www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

FreePCB brezplačen program za PCB

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
futuristic
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2003 16:07
Aktiv.: 0.66
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 30, 2007 12:01 am    Naslov sporočila:  FreePCB brezplačen program za PCB Odgovori s citatom

Ob googlanju kaj se trenutno uporablja za risanje PCB sem naletel na tale brezplačen program:
http://www.freepcb.com/

Na prvi pogled mi deluje povsem ok za nezahtevnega uporabnika kot sem sam.

Ga mogoče kdo od vas uporablja?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
blueH2O
Član
Član

Pridružen-a: Sob 30 Sep 2006 9:23
Aktiv.: 0.31

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 30, 2007 11:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na prvi pogled zgleda v redu. Si ze poskusil natisniti kaksno TIV?

Med brezplacnimi programi za risanje tiskanih vezij najraje uporabljam ExpressPCB. Je enostavnejsi za uporabo kot FreePCB, mogoce zato ker sem ze navajen. Poleg tega zraven dobis se ExpressSCH, program za risanje shem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
futuristic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 30, 2007 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem še naredil nobenga vezja v tem programu, trenutno iščem kateri od brezplačnih je nabolj enostaven za začetnika.
Do sedaj sem običajno narisal PCB kar v grafičnem progamu Xara X (zelo podobno kot Corel Draw).

Sem si ravno včeraj naložil tudi ExpressPCB, samo še nisem imel časa stestirat kako deluje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
futuristic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 30, 2007 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Veš mogoče kako v ExpressSCH imenuje 7 segmentni led display?
Ga nikakor ne najdem.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni