www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Milwaukee M12-18FC polnilec shema

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 12, 2024 3:12 pm    Naslov sporočila:  Milwaukee M12-18FC polnilec shema Odgovori s citatom

Ker je ljudem težko dopovedat, da je ta polnilec klump, dizajniran tako, da ne sme niti od daleč videti kotne brusilke, so na polici že trije z identično napako. Posledica tega, da so bili priključeni in stali na delovnem pultu, kjer se je brusilo je, da noter letijo opilki in zadeva spektakularno crkne na ta način, da ob solidnem poku odžge nogico switcher IC-ja (naj bi bil TOP256EN).

Zanima me, ali ima kdo mogoče shemo tega, ker sem skoraj prepričan, da ob tem pokuri še kaj za zraven.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 12, 2024 3:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri treh polnilcih zamenjal samo TOP256. Vzrok: opilki. Pri enem pa je bila prekinjena dušilka na primarnem delu. Po popravilu dušilke, je deloval normalno naprej.
Kolikor sem zasledil na netu, je ta okvara najpogostejša. Nekaterim je odletela tudi ena od varovalk, nekaterim je prebilo še diodo in kondenzator (nekje v bližini tega ic-ja)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 12, 2024 3:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ule je napisal/a:
Pri treh polnilcih zamenjal samo TOP256. Vzrok: opilki. ....

Enako... Menjlal že 3 kom. Sedaj je spet eden na mizi. Vsi so bili polni koviskega prahu. Crknil samo čip.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 12, 2024 7:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem moral enkrat zamenjat tudi en od dveh optocoupler PC817.Very Happy

LP Srečko

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 12, 2024 9:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo odprl. Tudi tu noter je kovinski prah. Odsmodilo je pine na čipu. (kot na predhodnih) Nisem še snel čipa . Ravno gledam - imam še en čip na rezervi. V zadnjem, ki sem ga menjal ni bil TOP256 ampak TOP271EG.

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 12, 2024 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Evo odprl. Tudi tu noter je kovinski prah. Odsmodilo je pine na čipu. ...

Popolnoma identično izgleda, kot tisto, kar je videti na teh pri meni. Odsmojen pin na čipu. Naročim čipe, pa bomo videli. Think
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 12, 2024 9:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo sem ga snel. Tudi tu je TOP271EG. Menjal bom jutri.
Zgoraj na fotografiji je izgledalo kot da je vezje zažgano a je bilo med nogicami, ki jih je pokurilo debelo koviskega prahu. Kot bi bile nogice magnetne Confused Pravzaprav je bilo podobno na vseh, ki sem jih do sedaj popravljal.

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.57
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 13, 2024 10:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se to redno dogaja, zakaj ne zaščitite s plastik sprejem od Contact Chemie?
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 13, 2024 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
Če se to redno dogaja, zakaj ne zaščitite s plastik sprejem od Contact Chemie?

Vse, ki sem jih do sedaj menjal sem zaščitil prav s tem sprejem. Koliko je zaščita uspešna ne vem. Do sedaj še ni bilo reklamacije. Res pa da vsakemu povem, da je bil vzrok okvare kovinski prah, ki je prišel v notranjost. Zato naj najdejo mesto za polnilec, ki ni v bližini prostora kjer se reže in brusi kovina.

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 18, 2024 9:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čip sem zadnič menjal a polnilec ni deloval.
Danes sem si vzel malo več časa.... ravno je štartal Cool

Skurjeno je še bilo:

R39 - 11k (EIA-96 oznaka -> 05C)
R36 - 8.2 Omega

oba optokoplerja PC817

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni