|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 2856 Aktiv.: 31.41
|
Objavljeno: Ned Sep 10, 2023 11:58 am Naslov sporočila: WiFi 6 |
|
|
Zamenjal sem star wifi ruter za nov mikrotik CAP AX. Wifi je zgleda v zadnjih letih kar konkretno izboljšan. Speedtest z dvema stenama vmes pokaže dobrih pol gbit. Zanimivo, da je tudi pokrivanje boljše, saj so vogali, kjer sem prej imel težave s tem zdaj lepo pokriti.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
524.55 KB |
Pogledana: |
8 krat |

|
_________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44 Prispevkov: 786 Aktiv.: 4.99 Kraj: Bela krajina
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
brezimenko Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09 Prispevkov: 415 Aktiv.: 5.41
|
Objavljeno: Pon Sep 11, 2023 2:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Me ima kupiti nek nov router. Žal nimam pojma kaj sploh vzeti v tej poplavi škatelj. Imam doma že dva routerja z 5GHz, ki sta z dometom bolj revna. Imam tudi nekaj 2,4GHz routerjev kateri znajo bolje vleči na daljše razdalje, so pa počasnele.
_________________ Izgubil sem račun pod imenom kobranka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6432 Aktiv.: 29.79 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Sep 17, 2023 10:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem se našel pred tem, da je bilo treba nekaj naredit v tej smeri. T2 postavi svoj router z možnostjo (posebej plačljivega) WiFi-ja. Ker je zadeva lepo zaklenjena, ne omogoča praktično nobenih nastavitev. Včeraj sem pa v Novem mestu iskal nekaj drugega, pa sem na polici opazil še tole. Ob ceni slabih 20€ in solidnih karakteristikah se mi je zdel ugodna varianta. Postavljen je bil hitro, se pa prehod na WiFi 6 res konkretno pozna. Tudi pokrivanje je zelo ok.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 133 dni