www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Partition magic

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 28, 2004 9:05 am    Naslov sporočila:  Partition magic Odgovori s citatom

Na disku sem imel več particij in sem eno izbrisal. Mislil sem, da se mape tiste particije prestavijo na particijo, ki jo povečaš na račun prve. Vendar se ne! Problem je, da bi rad dobil nazaj podatke iz izgubljene particije. Poskusil sem s programom active partition recovery pa sploh ne zazna izgubljene particije. Ali je kakšna možnost, da prikličem particijo nazaj. Vem, da so podatki še na disku, ker ni bil formatiran ali prepisan. Kriv sem pa si sam, ker nisem naredil back up-a!!!

Če pozna kdo rešitev bi bil zelo vesel.
Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
spasku
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 27 Apr 2006 15:08
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 04, 2006 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Partition magic ne vem kakšno verzijo si uprabil,ker se mi zdi da do verzije 8.0 podpir diske samo do 160GB.V vsakem primeri si nekaj zaj...namreč tudi meni se je zgodilo enako,tako da sem potem porabil en par ur za preštudirat program in vse spet spravit na svoje mesto.Partition magic prmakne dototeke na drugo particijo da se podatki ne izgubijo,sicer kdaj kakšno dat... zameša ma ni panike.
Poglej če ti kaže kakšen free space ali nekaj podobnega v programu potem ti manjka tisti del particije.Particijo vsekakor lahko prikličeš nazaj ,samo tako iz glave se ne spomnim postopka je kar zaje.... program dokler ga ne ukapiraš.
Nazaj na vrh
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 05, 2006 10:52 am    Naslov sporočila:  Re: Partition magic Odgovori s citatom

LoLek je napisal/a:

Če pozna kdo rešitev bi bil zelo vesel.
Hvala

Pomaga tudi program EasyRecovery Professional.

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 07, 2006 12:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če si imel prej NTFS, poskusi z GetDataBack NTFS (mula...)

LP, Grega
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.68
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 07, 2006 12:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če so podatki važni, za test pokvari particijo na enak način in jo poizkusi reševati na drugem računalniku. Ob učenju reševanja lahko dokončno izgubiš omenjene podatke.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.54

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 07, 2006 2:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napisi tip filesystema, ki je bil prej na particiji. Ravno zadnjic sem imel en primer, kjer je bila NTFS particija popolnoma neberljiva (unicen MFT), dol sem dobil vse podatke ...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
KRAPman
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Nov 2005 14:35
Aktiv.: 0.48
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 08, 2006 1:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem podobnih težav imel že precej pri raznem šarjenju po disku (ja vem, "delaj backup" Laughing ). Za obnavljanje mi je odlično služil Necleusov kernel for FAT and NTFS. Probaj s tem Wink

Lp
Nazaj na vrh
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 08, 2006 8:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem za odgovore, mogoče bo komu pomagalo. Te težave sem imel pred dvema letoma in se niti približno ne spomnim kaj sem takrat počel. V glavnem zdaj si vedno delam backup-e, z leti se pa človek le nekaj nauči. Very Happy
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 502 dni