|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
runothedog Član
Pridružen-a: Čet 26 Mar 2015 22:07 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.14 Kraj: Nova Gorica
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
lucca brassi Član
Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4184 Aktiv.: 18.04 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pet Feb 09, 2024 6:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
slišati je kot da bi tulila pumpa v prazno , po drugi strani pa je slišat curek vode v lonec.
Med pranjem odpri in poglej kaj se dogaja v koritu , mogoče imač zamašen kanal v odtoku (odstrani košarico kanal ( lahko se zabije ) gre v impeler pumpe)
Jaz sem ravno pred dvema trema tednoma naredil piz*arijo , ker sem hotel očistit , neko črno sluz med spodnjim tesnilom in vrati.
Vem da so te sluzi lahko nevarne in strupene zato sem v vsak kot dal žlico gel varekine da vse razkuži med tesnili in vrati . Tako sem pustil do naslednjega pranja.
Piz*arija je nastala ker potem je celo noč tekel pomivalni stroj v prazno. Zjutraj sem ga skušal resetirat , dolil sem vode da bi izpral pa nič je kar tekel v prazno. Aquastop je blokiral dotok vode . Korito notri je bilo čisto. Odklopit sem moral prav varovalke.
Sem kontaktiral servis , poskusil sem izvedeti kaj bi lahko bilo narobe , ma mi povejo da neko tesnilo ...WTF saj nikjer ne pušča.
Potem mi serviser ko sem bil v službi pride na dom in pošlje slike kjer je korito polno pene. Zgleda da je pena nekako držala senzorje za polno korito vode in s tem blokirala aqua-stop . Jaz pene nisem videl nastala je po sprostitvi aqua-stopa ( verjetno če ga ne bi imel bi posodo opralo kot da se ni nič zgodilo , mogoče bi pa ostalo enako ) .
Mojster je potem zgleda spodaj odstranil nek pokrov odstranil peno in na novo zatesnil prostor s novim tesnilom.
POANTA ZGODBE : ne dajaj v pomivalni stroj ničesar kar bi se lahko nenadzorovano penilo !
PS: imel sem razstavljeno sliko pomivalnega stroja s kodami in vedel sem kodo tesnila , vendar pa nisem znal locirat kje se to tesnilo nahaja. Opis tega tesnila je izgledal tako v kotu razstavljenega načrta vrečka kot ''spare parts'' s kupom nekih malenkosti s vsak svojimi kodami _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mucek Član
Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5471 Aktiv.: 24.33 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pet Feb 09, 2024 7:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Oja, sem pri tasci dal enkrat noter mali navadnega detergenta ... Dobra plat zgodbe je, da so po tleh ploscice in da je bilo potem res spucano ... _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Hribst Član
Pridružen-a: Pon 23 Maj 2022 21:26 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.37
|
Objavljeno: Sob Feb 10, 2024 1:09 am Naslov sporočila: |
|
|
V obtočni črpalki je razpadel propeler turbine. Osovina motorja večinoma vrti v prazno, propelerja ne obrača. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 345 dni