|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4207 Aktiv.: 17.85 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sre Avg 21, 2024 6:59 am Naslov sporočila: enoprostorec izbira |
|
|
Počasi bo treba menjat avto pa se ne znam odločit (*,)]
Rad bi imel enoprostorca , dizla in da je relativno zanesljiv avto ( ja misija nemogoče).
Ker sem večji imam rad prostor in ne maram biti utesnjen.
Nočem vozit velikih debelih požrešnih SUV krav , ki niso nikomuir namen . Posledično tudi ne rabim 4x4 .
En tak lušten varčen , udoben avtek , ne potrebujem nekih performans iz izkušenj ne sme biti downsizan prostornina med 1.5-2.0 moč od 130KM naprej
Zdaj vozim Renault Grand Scenic 1.5 , dCi , 131 KM , všeč mi je in je udoben , 275.000 km , 2012 deluje , ampak počasi bodo začele trpeti male stvari , jaz pa nimam nekega pametnega servisa (Logatec) blizu in potrebujem avto vsak dan .
Tako da se mu bom odpovedal ko bo res sila .
Ker sem iz Kočevja sem precej ubog na servisu tam , sicer delam v Ljubljani in se dnevno vozim kjer je več servisov , bolj dvomim pa v kvaliteto popravila in zahtevano višjo ceno.
Vseeno perferiram servis izbrane znamke kljub višji ceni.
kdo išče kaj podobnega ?
Gledam da bi avto uvozil iz Mobile.de _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 522 Aktiv.: 53.81
|
Objavljeno: Sre Avg 21, 2024 8:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Žal izbire v sloveniji ni. Za razbitine in avte, ki so samo še za na odpad prodajalci zahtevajo več 1000€.
Vsi dobri bodo iz avtoneta šli v trenutku in tako na tisti strani ni nič drugega, kakor vozila, ki jih nobeden noče in švercerjev pod veliko imeni.
Če imaš finance, si privošči novo vozilo.
Z uvozom bodi previden, če nimaš zgodovine avta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GUMY trgovec

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2010 11:03 Prispevkov: 487 Aktiv.: 2.73 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sre Avg 21, 2024 8:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Prijatelj je pred kratkim kupil že tretji avto preko mobile.de in to tako, da ga sploh ni šel pogledat. Vse je urejal in preverjal na daljavo, tukaj je najel prevoznika, da mu je avto pripeljal dol. Vedno zadovoljen, brez problema. Seveda je kupoval pri nekih resnih dilerjih, zadnjega je nabavil celo iz Švedske. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3517 Aktiv.: 31.76
|
Objavljeno: Sre Avg 21, 2024 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Peugeot rifter, kar prostoren, dokaj varčen. Kupil med korono (verjetno ni top kvalitetno narejen), pa ni (hujših) težav. Nekaj je bluzil adblue, pa smo malo popravili nivoje za warninge in zdaj ne jamra več. Lokalni peugeot servis so res super in nardijo tudi kaj "free".
Povprečno žre 6,4L/100km (povprtečje dveh let in 45000km). Mašina je "navita", 1,5L, 130KM. Imam ga tudi za "mini kamper" s strešnim šotorom. Nekako se na začetku nisem mogel navaditi tiste "škarpe" med sedežema spredaj, pač prešaltal iz kombija, kjer so sedeži kot v avtobusu narazen, ampak se tudi tega navadiš. _________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2561 Aktiv.: 12.45 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Sre Avg 21, 2024 11:27 am Naslov sporočila: Re: enoprostorec izbira |
|
|
lucca brassi je napisal/a: |
...
Rad bi imel enoprostorca , dizla in da je relativno zanesljiv avto ( ja misija nemogoče)... |
Vsaj za starejše modele: Touran 2.0 TDI, ki je imel vse menjave DSG olja narejene na original servisu.
Pa highline oprema, če rad delaš tudi dolge vožnje.
Če imaš rajši malo nižjo lego in bolj športno vožnjo pa R-line ali pa kak Ford S-max
Je pa vedno dobro govoriti z kakim kolegom mehaniko glede točnega tipa ali motorja pri določenem modelu. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

|
Objavljeno: Sre Avg 21, 2024 12:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes so mi v službi rekli naj si pogledam Seata Tarraca ki je na platformi Kodiaka je pa cenejši , se bom ustavil v Ribnici da vidim kako zgleda
Ja turan mi je dobra alternativa ( všeč mi je tudi da ne zgleda čisto kot dostavni avto ) _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Convert Član

Pridružen-a: Ned 13 Jun 2021 15:57 Prispevkov: 211 Aktiv.: 4.43 Kraj: NM
|
Objavljeno: Sre Avg 21, 2024 12:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imamo službene Tourane 2.0 TDI DSG s Highline in R-line opremo. Zaenkrat vsi uporabniki zelo zadovoljni, sploh na daljših vožnjah. Udobje vrhunsko. Do Sarajeva in nazaj sem šel v enem dnevu, preživel brez večjih težav in kasneje bolečin.
Drugače vozim tudi Grand Scenica, zadovoljen, ampak Touran dobi moj glas. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kosmaj Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 22:32 Prispevkov: 140 Aktiv.: 0.71 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Sre Avg 21, 2024 12:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imel kar nekaj različnih vrst avtov predvsem zaradi službe. Od terencev , kombijev, enoprostorcev. Naredil letno 40 - 50 k kilometrov..... Nazadnje berlingota..
Trenutno sem na Ford mondeu in ti ga z največjim veseljem priporočam.
Mašina 2.0, 150KM AWD . Poraba 5.5 , če se fino potrudim dosežem 6.5 l, kar mislim, da je kar ok za 1600kg težak avto. Ni problem, če si velik, placa je zadosti, ni problem naredit jurja km v kosu - je udoben. V treh letih sem naredil malo čez 60 k kilometrov, samo redni servisi, tudi te so ugodni - ni drag za vzdrževanje.
Tudi AWD ( priklopljivi štirikolesni pogon) pri tem avtu deluje odlično in šele ko ga imaš spoznaš njegovo uporabnost. Ne tukaj ni zato, da boš zlezel po uničeni gozdni cesti, ker te omejuje oddaljenost od tal, ampak vožnja v snegu, po slabo spluženih cestah ali dezju je pa milina.
Če pa je ena od želja tudi višje sedenje za volanom potem pa sigurno mondeo odpade.
Veliko sreče pri izbiri ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

|
Objavljeno: Sre Avg 21, 2024 1:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
kje pa servisiraš Forda - Podskrajniku ?
Povišano sedenje vsekakor . dosti lažje je zaznati skakajoča bitja na cesti
varianta https://ford.si/tourneo-connect _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kosmaj Član

|
Objavljeno: Sre Avg 21, 2024 1:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jap v Podskrajniku. Imam najbližje, pa zaenkrat nimam pripomb čez njih.
So prilagodljivi, se potrudijo..... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kosmaj Član

|
Objavljeno: Sre Avg 21, 2024 4:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja turneo je tud videtii lušten - nisem ga še imel prilike peljat.
Sem bil tudi sam malo skeptičen glede "razgleda" zaradi nižjega sedenja ampak sem videl, da se ne vidi nič slabše. Vidi se super - samo malo pod drugačnim kotom, ampak se privadiš.
Edino kar pogrešam je par cm večja oddaljenost od tal, če že zapelješ na robnik moraškar precej pazljivo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

|
Objavljeno: Čet Avg 22, 2024 6:57 am Naslov sporočila: |
|
|
nimam možnosti elektrike zaradi
- pomanjkanja sonca
- škoda denarja
- želja
- potrebe po glavobolih kje polnit
- črednega nagona
čakam vodik ( bo še trajalo nekaj časa ) _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

|
Objavljeno: Čet Avg 22, 2024 8:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Preseli se na Norveško  _________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
radio48 Član

Pridružen-a: Čet 13 Dec 2007 17:23 Prispevkov: 210 Aktiv.: 0.99 Kraj: Starše
|
Objavljeno: Čet Avg 22, 2024 6:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred leti sem presedlal iz R Scenica (običajnega) na Tourana Diesla.
Iskal sem podoben avto - posamičen izvlek zadnjih sedežev, višje sedenje zaradi EMŠO.
Po 6 letih še vedno zelo zadovoljen.
Pred dvema mesecema sem opravil daljšo turo z F Tourneo Custom (avtom. menjalnik).
Prostoren, da je kaj. Sedi se odlično. 6 sesežev zadaj se lahko odstrani, srednji dve vrsti se lahko obrneta ena proti drugi. Le teh majhnih pritiklin (predalčki, predali v dnu in na stropu), ki sem jih vajen pri Touranu, zaradi same zasnove nima.
Vsekakor pa odlična izkušnja.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 458 dni