www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Duracell :(
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2003 8:53 pm    Naslov sporočila:  Duracell :( Odgovori s citatom

Razočaran sem nad baterijami Duracell - če prav so drage kot žefran tudi te stečejo Sad. Poglejte prilogo. V daljinskem upravljalcu SAT sprejenika ca. pol leta. Celo tiste, ki jih dobiš v trgovinah za 200 sit cel pak držijo bolje Sad

P.S.
To se mi ni zgodilo prvič Sad

lp
Silvo

duracel1.jpg
 Opis:
Pokvrovček upravljalca zalit z elektrolitom iz baterije
 Velikost datoteke:  174.82 KB
 Pogledana:  99 krat

duracel1.jpg

duracel2.jpg
 Opis:
"Slečena" baterija. Elektrolit je iztekel pri tesnilu pri +
 Velikost datoteke:  157.77 KB
 Pogledana:  118 krat

duracel2.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2003 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povsem enakega mnenja sva. Duracell zadnje čase ni to kar je bil in kar bi glede na ceno pričakoval. Mnogo bolje se obnesejo povsem cenene baterije proizvajalcev za katere še slišal nisem. V zadnjem času smo kar precej veliki porabniki predvsem na področju otroških igrač kjer polnjenje ne pride v poštev Crying or Very sad in lahko rečem, da je lahko razlika v trajanju tudi 1:2.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kemik
Član
Član

Pridružen-a: Pet 01 Avg 2003 1:35
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2003 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali je že kdo meril kapacitete baterij raznih proizvajalcev ter ugotovil katere imajo največjo kapaciteto?

LP Boštjan
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2003 9:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam eno "požrešno" DCF budilko (lcd displej, ki simulira kazalce) V njo sem probal baterije različnih proizvajacev (sedaj imam notri accu) Najdlje so mi držale običajne zmajeve baterije Shocked

lp
Silvo
Nazaj na vrh
kemik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2003 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slišal sem že, da naj bi se pri počasnem praznenju najbolj obnesle cink-kloridne baterije, pri hitreješem (luč) pa alkalne. Alkalne imajo krivuljo padanja napetosti z kapaciteto bolj odobno Nicd akumulatorčkom, navadne pa imajo skoraj linearno. Ko se situacija na faxu malo pomiri bom šel delati polnilet GSM baterij iz SE, pa bom na praznjenju sprobal kako baterijo. Če rata bom poročal o rezultatih, moram pa pograjati SE ker je zraven zelo slab predlog za TIV, enega sem probal že narediti kot običajno pa ni ratalo, bom probal z več folijami.

Lp Boštjan
Nazaj na vrh
kemik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 28, 2004 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, ravno kar se tiče kapacitete Duracell baterij sem dobil naslednje podatke,
od kolegice, ki dela v trgovinah reklamo za njih, je dobila nekaj strani navodil, kaj mora vedeti, med tem je tudi kapaciteta.

In sicer:
AAA 750 mAh
AA 2050 mAh
C 2200 mAh
D 2200 mAh
9V 170 mAh

Čudi me ista kapaciteta C in D velikosti, ampak sem jo vprašal, če mi je slučajno narobe povedala, pa je rekla, da pri obeh enako piše.

Lp
Boštjan
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 28, 2004 11:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še bolj čudno se mi zdi, da je kapaciteta mignonk samo 2050mAh - to je toliko kot v delko NiMh za slabega jurja... Poleg tega je pa C precej večja od mignonke, pa zelo malo več drži...

LP
Nazaj na vrh
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 29, 2004 8:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj se čudiš satelitko, sem našel Nikl kadmijeve , ne boš verjel Trepča Gnjilane (amerikanke Wink ) 4 Ah stare celih 20 let (sem jih založil in pozabil nanje) pa jih dam iz čiste radovednosti napolniti in Shocked delajo , neverjetno , delajo ,kapaciteta Question Tisto kar na njih piše , DRŽI , tudi po 20 letih.
Sem pa polnil tudi Barrum akumulatorje in primerjam .. iste dimenzije 1,2 Ah in petktat lažje , in pol napisanega služi za reklamne namene Confused , po kakšnih 200 polnenjih pa Crying or Very sad saj veš , koliko zdržijo Wink .
Ampak na onih piše Made in Yugoslavija in ti preživijo tudi DRŽAVO Shocked kaj eno , celo dve Confused , samo da nebojo tudi združene evrope Question

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 29, 2004 1:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po 20 letih uporabe v radijski postaji FT290R.

baterite.jpg
 Opis:
Made in Kosovo
 Velikost datoteke:  7.12 KB
 Pogledana:  17054 krat

baterite.jpg

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 29, 2004 1:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še z druge strani. In še nekaj. S temi akumulatorji sem pozimi pomagal pri vžigu Škode Š100. Priklopil sem samo vžigalno tuljavo na te akumulatorje, ko pa je kresnilo se je preklopila nazaj na Škodin akumulator.
Laughing Kaj vse nismo zganjali?!

baterite1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  7.88 KB
 Pogledana:  17050 krat

baterite1.jpg

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kemik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 29, 2004 1:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sosedu je v fičotu zdržal akumulator 9 let. Bil je iz Trepče. Očitno so dol znal delat akumulatorje, take in drugačne.

LP
Boštjan
Nazaj na vrh
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 29, 2004 1:48 pm    Naslov sporočila: icon_shocked  Odgovori s citatom

Shocked sem mislil , da so moje samo izjema , pa vidim da so znali včasih v Jugovini tudi kaj neuničljivega napraviti Shocked . Moje so nekaj vmes počivale Wink , samo od Braneta Cool , te pa niso dobile kaj dosti regresa za dopust Wink
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 29, 2004 1:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Akumulatorje sem takrat kupil za desetino dejanske cene, ker je prodajalec mislil da so navadne baterije in so se mu zdele predrage. Potem je odrezal enostavno eno ničlo in jaz pa sem seveda bil tudi tiho.
Pozdrav!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 29, 2004 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz imam nekaj NiCd baterij AA velikosti kapacitete 500mAh stare gotovo več kot 20 let in so še v polni kondiciji. Vojaška roba pač narejeno po neki ameriški licenci.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 22, 2010 8:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

* Nadaljevanje čez 6 let *

domnevam, da gre za kislino, zato sem očistil z mešanico tekočega mila in vode (lug ?) .
Našel vsaj eno prežrto vezico, zadeva še ne deluje.
Na baterijah piše 2011, zato bi pošten proizvajalec baterij kril škodo, ki nastane zaradi razlitja pred tem rokom. Na Duracellovi strani nisem našel takšne ponudbe.

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 1 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni