju, pa ne drsi toliko kot klasicni plasticni) . R&S je star iz zacetka 90h in ima soft touch tipke, tako da ni problema, ker je dovolj tezak. Prvo nadstropje nad mizo pa je tako natovorjeno, z drugimi instrumenti, da je tezko najti mesto za vzigalice.. Mene strasno motijo vodniki, ki mi visijo v vidnem polju (ce je instrument na polici nad mizo).
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
242.51 KB |
Pogledana: |
43 krat |

|
_________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4759 Aktiv.: 20.20 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sre Nov 17, 2021 7:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uh, je počasen. Neuporabno za moje želje.
Tudi na moji mizi je fluke 87 in nimam niti potrebe po čem drugim
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 455 dni