www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PA250

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 06, 2007 11:50 pm    Naslov sporočila:  PA250 Odgovori s citatom

Prijatelju sem pomagal sestaviti ta ojačevalec iz Sveta elektronike 1994 (avtor Goran Banjanovič) in dela, problem pa je mirovni tok, saj je veliko premajhen, namesto željenih 60-80mA, ga je na eni napajalni veji 6,7mA, na drugi pa 11,25mA in to ko je potenciometer za mirovni tok obrnjen do konca.

Elementi so vsi taki kot so napisani v kosovnici. Gre za stereo ojačevalec, enak problem imata obe vezji. Kaj bi bilo narobe, morda kakšna napaka v članku?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
integrerc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50
Aktiv.: 1.86
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 07, 2007 3:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem takrat sestavil ta ojačevalnik (tega je že precej dolgo nazaj), pa če se prav spomnim, mi je dobro delal. Mislim, da je bil načrt v redu. Ojačevalnika žal nimam več, sem ga kmalu po tistem prodal. Najdem pa mogoče še načrt, kjer imam sigurno zapisano, če je bil kakšen problem. Bom pogledal, če bom kaj našel pa ti jutri sporočim.

lp

ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 07, 2007 8:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://lea.hamradio.si/~s56kpn/Elektronika/IzdelkiElektronika/PA250/PA%20250.htm
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 07, 2007 5:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem pozabil omeniti, da ojačevalec dela, tudi zelo naglas, le mirovni tok je premajhen, torej je kvaliteta zvoka bolj slaba. Bova probala zamenjat elemente kot na tistem linku

Lp
Nazaj na vrh
integrerc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50
Aktiv.: 1.86
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 08, 2007 12:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pregledal doma, če imam še kaj napisanega, pa nisem našel več nič, ko sem pa zgornji link prebral se mi pa dozdeva, da je bilo verjetno res potrebno to spremeniti. Vem, da je ojačevalec delal potem dobro oziroma še dela, saj sem ga prodal kolegu, ki ga še sedaj uporablja. Če boš imel še probleme, lahko tam pogledam kaj in kako.

lp

gaspari
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 13 Jun 2007 18:43
Aktiv.: 0.03
Kraj: vodice

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 14, 2007 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sam sem pred kratkim izdelal enak ojačevalec pa mi regulacija mirovnega toka ne deluje ima kdo kasne izkusnje ??
Nazaj na vrh
s56iai
Član
Član

Pridružen-a: Sob 07 Okt 2006 19:22
Aktiv.: 0.08
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 19, 2007 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zivjo,
ima kdo kaksno tiskanino omenjenega PA250 viska, za odstopit/prodat?
Avtor se ze nekaj let ne ukvarja vec s tem.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni