Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Ned Jun 24, 2007 8:58 am Naslov sporočila: TV Samsung CW-28-V-55 pregrevanje |
|
|
Pozdravljeni
Imam težavo z omenjeno televizijo. In sicer se mi pregreva LA7845N. Pred kakim mesecem mi je tudi omenjeni čip skurlo in sem ga zamenjal vendar se zadeva še vedno greje. Tako da sem potem ker sem imel še eno identično televizijo vendar z razbito katodno cevjo in dobro šasijo tako da sem komplet šasijo prestavil v svoj TV in zopet se omenjeni čip izjemno greje. Zdej me zanima če je imel kdo kakšne izkušnje z tem in če je možno da so odklonske tuljave ki so na katodni cevi hin oziroma v kratkem stiku in da zaradi tega potem iz čipa vleče tok še večji kot kot je predviden (mogoče kakšna izolacija med navoji se stopila ker TV normalno deluje tako da ni čisto uničena če bi bila bi imel ravno črto na ekranu). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Jun 24, 2007 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Namesti mu hladilno rebro. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

|
Objavljeno: Ned Jun 24, 2007 3:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
ElGrigon je napisal/a: |
Namesti mu hladilno rebro. |
Saj je že tovarniško gor, in še dodatno sem dal gor hladilno telo ampak enako se pregreva zadeva |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Jun 24, 2007 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Morebiti je res prišlo do medovojnega stika v vertikalni tuljavi, vendar bi se moralo to videti na sliki.
Omenjeni IC ima termalno zaščito, tako da temperatura ga ravno ne bi smela uničiti.
Pomeri tudi napajalno napetost, katera je običajno (po datasheetu) 24V, ne sme pa presegati 40V.
Ostali elementi okrog čipa so OK? _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

|
Objavljeno: Pon Jun 25, 2007 12:32 am Naslov sporočila: |
|
|
ElGrigon je napisal/a: |
Morebiti je res prišlo do medovojnega stika v vertikalni tuljavi, vendar bi se moralo to videti na sliki.
Omenjeni IC ima termalno zaščito, tako da temperatura ga ravno ne bi smela uničiti.
Pomeri tudi napajalno napetost, katera je običajno (po datasheetu) 24V, ne sme pa presegati 40V.
Ostali elementi okrog čipa so OK? |
Vse drugo je ok saj pravim da sem zamenjal komplet šasijo iz dobrega TV-ja na katerem je katodna cev razbita |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

|
Objavljeno: Pon Jun 25, 2007 1:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Vzami instrument in zmeri tokove na tuljavo. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pon Jun 25, 2007 12:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne ne, "normalno" je, da se ta čip močno greje v praktično vseh šasijah, kjer je vgrajen. Dodatno rebro pomaga do ene mere, ampak zadeva je pač dimenzionirana na vroče... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

|
Objavljeno: Pon Jun 25, 2007 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
satelitko je napisal/a: |
Ne ne, "normalno" je, da se ta čip močno greje v praktično vseh šasijah, kjer je vgrajen. Dodatno rebro pomaga do ene mere, ampak zadeva je pač dimenzionirana na vroče... |
Hmm samo zakaj bi se zadeva toliko pregrevala da je na kritični meji da pregori, poleg pa še par elementov |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Jun 25, 2007 2:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
[g0ran24] je napisal/a: |
Hmm samo zakaj bi se zadeva toliko pregrevala da je na kritični meji da pregori, poleg pa še par elementov |
Odgovor je preprost - satelitko mora tudi preživeti. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Tor Jun 26, 2007 1:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Odgovor je preprost - satelitko mora tudi preživeti. |
Satelitko ima s temi sranji od Sam... same težave. Ampak res se vsi grejejo ko pečica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

|
Objavljeno: Tor Jun 26, 2007 1:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Odgovor je preprost - satelitko mora tudi preživeti. |
Satelitko ima s temi sranji od Sam... same težave. Ampak res se vsi grejejo ko pečica. |
A obstaja kakšna možnost da se zmanjša gretje celotnega čipa recimo z zmanjšanjem napetosti čipa ali kaj podobnega. Imaš mogoče servisna navodila ali pa mogoče shemo tega televizorja? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

|
Objavljeno: Tor Jun 26, 2007 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z zmanjševanjem nap. ne pridobiš dosti. Sams... je objavil tudi neko kao predelavo, ki pa po mojem mnenju ni pomagala praktično 0. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

|
Objavljeno: Tor Jun 26, 2007 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z zmanjševanjem nap. ne pridobiš dosti. Sams... je objavil tudi neko kao predelavo, ki pa po mojem mnenju ni pomagala praktično 0. |
Ka imaš kakšne podatke o predelavi se da kje dobiti to da bi lahko sam probal če bi mogoče v mojem primeru to delovalo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fricky Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37 Prispevkov: 260 Aktiv.: 1.10 Kraj: Ribniško Pohorje
|
Objavljeno: Tor Jun 26, 2007 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Satelitko ima s temi sranji od Sam... same težave. Ampak res se vsi grejejo ko pečica.[/quote]
Morda si je Satelitko sam nakopal težave. Čip dela par let brez problema, odpove, po 1 mesecu ponovno odpove. Meni to marsikaj pove, tudi to da ne bom spet menjal čip kar tako in čakal da v kratkem spet odpove
Če povem primer, za svoj avto dobim zavorne ploščice za 35eur, ali pa orginal, ki me stanejo 120eur. In z cenejšimi avto prav tako vžge in je enako hiter... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rajko Član

Pridružen-a: Čet 29 Jun 2006 20:09 Prispevkov: 98 Aktiv.: 0.42 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Tor Jun 26, 2007 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Povej kako si zamenjal šasijo? Je Ta čip na tej šasiji ali ne? Potem ko zamenjaš šasijo oz. podvozje TVja še ne pomeni, da si problem rešil. Šasija TVja pomeni, da lahko z enakim tiskanim vezjem izdelamo več različnih cenovnih razredov televizorjev z podobim, enakim ali zamenljivim čipovjem (kar pomeni, da določeni čip ni enakih karakteristik kot jih je predvidel proizvajalec šasije). Osnova popravila aparatov pa je vsekakor načrt in voltmeter ter ohmeter. Pa veliko dobre volje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|