www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Rezkanje PCB na kitajskem CNC-ju 3018
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 14196
Aktiv.: 72.59
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 09, 2022 8:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prilagam mojo gkodo. Da vidiva a je problem v Flatcam-u. Imaš vse tri gkode, vezje, vrtanje, obrez.


gkoda.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  gkoda.zip
 Velikost datoteke:  18.93 KB
 Downloadano:  2 krat


_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1950
Aktiv.: 13.49
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2022 7:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uvozil tvoje nastavitve za FC, uvozil tvojo G-kodo,...Tista večja površina pri prejšnji sliki, je verjetno posledica mojega risanja vezja, pri tvojem "SO8adapterju" je OK.
Še vedno pa, ko stisnem "Probe" dobim ista sporočila o napakah. Sicer bi jih lahko ignoriral, pa ne vem, če je pametno. Smile
Think

PS.: Pripnem slike vseh korakov

_________________
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!) Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 14196
Aktiv.: 72.59
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2022 9:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A si v Candle seting-> control -> probe commands vpisal hitrost?
Opis napak, ki jih pošilja GRBL ***klik*** errr 22 pomeni, da hitrost ni definirana.

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1950
Aktiv.: 13.49
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2022 12:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom




_________________
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!) Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 14196
Aktiv.: 72.59
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2022 12:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A Z-probe dela?
probaj tisti niz G-kode napisati skupaj brez presledkov.
Probaj tale niz: G91G21G38.2Z-50F100; G92 Z14.09; G0Z5M30
Vir ***klik***

Katero verzijo softwera imaš na stroju? Moja je 0.9.

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1950
Aktiv.: 13.49
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2022 6:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verzija 1.1.7

Ne vem več...karkoli naredim je slabše. Ko sem ignoriral napake pri Create heightmap, mi je celo uspelo nekaj izrezkat, preizkusil sem samo vezje, brez vrtanja in obrezovanja, vendar ni bilo dovolj globoko - ni prerezkalo bakra.
Grem na naovo delat vse skupaj:
Uvozil sem tvoje gerberje, tvoje nastavitve za FC, tvoje nastavitve za Candle, tvojo G-kodo...
-postavim rezkar nekam, kjer naj bi rezkal, resetiram "XY",
-spustim "Z" na 2-3mm do PCB ,preizkusim "Z probe", glava se vrne nekam na +20 ,
resetiram "Z"
-Create heightmap, Auto, Probe (javi napake), ignoriram, stroj na isti višini naredi "oglati S" preko PCB-ja
-Edit mode - Send ----> Stroj začne delati ampak na višini cca 10mm.

Al' jaz ne znam brati, ali pa ponavljam stalno nekje isto napako.
(še najbolj me jezi, ker sem uspel nekaj zrezkati, sedaj pa sploh nič več)
Brick wall Brick wall Brick wall

_________________
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!) Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 14196
Aktiv.: 72.59
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2022 6:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
..
-postavim rezkar nekam, kjer naj bi rezkal, resetiram "XY",
-spustim "Z" na 2-3mm do PCB ,preizkusim "Z probe", glava se vrne nekam na +20 ,
resetiram "Z"



Ne.. po Zprobi Z pustiš kjer je.

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 14196
Aktiv.: 72.59
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2022 7:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je preplitvo povečaš globino v flatcamu. Ko boš imel enkrat vse nastavljeno načeloma ni potrebno nič več prestavljati. Globina lahko odstopa, če je baker debelejši, sveder bolj koničast, večja hitrost zero probe...


_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1950
Aktiv.: 13.49
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2022 7:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jao, jao...saj je logično.
Še globino rezkanja uredim, pa bo Smile.

_________________
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!) Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 14196
Aktiv.: 72.59
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2022 7:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Resetiranja osi po tem, ko je šla Z proba oz heightmap skozi ne pipaš več. Ko bo recimo rezkanje končano in boš menjal orodje lahko premikaš osi. (ročno iz candle) Tudi Z lahko dvigneš da boš lažje menjal orodje. Z novim orodjem spet narediš zero probe. Heightmap se lahko shranje in ga lahko recimo naložiš pri obrezu. Pri vrtanju običajno ni potrebno, ker itak vrtaš nekoliko globje.
_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 14196
Aktiv.: 72.59
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2022 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tista verzija firmwera mi je čudna. Sva se prav razumela? Če vtipkaš v konzolo $I ti vrne verzijo. Nastavitve vidiš z $$. Moral boš edino raztegnit okno konzole.




Moje nastavitve:
Koda:

$I < [0.9j.20150930:]
ok
$$ < $0=10 (step pulse, usec)
$1=25 (step idle delay, msec)
$2=0 (step port invert mask:00000000)
$3=0 (dir port invert mask:00000000)
$4=0 (step enable invert, bool)
$5=0 (limit pins invert, bool)
$6=0 (probe pin invert, bool)
$10=3 (status report mask:00000011)
$11=0.010 (junction deviation, mm)
$12=0.002 (arc tolerance, mm)
$13=0 (report inches, bool)
$20=0 (soft limits, bool)
$21=1 (hard limits, bool)
$22=1 (homing cycle, bool)
$23=1 (homing dir invert mask:00000001)
$24=25.000 (homing feed, mm/min)
$25=500.000 (homing seek, mm/min)
$26=250 (homing debounce, msec)
$27=5.000 (homing pull-off, mm)
$100=800.000 (x, step/mm)
$101=800.000 (y, step/mm)
$102=800.000 (z, step/mm)
$110=800.000 (x max rate, mm/min)
$111=800.000 (y max rate, mm/min)
$112=800.000 (z max rate, mm/min)
$120=10.000 (x accel, mm/sec^2)
$121=10.000 (y accel, mm/sec^2)
$122=10.000 (z accel, mm/sec^2)
$130=200.000 (x max travel, mm)
$131=200.000 (y max travel, mm)
$132=200.000 (z max travel, mm)
ok

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1950
Aktiv.: 13.49
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2022 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koda:

$I < [VER:1.1f.20170801:]
[OPT:V,15,128]
ok
$$ < $0=10
$1=0
$2=0
$3=2
$4=0
$5=0
$6=0
$10=1
$11=0.010
$12=0.002
$13=0
$20=0
$21=0
$22=0
$23=0
$24=25.000
$25=500.000
$26=250
$27=1.000
$30=1000
$31=0
$32=0
$100=800.000
$101=800.000
$102=800.000
$110=1000.000
$111=1000.000
$112=600.000
$120=50.000
$121=50.000
$122=30.000
$130=200.000
$131=200.000
$132=200.000
ok

_________________
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!) Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1950
Aktiv.: 13.49
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2022 9:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, hvala ti za tvoj vodič skozi FlatCAM in Candle. Sedaj mi je res vsaj malo bolj jasno, kaj, kje zakaj itd.
Ekola, ni še idealno, ampak s to mašino je še kar:



_________________
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!) Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 14196
Aktiv.: 72.59
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2022 3:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odlično. Probaj še vrtanje in obrez. Boš videl, da je stvar kar uporabna.
_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1950
Aktiv.: 13.49
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 12, 2022 8:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem preizkusil, sedaj moram še naštudirati širino padov in vij. Trenutno sem s časom malo na tesnem, bom pa slikal in objavil moje prvo vezje izdelano s tem strojčkom. Smile
_________________
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!) Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 164 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group