|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Brusli Član

Pridružen-a: Tor 24 Nov 2020 12:10 Prispevkov: 187 Aktiv.: 3.37 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Tor Jul 25, 2023 4:58 pm Naslov sporočila: I/K: Kratke vzmeti za M3 navoj |
|
|
Pozdravljeni,
Ima kdo slučajno viška nekaj kosov kakšnih tlačnih vzmeti, ki pašejo na M3 vijak oz. navojno palico?
Se pravi, notranji premer cca 3.2 mm, zunanji premer pa maksimalno 6 mm; lahko je tudi manj.
Dolžina neobremenjene vzmeti naj bo 10 do 14 mm, lahko pa je vzemt tudi daljša, le da se jo lahko nareže na manjše kose poljubnih dolžin.
Karakteristika vzmeti naj bo približno 0,7 N/mm oz. toliko, da bo vzmet z neko razumno silo pritisnila nek elektro element (s hrbtne strani) ob aluminijasto hladilno telo.
Vmes med tem elementom in hladilnim telesom bo toplotno prevodna pasta, ki se mora razlezti po površini ob pritisku vzmeti.
Sem že povpraševal pri Hennlich, kjer so mi želeli zračunati 4€ na kos, kar se mi zdi malce preveč.
Vzmeti v kemičnih svinčnikih oz. kulijih so pre šibke.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.57 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Jul 26, 2023 9:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Koliko jih potrebuješ?
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Brusli Član

|
Objavljeno: Čet Jul 27, 2023 8:18 am Naslov sporočila: |
|
|
3 kose tistih 10 do 14mm ali pa kakšno daljšo, ki se jo da narezati na vsaj 3 kose ustreznih dimenzij.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.57 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Jul 27, 2023 11:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Če prideš v Grosuplje jih lahko nabereš.
Prvih z leve imam samo 4 in mislim, da je to kar iščeš.
Ob strani so dolžine, spodaj pa notranji premer.
Koliko Nm imajo ne vem, so pa vse bistveno močnejše kot tiste od svinčnikov (imam tudi take 100+).
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.81 MB |
Pogledana: |
3 krat |

|
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Brusli Član

|
Objavljeno: Tor Avg 01, 2023 4:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem jih prejel po pošti. Vzmeti so ravno prave moči, le malo jih moram skrajšati.
Najlepša ti hvala, Jaka.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni