www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

NanoCAD free

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 6596
Aktiv.: 29.19
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 08, 2024 8:52 pm    Naslov sporočila:  NanoCAD free Odgovori s citatom

Nekam sem založil instaler za nanoCAD free verzijo. Iz spletne strani ga zdaj ne uspem dolpotegnit, ker mi ob prijavi spletna stran meče ven eno napako. Zanima me, ali ga kdo uporablja in ima kje spravljen installer, da ga pripne tukaj? Poskusil bi instalirat na tak način.

Tole zadevo občasno uporabim, ker kar lepo dela z risbami AutoCAD-a. LibreCAD in podobni produkti mi delajo težave, nimam pa dovolj velikih potreb, da bi iskal plačljive produkte.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mosqito
Član
Član



Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Prispevkov: 3380
Aktiv.: 33.48

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 08, 2024 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri še QCAD:
https://www.qcad.org/en/

če pobrišeš en diraktorij razširitev (glej navodila), je zastonj s polno funkcionalnostjo za urejanje DWG in DXF.

_________________
Always going the extra mile.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1821
Aktiv.: 12.81
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2024 12:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče TUKAJ...
Version: 5.0.2000 (x86)
Date update: Aug 14, 2015
File name: nce50_2000_.exe
Size: 372 MB

_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 6596
Aktiv.: 29.19
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2024 9:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DusanK je napisal/a:
Mogoče TUKAJ...
Version: 5.0.2000 (x86)
Date update: Aug 14, 2015
File name: nce50_2000_.exe
Size: 372 MB

Dušan hvala, ampak s tem "software.informer.com" nikoli nisem imel dobrih izkušenj. Ne upam probavat, pa že v startu je .exe precej večji, kot naj bi bil. Think



NanoCAD_dl.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  26.56 KB
 Pogledana:  4 krat

NanoCAD_dl.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 6596
Aktiv.: 29.19
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2024 9:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mosqito je napisal/a:
Preveri še QCAD:
https://www.qcad.org/en/

če pobrišeš en diraktorij razširitev (glej navodila), je zastonj s polno funkcionalnostjo za urejanje DWG in DXF.

Za tole pa tudi plačljiva verzija ni tako huda, da bi moral ledvico prodat. Think Imaš kaj izkušenj, kako se obnese pri delu z AutoCAD fajli?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1821
Aktiv.: 12.81
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2024 10:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, prav je, da si previden.
Sem razzipal ta 372MB (390.124.104 B) dolg nce50_2000_.exe , razčlenil še .cab datoteko nato pa vse .exe ter .msi programe poslal na virustotal.com stran in ni našel nič sumljivega.
Vsi .exe in .msi programi imajo digitalni podpis s strani ZAO Nanosoft, SHA1, 14.11.2013.
Paket vsebuje tudi dodatke za x86 OS (DirextX June2010 SDK, Dotnetfix, WinInstaller KB893803...) - glej priponko.

Poizkusno sem NanoCAD inštaliral. Sicer z njim ne znam upravljati ampak naključen .dwg lepo odpre. Če kaj dela v ozadju pa ne vem.
Ampak, ja, prav je, da si previden.
Očitno si registriran na Nanocad-u in jih povprašaj zakaj ti pri prenosu z njihove strani javlja "neko" napako.
Poizkusi prenos še z drugim brskalnikom.



NCE50_mape.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  191.51 KB
 Pogledana:  12 krat

NCE50_mape.jpg



_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 6596
Aktiv.: 29.19
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2024 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DusanK je napisal/a:
...
Očitno si registriran na Nanocad-u in jih povprašaj zakaj ti pri prenosu z njihove strani javlja "neko" napako.
Poizkusi prenos še z drugim brskalnikom.


Poskusil z dvema brskalnikoma in na dveh PC-jih (tudi na različnih omrežjih). Sem registriran, tudi menjavo gesla izvede brez problema, ampak download pa prileti v tole:

Koda:
[TypeError]
nanocad\dev\user\orm\UserTable::setGroups(): Argument #1 ($user) must be of type nanocad\dev\user\User, null given, called in /home/bitrix/ext_www/git.nanocad.com/local/local/modules/nanocad.dev/lib/user/orm/usertable.php on line 237 (0)
/home/bitrix/ext_www/git.nanocad.com/local/local/modules/nanocad.dev/lib/user/orm/usertable.php:296
#0: nanocad\dev\user\orm\UserTable::setGroups(NULL)
   /home/bitrix/ext_www/git.nanocad.com/local/local/modules/nanocad.dev/lib/user/orm/usertable.php:237
#1: nanocad\dev\user\orm\UserTable::syncFromNanoPassport(object)
   /home/bitrix/ext_www/git.nanocad.com/local/local/modules/nanocad.user/lib/event/user/auth.php:49
#2: nanocad\user\event\user\Auth::authWebservice(array)
   /home/bitrix/ext_www/git.nanocad.com/bitrix/modules/main/tools.php:5252
#3: ExecuteModuleEventEx(array, array)
   /home/bitrix/ext_www/git.nanocad.com/bitrix/modules/main/classes/general/user.php:1750
#4: CAllUser->Login(string, string, string)
   /home/bitrix/ext_www/git.nanocad.com/bitrix/modules/main/include.php:350
#5: require_once(string)
   /home/bitrix/ext_www/git.nanocad.com/bitrix/modules/main/include/prolog_before.php:19
#6: require_once(string)
   /home/bitrix/ext_www/git.nanocad.com/bitrix/modules/main/include/prolog.php:10
#7: require_once(string)
   /home/bitrix/ext_www/git.nanocad.com/bitrix/header.php:2
#8: require(string)
   /home/bitrix/ext_www/git.nanocad.com/public/auth/index.php:2
----------
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Krampus
Član
Član



Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Prispevkov: 1829
Aktiv.: 9.46

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2024 1:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki, pošlji mi eMail, pa ti dam na WeTransfer "NCE50(2007)" - 375Mb
_________________
Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mateik
Član
Član



Pridružen-a: Sob 06 Avg 2022 18:31
Prispevkov: 159
Aktiv.: 6.65
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2024 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoce je cisto nakljicje in bitrex ne poznam niti nevem kaj je to,
Ampak sem danes preverjal za kamin in je bil link preko bitrex in ni deloval.
Mogoce imajo oni kaj s streznikom ki ga uporabljajo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 6596
Aktiv.: 29.19
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 11, 2024 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole je ostalo neodgovorjeno.

Dušan hvala za ves trud. Jaz na PC-jih, ki jih imam v redni uporabi poskušam čimmanj eksperimentirat. Sem že večkrat rekel, da si bom postavil eno izolirano testno okolje za take namene, pa kar nekako še nisem prišel do tega. Kaj je bil razlog, da SW-ja nisem uspel "dolpotegnit" iz njegove domače strani nisem ugotovil, se pa niti nisem pretirano ukvarjal z raziskovanjem ... skoraj prepričan, da težava ni na moji strani.

Krampus hvala za ponujeno. Zaenkrat sem dal NanoCAD na stran, ko sem si pogledal QCAD, ki ga je Mare predlagal.

Qcad dela "v nulo" ravno tisto, kar sem rabil, tako da imam zaenkrat problem rešen.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
smatjaz
Član
Član



Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Prispevkov: 828
Aktiv.: 3.66

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 11, 2024 10:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mosqito je napisal/a:
Preveri še QCAD:
https://www.qcad.org/en/

če pobrišeš en diraktorij razširitev (glej navodila), je zastonj s polno funkcionalnostjo za urejanje DWG in DXF.


Kateri je ta direktorij? Skopiral sem *.ZIP verzijo in jo razpakiral.
Nisem našel navodil.

_________________
Električni aparati delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mosqito
Član
Član



Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Prispevkov: 3380
Aktiv.: 33.48

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 12, 2024 9:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vidim, da so zdaj to dali kar v okno z obvestilom za trial...

Citiram:
QCAD Community Edition

If you are looking for the free open source QCAD Community Edition, you can download the trial version for your platform (see above) and then remove the QCAD Professional add-on running in trial mode (click Remove in the Trial widget and follow on screen instructions).


Ko sem prvič inštaliral pred leti, je bilo treba te add-on-e ročno zbrisat. Licenca osnovnega programa je brezplačna, razni add-oni se pa plačajo. V trial verziji so ti poleg in jih lahko uporabljaš v času poskusnega obdobja. Potem pa to zbrišeš in uporabljaš brez omejitev, seveda brez izbrisanih dodatkov (npr. CAM, in podobno).

Tule je več o tem:
https://qcad.org/en/download

_________________
Always going the extra mile.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 165 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group