www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Trafo iz Yamaha receiverja

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
SlyCrespo
Član
Član



Pridružen-a: Sob 30 Mar 2019 22:01
Prispevkov: 171
Aktiv.: 4.18
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2022 5:58 pm    Naslov sporočila:  Trafo iz Yamaha receiverja Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Imam en trafo iz receiverja Yamaha HTR-4065. Ker bi mi mogoče prišel prav pri kakšnem projektu, me zanima kako naj merim izhodne napetosti. Ima dvojne izhode in sicer:

- Debelejše žice: 2x modra, 2x črna, 2x rdeča
- Tanjše žice: modra, črna, modra, rjava, črna, rjava, rumena, rumena

Zraven sem priložil slike in service manual, če kaj pomaga. Jaz v manualu nisem našel nič koristnega...



trafo1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  266.15 KB
 Pogledana:  5 krat

trafo1.jpg



trafo2.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  446.88 KB
 Pogledana:  3 krat

trafo2.jpg



trafo3.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  292.16 KB
 Pogledana:  1 krat

trafo3.jpg



yamaha_rx-v473_htr-4065_sm.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  yamaha_rx-v473_htr-4065_sm.pdf
 Velikost datoteke:  11.74 MB
 Downloadano:  4 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1498
Aktiv.: 12.66
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2022 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz vidim takole. Seveda preveri. Wink


PSU.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  112.51 KB
 Pogledana:  16 krat

PSU.JPG



_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SlyCrespo
Član
Član



Pridružen-a: Sob 30 Mar 2019 22:01
Prispevkov: 171
Aktiv.: 4.18
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2022 7:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DusanK, hvala za tole. Pri 8 pinskem priključku mi je zdaj vse jasno.. Pri 6 pinskem pa nevem, ali sta to 2 izhoda s sredinskim odcepom, ali kaj drugega... Prosim še za to obrazložitev...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1498
Aktiv.: 12.66
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2022 8:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rdeči žici sta svoji napetosti, modri žici svoji. Ker gresta preko kontakta releja RY204 direkt na ~ pina graetza.
Rele RY204 preklaplja med rdečo in modro napetostjo. Tako sem mi na hitro zdi. Lahko se tudi motim.
Črni žici sta povezani skupaj in je kot sredinski odcep (GND) za dvojno napajanje +45V/-45V.



CB208_graetz_dual_voltage.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  127.73 KB
 Pogledana:  8 krat

CB208_graetz_dual_voltage.JPG



_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SlyCrespo
Član
Član



Pridružen-a: Sob 30 Mar 2019 22:01
Prispevkov: 171
Aktiv.: 4.18
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2022 8:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DusanK, še enkrat hvala. Še nekaj me zanima: bi se mogoče kako dalo ta trafo uporabit za izdelavo tega stereo ojačevalnika:

https://trgovina.svet-el.si/product/brutus/
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1498
Aktiv.: 12.66
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2022 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za Brutus 100W izhodne moči piše, da rabiš trafo moči cca. 300W, s sredinskim odcepom z izhodno napetostjo 2 x 27V~ , ki da potem polnovaljno usmerjeno (27V~ x sqrt(2)) cca. +38V/-38V.
Primerjaj s tem kar imaš, če je podobno zahtevam Brutusa.
Mislim pa, da ima tvoj trafo na 6 pinskem konektorju višjo napetost kot 27V~. Če je v načrtu na izhodu graetza +45V/-45V je potem navitje na transfomatorju cca. 2x32V~.
Amperaža na tem delu ostaja neznanka, zato mislim, da ne bi bil primeren.

_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 35 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group