|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 2606 Aktiv.: 29.90
|
Objavljeno: Čet Maj 25, 2023 10:05 pm Naslov sporočila: Peugeot rifter napaka |
|
|
#rifter #peugeot #crap
Po 51000km je to že četrtič. Imam samo jaz tako smolo, ali je peugeot na splošno tako zanič? Ali so vsi avti, izdelani v času korone eno navadno sranje?
Na OBD sicer ne kaže nobene DTC. Tudi freeze frame ne pokaže nobenega.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.86 MB |
Pogledana: |
5 krat |

|
_________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Convert Član

Pridružen-a: Ned 13 Jun 2021 15:57 Prispevkov: 137 Aktiv.: 5.69 Kraj: NM
|
Objavljeno: Pet Maj 26, 2023 6:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Čudna zadeva. Kolegu je na P308 metalo isto obvestilo random na zaslon, ampak je vsaj potem preko OBD diagnostike bilo ugotovljeno da je nek senzor občasno zgubljal povezavo - intermitent error. Da bi pa zaslon prikazoval fault in istočasno nič ne bi bilo zabeleženo pa še nisem videl.
Verjetno si že bil pri Velkavrhu? Čeprav, verjetno bi tudi on samo priklopil na tester in rekel "vse OK"...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romascenko Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2018 14:20 Prispevkov: 136 Aktiv.: 2.23 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Maj 26, 2023 9:33 am Naslov sporočila: Re: Peugeot rifter napaka |
|
|
mosqito je napisal/a: |
#rifter #peugeot #crap
Po 51000km je to že četrtič. Imam samo jaz tako smolo, ali je peugeot na splošno tako zanič? Ali so vsi avti, izdelani v času korone eno navadno sranje?
Na OBD sicer ne kaže nobene DTC. Tudi freeze frame ne pokaže nobenega. |
Kolega ima rifterja z 80kkm in mu je pred kratkim metalo isto engine fault + adblue/urea fault - kriv je bil senzor za Adblue... drgač mu dela BP.
A na servisu so ti pa kaj samo napako poresetirali? Sicer je težko nekje začet če dejansko ne vidiš nobene napake..
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

|
Objavljeno: Pet Maj 26, 2023 9:42 am Naslov sporočila: |
|
|
To sem tudi že imel. Adblue "efficiency" je nek faktor, ki ga računa iz odčitkov NOx senzorja. So malo dvignili mejo in to je to.
A obstaja kaj takega: http://www.obdtester.com/psacom
da bi bilo "free", oz, da dela z npr. Peak CAN vmesnikom?
Tule je sicer en tak zanimiv vmesnik: https://github.com/ludwig-v/arduino-psa-diag
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 635 Aktiv.: 2.99 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sob Maj 27, 2023 9:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Mare povej če želiš pridem z mojim Autelom pa probamo pogledat, sicer nisem ziher da je v naboru, ne škodi pa pogledat...
_________________ LP
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

|
Objavljeno: Sob Maj 27, 2023 10:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Urejeno. Jamranje je bilo posledica zanič olja (ali si je pa samo zmislil to). Cca13000km/3 tedne pred rednim servisom.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romascenko Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2018 14:20 Prispevkov: 136 Aktiv.: 2.23 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 30, 2023 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
mosqito je napisal/a: |
Urejeno. Jamranje je bilo posledica zanič olja (ali si je pa samo zmislil to). Cca13000km/3 tedne pred rednim servisom. |
Čist iz firbca kakšno olje ti nalivajo na uradnem servisu? Nič me pa nebi presenetilo če ti na prejšnjem servisu niso zamenjali olja in je ta dejansko u k..... Uradnim servisom je padla kvaliteta imaš 2 majstra in 5 vajencev, ki ju unadva nadzorujeta (ali samo eden) in seveda pride do napak..
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

|
Objavljeno: Tor Maj 30, 2023 2:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nimam pojma, kakšno olje so dali. Po mojem so notri mleti diamanti, ker je 20 eur liter (z menjavo).
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 20 dni