www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Dron - najden po 1.5 let

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
malci
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05
Aktiv.: 4.01
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2024 8:51 pm    Naslov sporočila:  Dron - najden po 1.5 let Odgovori s citatom

Pozdrav.

Po letu in pol se je našel sinov dron dji mini 3 pro , kateri nama je zaradi izgube komunikacije odletel v gozd (našla ga je daljna soseda ob nabiranju gob). Od takrat je bil izpostavljen vsem vremenskim neprilikam. Mraz, dež, vročina, sneg.....

Sicer vem da je sedaj zelo malo upanja, da bi ga usposobil, a vseeno bi poskusil. Kaj naj najprej naredim, pred napolnjeno baterijo vstavim nazaj v ležišče? Naj ga odprem, pregledam in spiham oz očistim...? Ali bi mogoča kar probal s srečo in vstavim baterijo?

lp
Uroš

dron DJI mini 3 pro.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  46.64 KB
 Pogledana:  44 krat

dron DJI mini 3 pro.JPG

Nazadnje urejal/a malci Sre Nov 06, 2024 10:39 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Aktiv.: 12.96
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2024 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor moreš ga razdri na prafaktorje.
Če se da accu baterija odstraniti jo odstrani.
Poglej, če so kje sledi korozije ali izliv accu baterije ter najprej to očisti.
Ročno malo obrni posametne propelerje, če ni kakšen motorček zarustal/zablokiral.
Z IPA ga dodobra očisti po vsej delih elektronike in ga suši nekaj dni na radiatorju ali nekje kjer je bolj toplo, da se res dodobra presuši.
Če imaš rezervno ali novo baterijo potem poizkusi najprej z njo, če je nimaš pač vstaviš staro in poizkusiš srečo, če se bo sploh začela polniti.

grega09
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Okt 2014 11:17
Aktiv.: 3.68

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 06, 2024 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj če bi ga pa v riž zakopal za par dni? Very Happy
Nazaj na vrh
mosqito
Član
Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Aktiv.: 32.69

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 07, 2024 12:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Od kdaj pa dela DJI črne drone? Se mi zdi, da je samo mavic črn.
mona
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 19:26
Aktiv.: 0.67
Kraj: okolica Ljubljane

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 07, 2024 11:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

po moje je najboje pogledati razne kontakte in samo vezje če ni voda tam prišla.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.39
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 07, 2024 1:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole ni noben DJI, pač pa slaba kitajska kopija ... DJI ne bi kar odfrčal, če bi se držal osnovnih pravil, pač pa se vrnil nazaj na točko vzleta ...

LP, g

ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.82
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 07, 2024 1:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za 50€ ne more biti DJI Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
romascenko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2018 14:20
Aktiv.: 2.09
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 07, 2024 1:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V "malih oglasih" nekdo podarja zelo podobno zadevo mogoče ti pride prav za dele?

Lp

D.
Nazaj na vrh
malci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 07, 2024 3:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živ.

Ne, res ni DJI. se oproščam. Ko sem vpisal v google "3 mini pro" mi je na eni strani vrglo ven DJI ( pa ne za ta model) in sem nekako avtomatsko povezal z njim.

Sicer pa je bil kupljen v Gizmo v LJ, cena je bila nekaj čez 110€.

Ga bom danes razstavil in videl situacijo od znotraj.

lp

malci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 08, 2024 1:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo.

Včeraj začel z razstavljanjem, a je težava zaradi korodiranih vijakov in nesnage v njihovih glavah, katere nisem mogel popolnoma odstraniti z iglo. Posledično je na večih vijakih pobralo glavo. Kako to sedaj odviti? S povratvanjem glave vijaka?

lp

vijaki na dronu.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  143.53 KB
 Pogledana:  14 krat

vijaki na dronu.JPG

Dron v razstavljanju.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  130.41 KB
 Pogledana:  18 krat

Dron  v razstavljanju.JPG

Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.26

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 08, 2024 1:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če so to Inbus-i, potem bolje očisti, da dobiš luknjo
Potem z rahlimi udarci zabij notri primeren Torx

Druga varianta je da z mini brusilnikom in rezilno ploščo narediš zarezo za navadni izvijač

malci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2024 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo, dron je oživel. Po vaši priporočilih sem ga pred vklopom razstavil na prafaktorje, ga potopil v izopropanol nekoliko razredčen z vodo in za nekaj časa vklopil UZ čistilnik. (Ne vem, ali moj UZ čistilec ne deluje tako kot naj bi, ali ga pa ne znam uporabljati, kakorkoli z ploščic in plastike je odpadlo zelo malo svinjarije). Sem potem nadaljeval s krtačko namočeno v IPO in ploščica je potem izgledala mnogo bolje.

V okvari je bil najmanj 1 motorček, zato sem nabavil vse 4 nove. Po sestavljanju in vklopu je dron oživel v prvo. A z majhno napako.

Ko sem ga testiral še brez kamere, se je lepo dvignil, ko pa sem mu dodal še nekaj gramov težko kamero, pa je očitno pretežak oz imajo motorji premalo moči (dvigne se nekaj cm, mogoče kdaj do 50cm, višje mu ne uspe, medtem ko upravljam ga lahko (levo, desno, naprej nazaj, obrat..)
Kakih podrobnih navodil ni bilo priloženih in jih tudi na netu nisem našel, a kar je gumbov glede kalibracije/umerjanja sem poizkusil a ni nič drugače

Imate idejo, kaj bi lahko bil vzrok?

Ja pa to tak, Z908 dron

lp
Uroš

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 306 dni