|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3531 Aktiv.: 31.56
|
Objavljeno: Pet Jun 14, 2024 12:25 am Naslov sporočila: Oblačna shramba (cloud storage) |
|
|
Uporablja kdo kakšnega ponudnika skranjevanja v oblaku? Iščem kakšno ugodno varianto za t.im. "cold storage", kjer je izmenjava občasna in ni takojšen odziv. Po možnosti, da je data center kje blizu (EU).
Našel sem enega našega koofr.eu, samo ni ravno poceni. _________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Jun 14, 2024 8:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da ima Amazon celo nekaj free. Recimo Siemensov krmilnik logo omogoča povezavo v oblak. klik Mislim da je to en primer take povezave v amazonov oblak.
Krmilnk je že precej časa doma a nekako nisem našel časa pa tudi ni bilo potrebe, da bi tole poskusil. Če boš kaj poskušal napiši tukaj. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5529 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pet Jun 14, 2024 3:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi imamo kar Dropbox family (smo res kot ena velika druzina ), imas znotraj njega do 6 accountov, ki sharajo skupno kvoto 2TB.
https://www.dropbox.com/family
Se nam super dopade, ker imajo odlicno resen sync med napravami + change history/recovery za vse datoteke za (mislim da) 15 dni nazaj, kar nam je ze tudi prislo veckrat prav ...
Ni pa EU ...
Lp, G _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lencc Član

Pridružen-a: Pet 22 Feb 2013 14:10 Prispevkov: 33 Aktiv.: 0.22
|
Objavljeno: Sob Jun 29, 2024 10:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ena od možnosti bi bila lahko tudi Mega. Med drugim njihov brezplačni paket ponuja 20 GB hrambe. V okviru njihovih paketov "Pro" pa se npr. za 100 € letno (kar je ca. 8,34 € na mesec) dobi 2 TB hrambe.
Na njihovi strani piše, da upravljajo podatkovne centre CloudRAID v Luksemburgu, Nemčiji, Franciji, na Nizozemskem, v Španiji, Belgiji, Kanadi in kmalu še na Švedskem. Lokacija strežnikov torej ni 100% evropska, vseeno pa naj bi dajali precejšen poudarek na zasebnosti in zanesljivosti hrambe podatkov v oblaku. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Ned Jun 30, 2024 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa synology mrežni disk (na drugi lokaciji)? Tam lahko nastaviš intervalno arhiviranje _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3531 Aktiv.: 31.56
|
Objavljeno: Ned Jun 30, 2024 3:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
SimonS je napisal/a: |
Kaj pa synology mrežni disk (na drugi lokaciji)? Tam lahko nastaviš intervalno arhiviranje |
O tem tudi razmišljam, da enkrat tedensko "rsync-nem" cel nas na drugo lokacijo. Verjetno je ceneje, če si sam še par diskov nabavim, kot plačevat za terabajte nekje na daleč. Potem pa ko bi rabil cel arhiv, bojo pa fino zaračunali  _________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mateik Član

Pridružen-a: Sob 06 Avg 2022 18:31 Prispevkov: 261 Aktiv.: 7.50 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 01, 2024 9:36 pm Naslov sporočila: Re: Oblačna shramba (cloud storage) |
|
|
mosqito je napisal/a: |
Našel sem enega našega koofr.eu, samo ni ravno poceni. |
Heh. Slovensko, če se ne motim sošolec iz srednje
Kar podpiraj domače, barantati se pa vedno da. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2742 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Tor Jul 02, 2024 9:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Koofr je odličen in zanesljiv. Še en glas za njih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok_S Član

Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06 Prispevkov: 505 Aktiv.: 4.52 Kraj: Ljubljana, Trzin
|
Objavljeno: Tor Jul 02, 2024 6:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Priporočam Synology DS220+ in dva diska v raidu. Sam sem vgradil 2x 4TB za delovanje 24/7. Deluje že nekaj let in ne vem kaj nisem že prej tega naredil. To je zakon. Danes bi dal večje diske.
Na vsakem PCju sem naložil Synology Drive Client, ki mi avtomatsko posinhronizira datoteke v oblaku in nato še na ostalih PCjih. Deluje fantastično in to brez ene same težave do sedaj.
Ob kreiranju profila v Synology Drive Clientu lahko označiš, da ne downloadaš vseh filov v celoti ampak samo podrobnosti datotek, spisek po domače. SDC sinhronizira fizično celotne datoteke samo tiste katere si na tem dotičnem PCju enkrat že odprl (downloadal). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Deflektor Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 12:06 Prispevkov: 215 Aktiv.: 1.08 Kraj: Prlekija
|
Objavljeno: Pon Mar 17, 2025 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabljam Dropbox za pomembne datoteke. Se pa zmeraj gibam v območju brezplačnega. Pred leti sem z nekimi promocijami prišel do 8 Gb, kar mi zadostuje za večino najbolj nujnih dokumentov. Če bi delal na lokalni shrambi pa bi najbrž izbral Synology ali pa nekaj v samogradnji in TrueNAS ampak tole zahteva več znanja. Trenutno TrueNAS uporabljam zgolj kot osnovni server na N100 platformi in brez redundance v diskih. Če bo kdaj potreba, pa se bom posvetil tudi temu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
horvi Član

Pridružen-a: Čet 17 Mar 2005 16:36 Prispevkov: 156 Aktiv.: 0.66 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 26, 2025 2:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
...poglej še pCloud ...EU serverji, 10GB brezplačno |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Tor Apr 01, 2025 8:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
če kdo kaj ve o "cloud computing":
uporabljam telefonsko aplikacijo za merjenje srčnega utripa , ki deluje takole:
- zbere podatke iz senzorja;
- jih pošlje v oblak v računaniško obdelavo ker večina telefonov in tablic naj ne bi zmogla obdelave teh podatkov;
- računalniško obdelane dobiš nazaj v telefon, in na spletni server.
Problem: oblak, ki zna preračunavati te stvari, je treba plačati, in to se seveda prenese na končnega uporabnika, zato tudi dokaj "agresivni" cenik , še posebej če si navajen (razvajen) raznih zastonj aplikacij.
Problem št.2: primerljive zastonj aplikacije ni, vsaj jaz ne vem zanjo, zato sem avtorje te vprašal za podatke o tem oblaku da malce povprašam naokoli če je kje kakšna cenejša varianta, in tole je odgovor:
TIER III+ (99.982%), ISO 27001 compliant, placed in Europe, and has Layer 4 firewall and DoS protection.
Torej, če kdo kaj ve o tovrstnih oblakih in njihovih cenikih, prosim za info.
_ _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.15 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sre Apr 02, 2025 2:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moje mnenje: Cloud forsirajo ker jim to ustvarja konstantni dotok denarja.
Analiza elektrokardiogramov ni tako zahtevna, da je telefon (ali ura) nebi zmogla v realnem času.
Pri zdravniku EKG tudi ni povezan v cloud za analizo pa ima 9 ali koliko kanalov (in EKG obstaja že >50 let).
Je pa problem, ker vsi želijo prodajati naročnino in ne samo produkt. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kranjc Član

Pridružen-a: Pon 29 Mar 2004 20:13 Prispevkov: 233 Aktiv.: 0.98 Kraj: Cerknica
|
Objavljeno: Sre Apr 02, 2025 2:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam predvsem google one drive in pa Mega. Za enkrat je bilo oboje vedno OK. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 542 Aktiv.: 50.09
|
Objavljeno: Sre Apr 02, 2025 5:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
EKG je tako procesorsko nezahtevna operacija, da imaš to vse ročni zapestnici.
Vhod je z manjšim vzorčenjem kakor enokanalni audio. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni