www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kontaktor KNL43-11 brni
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tlogar
Član
Član



Pridružen-a: Pon 23 Mar 2015 16:57
Prispevkov: 152
Aktiv.: 1.69

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2022 5:07 pm    Naslov sporočila:  Re: Kontaktor KNL43-11 brni Odgovori s citatom

silvo je napisal/a:
....

Spomnim se, da sem nekoč po pomoti dal en AC kontaktor na enosmerno napetost.
Zadeva je delala kakih 14 dni (verjetno bi še bolj dolgo, če tega sam ne bi opazil. Kontaktor je delal normalno se je pa zelo grel. Ko sem odprl omaro sem zaznal vonj po pregretem laku. Ko sem začel iskati vzrok sem naletel na kontaktor, ki sem ga pred časom menjal.)


Tudi jaz sem enkrat pomotoma naredil to, vendar se je iz njega v nekaj minutah začelo tudi kaditi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 14207
Aktiv.: 70.28
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2022 5:20 pm    Naslov sporočila:  Re: Kontaktor KNL43-11 brni Odgovori s citatom

tlogar je napisal/a:
....


Tudi jaz sem enkrat pomotoma naredil to, vendar se je iz njega v nekaj minutah začelo tudi kaditi.


Jaz sem takrat improviziral. Crknil je en SSR za gretje enega exstruderja. Ker nisem imel rezervega SSR sem ga zamenjal z kontaktorjem. (ni bilo prvič Wink ja prvič z AC kontaktorjem Sad ) Napajanje SSR je je bilo z PID kontrolerja 24vDC. Lahko da je on omejil tok, da ni spustil dima.

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Proteus
Član
Član



Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Prispevkov: 1246
Aktiv.: 6.16

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2022 6:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V predalček s triaki se mi je pritihotapil en tiristor.
Nisem bil pozoren in je šel transformator v HiFi napravi.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smatjaz
Član
Član



Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Prispevkov: 766
Aktiv.: 3.79

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2022 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sebaveh je napisal/a:
Vprašanje je, zakaj se pojavlja enosmerna komponenta... Ali imate v vezju kaj polvalnih usmernikov? Ali pa so vsi polnovalni?


Zraven gre železnica 3000V DC. Težava se pojavi, ko na določeno mesto zapelje vlak. Ker je tirnica povratni vodnik teče tok cca 1000A po njej- odvisno od kompozicije Če je vse idealno je vse OK. Če pa je povratni vodnik slab - slabo varjena tirnica, nekje je še privijačena, pa tok teče po vsem živem kovinskem delu, tudi po ozemljitvi objekta v bližini. Ker sta v napeljavi objekta zemlja in nula povezani skupaj se zaradi tega dvigne izmenična napetost za nek del. Iz slike inštrumenta (moj prvi post) je razbrati, da je vpliv enosmerne komponente dvignil tok za cca 1/3.

Ko dam ločilni trafo med faze 400/230VAC deluje v redu.

Se pa strinjam, da bi verjetno s kontaktorjem kakšnega drugega proizvajalca lahko zadeva delovala bolje.

_________________
Električni aparati delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Energetik-m
Član
Član



Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16
Prispevkov: 1242
Aktiv.: 8.05
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 04, 2022 7:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko smo pred leti v prejšnji firmi naredili pretovorno postajo za praznjenje vagonov, je bil tisti del proge, kjer so se praznili vagoni, izoliran od preostale proge in povezan na ozemljitev pretovorne postaje. Ozemljitvena upornost je bila tu 0,11 ohm. Potem je nekdo pomotoma premostil izolacijski vložek v tirnici s 16mm2 bakreno žico. Pripeljal je vlak, ustavil in speljal, tista žica je pa zažarela.
_________________
lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 35 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group