|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
malci Član
Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 841 Aktiv.: 4.01 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Sre Nov 06, 2024 8:51 pm Naslov sporočila: Dron - najden po 1.5 let |
|
|
Pozdrav.
Po letu in pol se je našel sinov dron dji mini 3 pro , kateri nama je zaradi izgube komunikacije odletel v gozd (našla ga je daljna soseda ob nabiranju gob). Od takrat je bil izpostavljen vsem vremenskim neprilikam. Mraz, dež, vročina, sneg.....
Sicer vem da je sedaj zelo malo upanja, da bi ga usposobil, a vseeno bi poskusil. Kaj naj najprej naredim, pred napolnjeno baterijo vstavim nazaj v ležišče? Naj ga odprem, pregledam in spiham oz očistim...? Ali bi mogoča kar probal s srečo in vstavim baterijo?
lp
Uroš
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
46.64 KB |
Pogledana: |
44 krat |
|
_________________ Elektronika za hobi
Nazadnje urejal/a malci Sre Nov 06, 2024 10:39 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
DusanK Član
Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1903 Aktiv.: 12.96 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Sre Nov 06, 2024 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor moreš ga razdri na prafaktorje.
Če se da accu baterija odstraniti jo odstrani.
Poglej, če so kje sledi korozije ali izliv accu baterije ter najprej to očisti.
Ročno malo obrni posametne propelerje, če ni kakšen motorček zarustal/zablokiral.
Z IPA ga dodobra očisti po vsej delih elektronike in ga suši nekaj dni na radiatorju ali nekje kjer je bolj toplo, da se res dodobra presuši.
Če imaš rezervno ali novo baterijo potem poizkusi najprej z njo, če je nimaš pač vstaviš staro in poizkusiš srečo, če se bo sploh začela polniti.
_________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
|
grega09 Član
Pridružen-a: Pet 24 Okt 2014 11:17 Prispevkov: 454 Aktiv.: 3.68
|
Objavljeno: Sre Nov 06, 2024 10:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj če bi ga pa v riž zakopal za par dni?
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
mosqito Član
Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3455 Aktiv.: 32.69
|
Objavljeno: Čet Nov 07, 2024 12:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Od kdaj pa dela DJI črne drone? Se mi zdi, da je samo mavic črn.
_________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mona Član
Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 19:26 Prispevkov: 154 Aktiv.: 0.67 Kraj: okolica Ljubljane
|
Objavljeno: Čet Nov 07, 2024 11:16 am Naslov sporočila: |
|
|
po moje je najboje pogledati razne kontakte in samo vezje če ni voda tam prišla.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
mucek Član
Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5453 Aktiv.: 24.39 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Čet Nov 07, 2024 1:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole ni noben DJI, pač pa slaba kitajska kopija ... DJI ne bi kar odfrčal, če bi se držal osnovnih pravil, pač pa se vrnil nazaj na točko vzleta ...
LP, g
_________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ule Član
Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1574 Aktiv.: 6.82 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Čet Nov 07, 2024 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za 50€ ne more biti DJI
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
romascenko Član
Pridružen-a: Čet 31 Maj 2018 14:20 Prispevkov: 166 Aktiv.: 2.09 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 07, 2024 1:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
V "malih oglasih" nekdo podarja zelo podobno zadevo mogoče ti pride prav za dele?
Lp
D.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
malci Član
Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 841 Aktiv.: 4.01 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Čet Nov 07, 2024 3:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živ.
Ne, res ni DJI. se oproščam. Ko sem vpisal v google "3 mini pro" mi je na eni strani vrglo ven DJI ( pa ne za ta model) in sem nekako avtomatsko povezal z njim.
Sicer pa je bil kupljen v Gizmo v LJ, cena je bila nekaj čez 110€.
Ga bom danes razstavil in videl situacijo od znotraj.
lp
_________________ Elektronika za hobi |
|
Nazaj na vrh |
|
|
malci Član
|
Objavljeno: Pet Nov 08, 2024 1:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo.
Včeraj začel z razstavljanjem, a je težava zaradi korodiranih vijakov in nesnage v njihovih glavah, katere nisem mogel popolnoma odstraniti z iglo. Posledično je na večih vijakih pobralo glavo. Kako to sedaj odviti? S povratvanjem glave vijaka?
lp
|
143.53 KB |
14 krat |
|
|
130.41 KB |
18 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Krampus Član
Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1834 Aktiv.: 9.26
|
Objavljeno: Pet Nov 08, 2024 1:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če so to Inbus-i, potem bolje očisti, da dobiš luknjo
Potem z rahlimi udarci zabij notri primeren Torx
Druga varianta je da z mini brusilnikom in rezilno ploščo narediš zarezo za navadni izvijač
_________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
malci Član
|
Objavljeno: Sre Nov 27, 2024 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo, dron je oživel. Po vaši priporočilih sem ga pred vklopom razstavil na prafaktorje, ga potopil v izopropanol nekoliko razredčen z vodo in za nekaj časa vklopil UZ čistilnik. (Ne vem, ali moj UZ čistilec ne deluje tako kot naj bi, ali ga pa ne znam uporabljati, kakorkoli z ploščic in plastike je odpadlo zelo malo svinjarije). Sem potem nadaljeval s krtačko namočeno v IPO in ploščica je potem izgledala mnogo bolje.
V okvari je bil najmanj 1 motorček, zato sem nabavil vse 4 nove. Po sestavljanju in vklopu je dron oživel v prvo. A z majhno napako.
Ko sem ga testiral še brez kamere, se je lepo dvignil, ko pa sem mu dodal še nekaj gramov težko kamero, pa je očitno pretežak oz imajo motorji premalo moči (dvigne se nekaj cm, mogoče kdaj do 50cm, višje mu ne uspe, medtem ko upravljam ga lahko (levo, desno, naprej nazaj, obrat..)
Kakih podrobnih navodil ni bilo priloženih in jih tudi na netu nisem našel, a kar je gumbov glede kalibracije/umerjanja sem poizkusil a ni nič drugače
Imate idejo, kaj bi lahko bil vzrok?
Ja pa to tak, Z908 dron
lp
Uroš
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 306 dni