|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
prel1 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2021 20:16 Prispevkov: 371 Aktiv.: 8.61 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Čet Feb 06, 2025 3:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sklepam, da nameravajo ponovno vodnike istih faz pritrditi skupno z enim vijakom, tako bo nagneteno vse na levo stran ( slika 20250205_174318-2.jpg ) _________________ Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3466 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Čet Feb 06, 2025 4:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
malci je napisal/a: |
Po vgradnji naj bi izgledalo kot je na spodnji sliki. |
Na tvoji sliki pogrešam tipko na vratih za ponovni vklop. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 542 Aktiv.: 50.24
|
Objavljeno: Čet Feb 06, 2025 5:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
prel1 je napisal/a: |
Fazne zbiralke bi bilo bolj smiselno postaviti v treh nivojih ali stopničasto,ker so vodoravno nameščene in kot vidim na enaki višini. |
Ne, ker potem pokrov dol pade |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hamm Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2012 21:47 Prispevkov: 225 Aktiv.: 1.46 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Feb 11, 2025 7:45 am Naslov sporočila: |
|
|
No, so potem naslednji dan sami prišli, brez da bi mi povedali, spodaj kot so že prej označili zarezali in poštemali.
V petek pa so vgradili omarico. Sedaj vsaj zgleda, pa tudi varnost je večja, prej bi lahko otroci dostopali do pancerk, če ne bi privijačil vratca. Žice od dovodne omare do moje notranje glavne omare sem pred njimi jaz zamenjal, dal sem presek 10mm2 in pa barvno so sedaj ustrezne, niso več ru/ze za fazo
Predno so prišli, sem prej klical šefa, da morajo povedati in se zjasniti kako je glede stroškov, da ne bo potem položnica. Ker uradno nismo prejeli nobenega predračuna ali ponudbe. Je nekaj mencal, da ne more nič še reči, pa sem rekel, da ker nismo na papirju ničesar podpisali, da tudi plačali ne bomo. In pa da če nam nameravajo zaračunati, da naj raje ne hodijo. Delavec pa je rekel, da bo šlo vse to na poplave. Zelo čuden/neprofesionalen način poslovanja imajo. Upam da bo vse bp. Hvala vam vsem za odgovore in pojasnila. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.37 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Tor Feb 11, 2025 9:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Fazne zbiralke bi bilo bolj smiselno postaviti v treh nivojih ali stopničasto,ker so vodoravno nameščene in kot vidim na enaki višini. |
Fazne zbiralke so zato na isti višini in na medsebojni razdalji 60mm, da sta lahko na njih montirana tista dva varovalčna ločilnika, ki sta narejena za standardni 60mm zbiralnični sistem. _________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
prel1 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2021 20:16 Prispevkov: 371 Aktiv.: 8.61 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Tor Feb 11, 2025 10:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Energetik-m je napisal/a: |
Fazne zbiralke so zato na isti višini in na medsebojni razdalji 60mm, da sta lahko na njih montirana tista dva varovalčna ločilnika, ki sta narejena za standardni 60mm zbiralnični sistem. |
V tem pogledu je razumljivo,sem imel drugačno povezavo v mislih,če bi bili ponovno vsi kabli povezani na zbiralkah direktno kot prvotno,le vsak fazni vodnik pritrjen s svojim vijakom. _________________ Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvarkel Član

Pridružen-a: Ned 20 Maj 2012 23:21 Prispevkov: 445 Aktiv.: 2.80
|
Objavljeno: Tor Feb 11, 2025 1:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po tipizaciji elektrodistribucije (TS30) se v priključno merilne omarice s horizontalnimi varovalčnimi ločilniki vgrajuje stopničasta izvedba zbiralnic (kot je na sliki prikazal: hamm: Čet Feb 06, 2025 7:33 am ). Priključek se potem zaščiti z lahko snemljivo PVC oz. pleksi ploščo.
Konfiguracijo opreme v priključno merilni omarici kot jo je na sliki prikazal @malci (Čet Feb 06, 2025 1:49 pm ) bi elektro prevzel samo izjemoma (po subjektivni odločitvi prevzemnika).
Elekto distributerji pač prisegajo na direkten kontakt vodnika in zbiralnice preko kabelskega čevlja. Originalni trifazni priključki na zbiralnice z zaščitnim pokrovom imajo namreč posebno priključno sponko, ki kabel odmakne od zbiralnic. Za distributerje je problematičen ravno kontakt te priključne sponke z zbiralnico.
Seveda so pa (subjektivne) izjeme glede na rajon. Podobno je s podstavki omaric. Čeprav je v tipizaciji, da mora biti podstavek iz enakega materiala kot omarica, pa na Krasu vztrajajo z betonskimi podstavki (menda zaradi burje). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni