|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.09 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Čet Jun 15, 2023 12:54 pm Naslov sporočila: kopiranje DALLAS DS1225 |
|
|
Ima kdo možnost, da mi prenese podatke iz starega na novi?
Star počasi izgublja podatke. Stroj pa z novim (praznim) čipom ne deluje _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.36 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Čet Jun 15, 2023 4:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uh tole je tisti SRAM z baterijo. Pa si prepričan, da je novi dober ... oziroma, da je baterija v novem še dobra? Neke podobne stvari sem pred časom iskal sam, pa sem dobil "NOS", kjer so bile vse baterije na koncu. Sem potem rešil z zunanjimi baterijami.
En programator, ki tole podpira imam, bi pa moral poskusit, če ga še uspem sestavit skupaj, ker je na paralelnem portu. Če bo potrebno sporoči, pa se bom poskusil poigrat s tem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

|
Objavljeno: Čet Jun 15, 2023 6:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Upam, da je. Kupljen na farnellu. Na žalost pa se ne da videti kakšno je stanje interne baterije.
Ja bi bil zelo vesel, če bi se dalo skopirati. Sicer sem tudi razlišljal o možnosti povezave novega in starega skupaj, potem z arduinotom furat naslove in na enem prožit branje drugemu pisanje. Samo veliko bolj vesel bi bil, če bi lahko kodo prebral in shranil za.... mogoče bo še kdo imel podobne težave _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.14 Kraj: MB
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.36 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Čet Jun 15, 2023 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
mujo je napisal/a: |
Lahko pa "zamenjaš" baterijo v čipu. |
To sem pred leti tudi jaz počel ... takole naprimer.
Sicer pa ... malo sem dvomil, da bom tole starino še uspel pognat. Pa je uspelo in dela. Tudi omenjeni čip je podprt, tako da bi načeloma moralo peljat branje in pisanje na drugega. Tako da ... SimonS ... če boš rabil, lahko poskusiva.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

|
Objavljeno: Čet Jun 15, 2023 10:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Drži sem videl to, ampak ko sem že kupil nov čip bi kar zanenjal.
Frenki tooo
Bi kar prišel na obisk. Prosim kontakt pod ZS _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2343 Aktiv.: 9.87 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Pet Jun 16, 2023 7:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Poglej še dokument tukaj, kjer je kar nekaj na temo DS1225, baterije in alternativ z FRAM-om.
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni