|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mujagic Član

Pridružen-a: Tor 27 Feb 2007 13:13 Prispevkov: 32 Aktiv.: 0.14
|
Objavljeno: Čet Jun 14, 2007 9:42 pm Naslov sporočila: Ir povezava GSM <-> PC |
|
|
Ali je možno preko IR na GSM pošiljati/sprejemati ukaze oz. podatke tako, kot preko serijskega kabla. Rad bi preko IR na računalniku prejemal npr. ko bi me nekdo klical bi mi gsm poslal številko klicočega, ki bi jo potem izpisal na rač. .
lp _________________ . . . there´s no life without nature . . . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.55
|
Objavljeno: Čet Jun 14, 2007 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nacelno da. Nekateri telefoni so malce izbircni in dolocene ukaze "razumejo" samo pri kabelski povezavi, ker morda zahtevajo doloceno stanje kontrolnih pinov za izvedbo dolocenega ukaza (konkretno pri SE T68 ne deluje kar nekaj ukazov preko IR). Take banalnosti kot so odzivi na prihajajoci klic preko IR najbrz podpirajo vsi telefoni z IR (vkljucno z zgoraj omenjenim SE modelom, ki je izbircen pri drugih stvareh). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Jun 15, 2007 10:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Preko IR sem imel povezan Alcatelov telefon, ki sploh ni imel konektorja za kabel.
Razumel je vse AT ukaze kot navaden modem.
Kako se odzove na Ring, pa nisem preizkušal. Verjetno, kot vsak drug, izpiše: "RING". Mogoče tudi številko. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujagic Član

Pridružen-a: Tor 27 Feb 2007 13:13 Prispevkov: 32 Aktiv.: 0.14
|
Objavljeno: Pet Jun 15, 2007 5:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali bi lahko navaden telefonski modem(ki ima serijski priklop) in uC povezal skupaj preko serijskega kabla in npr. ko bi se zgodil nek dogodek bi uC dal ukaz da modem pokliče določeno števiko, ali pa se da to doseči tudi brez modema, da bi uC direktno bil povezan z linijo in poklical.
Namreč že nekaj časa delam nekakšen domači "varnostni" sistem in sem prišel do tega da bi me lahko ta "sistem" poklical ali poslal SMS v primeru alarma.
lp _________________ . . . there´s no life without nature . . . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DMan Član

Pridružen-a: Ned 01 Avg 2004 15:03 Prispevkov: 123 Aktiv.: 0.52 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Pet Jun 15, 2007 8:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
@mujagic
Seveda ni potreben modem za vzpostavitev klicne povezave iz mikrokontrolerja. Potrebno je generirati DTMF signal za klicanje.
Evo en preprost projekt za orientacijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sob Jun 16, 2007 12:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da ne izumljaš modema na novo (galvanska ločitev, detekcija stanja linije, generiranje signalov,...), uporabiš en star analogni eksterni modem.
Kličeš (tonsko) z "ATDT123456789".
Ko linija zvoni, ti modem sam pošlje string "RING".
Da linijo samo dvigneš in spustiš in preko modificiranega vezja prenaša audio, uporabiš "ATH1" in "ATH0" itd.. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni