|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damek Član

Pridružen-a: Sre 03 Jan 2007 17:55 Prispevkov: 146 Aktiv.: 0.65 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: Pon Jun 11, 2007 6:31 pm Naslov sporočila: Toyota Avensis-osvetlitev LCD za kilometrino in uro |
|
|
Pozdravljeni!
Imam Toyoto Avensis, letnik 99. Pred časom mi je šla osvetlitev enega izmed dveh LCD-jev, ki prikazujejo kilometrino in uro, zunanjo temperaturo. (pri števcu)
Sedaj pa me zanima, kako je to osvetljeno? A je to žarnica ali že LCD vsebuje tole? Ponavadi LCD, a ne? Ni tu slučajno žarnica, ker se je LCD osvetlil, ko sem prižgal luči, prej ne..? Bi se to dalo menjati? So to tiste ledke, kot za osvetlitev, kjer reguliram ventilacijo?
Prilagam še sliko....(simbolična...ni moja)
Hvala !!!
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
43.39 KB |
Pogledana: |
5 krat |

|
_________________ LP, damek |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damek Član

|
Objavljeno: Čet Jun 14, 2007 7:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
a nihče nebi vedel tega?
Ali vam ni jasno vprašanje?
Če vam kaj ni jasno vprašajte...mogoče pa res nisem najboljše napisal...vendar mislim da gre razumeti.....
HVALA!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Jun 14, 2007 7:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri avtomobilih tega letnika in firme je osvetlitev števcev skoraj gotovo na LED.
Je pa vprašanje, če so to prosojni displeji z LEDicami na "osnovni plošči" ali pa kar displeji z vgrajenim back-lightom.
Šraufneciger v roke pa razdri in preveri.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damek Član

|
Objavljeno: Čet Jun 14, 2007 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, to tudi mene zanima. Verjetno bi morale biti LEDice ja....ampak nevem...moram pogledati...tako bo najbolje.
Če je pa slučajno LCD že z vgrajenim back-lightom...pa se da tudi menjati? Potem kupim samo enak LCD in zamenjam? To nebo vplivalo na nič drugo, ali?
HVALA !!!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Jun 14, 2007 7:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Displej se da vsekakor zamenjat. Vprašanje je le, če ga boš dobil. Nek standardni displej, ki ga kupiš v trgovinah s splošno elektroniko gotovo ne bo šel noter, ker si velike avtomobilske firme privoščijo izdelavo takšnih delov po naročilu in jih potem 10x donosneje ekskluzivno prodajajo ...
Ponavadi so rešitev kakšni avtoodpadi ali poznanstva na ustreznih pooblaščenih servisih ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damek Član

|
Objavljeno: Čet Jun 14, 2007 7:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, to že vem da bo malce verjetno problem.
Mja bomo žee nekako probal, se da to tudi zriktat
Najprej bom pa zdaj pogledal če so navadne LEDke....upam da so...potem tako ni problem
Ali bom še pa povprašal na servisih ali v GMT
Hvala!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Jun 15, 2007 9:43 am Naslov sporočila: Re: Toyota Avensis-osvetlitev LCD za kilometrino in uro |
|
|
damek je napisal/a: |
Pred časom mi je šla osvetlitev enega izmed dveh LCD-jev, |
Ponavadi je samo slab kontakt ali mrzel lot.
Prespajkaj vse kontakte na vezju in konektorje očisti s Kontakt sprejem.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni