www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Solarni inverter Growatt 5000, preglasna ventilatorja
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 5315
Aktiv.: 24.86
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 05, 2024 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

- Meni dela bp, ima pa svoje finte - kitajsko pač, treba malo z rezervo navodila brati in kaj po svoje ugotoviti ... Mi pa en ventilator že malo ruži, bo treba ob priliki (spomladi?) zamenjati.
- Kontaktor krmili BMS, ne Growatt.
- Ne.
- 5x4 mm2
- A

LP, g

_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Nomad
Član
Član



Pridružen-a: Sre 22 Jul 2009 10:05
Prispevkov: 96
Aktiv.: 0.54
Kraj: Steiermark

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 05, 2024 5:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovor, sem že korak bliže realizaciji Very Happy

Bi še lahko prosim odgovoril kaj si na vlogi podal pod:


Citiram:
Številka predhodno izdanega dokumenta: Informacija o možnosti priključitve:



Ostala še je samo odločitev kateri BMS vzet, trenutno vodi Daly,...


Glede cen Growatt-a (manj kot 700€ iz .es), se skoraj splača vzet 2kom pa imaš stalno enega na rezervi, ko eden crkne Twisted Evil
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 5315
Aktiv.: 24.86
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 05, 2024 6:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dal sem stevilko predhodnega soglasja (ker sem ga ze imel), ti pac pustis prazno.

BMS imam or rec-bms.com, daly nima komunikacije z inverterjem. Ne rabis nujno, je pa fajn.

Lp, G

_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Nomad
Član
Član



Pridružen-a: Sre 22 Jul 2009 10:05
Prispevkov: 96
Aktiv.: 0.54
Kraj: Steiermark

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 06, 2024 12:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala

Koliko gledam naj bi določeni DALY bms-i imel CAN/485 interface za komunikacijo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 5315
Aktiv.: 24.86
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 06, 2024 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

HW interface ja, sam ne pravega protokola!
_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Nomad
Član
Član



Pridružen-a: Sre 22 Jul 2009 10:05
Prispevkov: 96
Aktiv.: 0.54
Kraj: Steiermark

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 06, 2024 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče so pred pred kratkim dodali funkcionalnost?


dalybms.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  110.09 KB
 Pogledana:  27 krat

dalybms.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 5315
Aktiv.: 24.86
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 07, 2024 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

U, zanimivo!!! Ja, ocitno so podprli!
_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tretjic
Član
Član



Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19
Prispevkov: 380
Aktiv.: 2.17
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 12, 2024 1:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po 8 mesecih v škatli sem za vikend priključeval Growatt 5000 in nisem ravno navdušen.
Glede na naslov...ja, ventilatoji delajo že na standby, pa tudi sicer zvok ni ravno prijeten.
Navodila in aplikacije...kot že piše mucek, je treba marsikaj po svoje ugibati. In cvetke, kot je na spletu link do windows aplikacije, ki kaže na PDF dokument s QR kodo z linkom do aplikacije... Pa android aplikacije po 2 urah tudi še nisem uspel povezati.

Pa k bolj konkretnim problemom:
1. Zdi se, da EMI ni ravno po evropskih standardih.
Imel sem priključen samo vhod inverterja na AC 230V (izhod v zraku, brez PV in baterij) - naslednji dan sem iz grafov ugotovil, da sta 2 temperaturna senzorja na dveh različnih PLCjih med priklopom "bluzila" Sad Ugibam kaj bo šele z napravami, ki bodo dejansko priključene na inverter...

2. Želel sem testirati delovanje samo s PV. Sicer nisem uspel ugotoviti, kako ga vključiti brez AC napajanja. Tako da priključim PV, priključim AC, izključim AC in inverter deluje naprej (menda tudi izhod, čeprav ga nisem testiral). Oblačen dan, iz PVja do cca. 1kW in ~180V. Teh ~50W za inverter, ostalo greje vodo. Deluje in napetost počasi pada. Zdi se, da je pač prišel oblak (na oblačen dan...) in bo/je napetost prenizka za karkoli uporabnega. Pade pod 120V in izključi izhod (kot po specifikacijah).
Ampak...na PVju so povezani tudi SSR releji, katerih večina je bila izključena (sicer so povezani na grelce v zalogovnikih tople vode). Izkazalo se je, da je napetost padala, ko so postopoma releji crkovali (ko SSR crkne, večinoma crkne v odprtem stanju in so se posledično prižigali grelci. Crknili so 3je od 10.). Torej če ima kdo idejo, na kakšen način lahko inverter modificira svoj PV vhod, da (izključeni) SSR releji crknejo? In kaj narediti, da se to nebi dogajalo?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Nomad
Član
Član



Pridružen-a: Sre 22 Jul 2009 10:05
Prispevkov: 96
Aktiv.: 0.54
Kraj: Steiermark

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 19, 2024 8:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče je inverter delal kakšen "MPPT sweep" Vmax->0A Imax ->0V
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 3121
Aktiv.: 14.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 19, 2024 8:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tretjic je napisal/a:
Torej če ima kdo idejo, na kakšen način lahko inverter modificira svoj PV vhod, da (izključeni) SSR releji crknejo? In kaj narediti, da se to nebi dogajalo?

Ni prav veliko drugih možnosti, kot napetostne konice. Kar je čudno in daje slutiti, da zadeva ni EMC skladna. Zanimivo je tudi zato, ker PV moduli režejo napetost in s tem preprečujejo, da bi napetost bila veliko izven območja 0 - Voc.
Verjetno bi pomagal RC člen vzporedno s posameznim SSR.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6
Stran 6 od 6

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 14 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group