www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Wifi dostopna točka Telemach

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
primozb2005
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Dec 2005 23:20
Aktiv.: 0.25
Kraj: vransko-ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 25, 2025 10:07 am    Naslov sporočila:  Wifi dostopna točka Telemach Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Doma sem pred časom instaliral Telemachovo napravo, v kateri je modem in router. Naprava ima tudi wifi, na katerega sem povezal tudi inverter sončne elektrarne. Pri zadnjem izpadu elektrike, pa se mi inverter ne povezuje več na wifi. Vse ostale naprave nimajo težav s povezovanjem.

Ko preverim dosegljivost wifi, ga na GSM vidim, na inverterju pa ne. Inverter sončne elektrarne omogoča zaznavanje samo 2,4Ghz omrežja. Z GSM sem ustvaril mobilno točko z 2,4Ghz in je vidna tudi na inverterju.

Iz tega sklepam da wifi sedaj oddaja na 5Ghz, zato ga inverter ne vidi več. Zanima me ali je kdo imel že podobno težavo in ali je realno da bi se frekvenčni pas spremenil avtomatsko brez posredovanja uporabnika.

Lp Primož
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.21
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 25, 2025 10:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam ob takih težavah vedno poizkusim še en hard reset ruterja.
Nazaj na vrh
vpeter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Jun 2012 16:05
Aktiv.: 2.33
Kraj: Maribor okolica

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 25, 2025 10:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prijavi se v router pa preveri nastavitve za wifi?
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
primozb2005
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 25, 2025 10:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja resetiral sem ga že.

Se prijavim v router in preverim. Zanima me ali je to nekaj običajnega da bi se preklopil iz enega frekvenčnega pasa na drugega ali gre za izjemo.
Nazaj na vrh
1dva3
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19
Aktiv.: 50.13

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 25, 2025 12:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno se ti je ena ali druga stvar posodobila
Nazaj na vrh
mateik
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Avg 2022 18:31
Aktiv.: 7.50
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 25, 2025 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko da deluje združeno na obeh pasovih in so dostikrat težave potem z dataloggerji, ki deluje samo na 2,4GHz
Nazaj na vrh
Ravne
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Maj 2019 22:02
Aktiv.: 2.61

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 26, 2025 12:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam SDMC NE1611B kabelski modem od Telemacha. Deluje v obeh pasovih (2,4 in 5GHz) in se mi še ni zgodilo, da bi se nastavitve same prestavile.
Ga je pa včasih potrebno resetirat zaradi slabe odzivnosti.
Nazaj na vrh
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.20
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 26, 2025 7:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko smo še pred več kot 1 letom imeli Telemach, je bilo na Wifi nekaj občasnih težav. Ena od tablic (tablični računalnik) je občasno izgubljala povezavo, tako da je bilo potrebno resetirati hibridni modem-router ali na tablici izklopiti wifi in vklopiti ponovno. Ker se je sčasoma to začelo pojavljat vedno bolj pogosto, sem rekel, da zdaj je pa tega dovolj in zahteval da uredijo. Zamenjali so modem-router in od takrat naprej težav ni bilo več Rolling Eyes Think
Kar se tiče kabelskih povezav, nikoli ni bilo nobenih težav, tudi na nekaterih telefonih ni bilo opaziti težav, mogoče zato, ker se prenašajo naokoli in gre ven iz dosega wifi povezave, medtem ko problematična tablica je bila vedno doma na dosegu in celo v bližini, torej nikoli ni bila izven dosega.

.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
primozb2005
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 27, 2025 12:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem preveril in router/modem omogoča obe pasovni širini 2.4 in 5Ghz. Imena za oba wifi-ja sta enaka. Izključil sem 5Ghz in preveril delovanje. Kljub temu na inverterju ne vidim wifi-ja. Vse ostale wifi naprave se normalno povežejo.

Uporabil sem tudi Wifi analizator na mestu inverterja in preveril vidnost wifi signala, ki je bila zadovoljiva. Ko pa sem pri inverterju z GSM aktiviral mobilno dostopno točko jo je inverter takoj prepoznal. Na Wifi analizatorju sta bila oba signala enake velikosti.

Ker nimam več idej, kaj bi bilo lahko narobe bom izvedel žično povezavo Smile
LpP
Nazaj na vrh
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.20
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 27, 2025 1:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kabel bo bolj ziher ja, pametna odločitev.

.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Deflektor
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 12:06
Aktiv.: 1.08
Kraj: Prlekija

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2025 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oprema od operaterjev ve včasih proizvajati prav zares zanimive simptome. Imel sem primer tablice, ki se za nič na svetu ni želela povezati na WiFi T2 modema. Tisto smo takrat rešili z dodatno dostopno točko, ker pri T2 dobiš zgolj dostop do osnovnih WiFi opcij, ostalo urejajo oni. Zato je zmeraj bolje, če lahko postaviš lastno opremo in vržeš operaterjev modem v bridge. Tam potem vsaj imaš lastno kontrolo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni