|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2007 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bo potrebno objaviti da JJ izvaja internetno cenzuro, pa bomo v par urah obveščeni kaj se dogaja  _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.27 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2007 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
@igo imaš prav ko tu pri nas ponavadi pozimi ni elektrike nikoli ne zasledim kake novice o tem, če pa nekje v Ameriki ali kaki podobni državi nima 100 prebivalcev elektrike pa že poročajo. Jaz sem danes parkrat opazil tudi ko sem hotel priti tu gor, da ni delalo.
Lp Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.14 Kraj: MB
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2007 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
No tukaj pa se vidi kako delajo naši novinarji; samo prevajajo delo tujih novinarjev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2007 11:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tista linija na 0801000 je itak brezveze. Če jim vse dela ti znajo le svetovat, da resetiraš modem ali pa pokličeš računalničarja ... drugače pa se spoloh ne javljajo ...
V slučaju večjih izpadov bi lahko na tisto tajnico vsaj posneli obvestilo "na območju XY bo delovanje interneta moteno do NN ure." Ampak ne bodo, ker bi morali potem čas nedelovanja oškodovanim od-obračunat pri naročnini ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 12:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
Ampak ne bodo, ker bi morali potem čas nedelovanja oškodovanim od-obračunat pri naročnini ... |
Haha.. nič od tega. Preberi pogodbo, boš videl zakaj.
Drugače sem pa jaz danes uspel doklicat 0801000. Tipu sem na veliko razložil, da naj mi ne laže, ker vem, da nam JJ cenzurira internet.
Zelo mi je žal, da se nisem pripravil in posnel pogovor. Neverjetno je bilo, kako mi je zagotavljal, da ni tako in da so za vse težave krivi oni. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 1:23 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Tipu sem na veliko razložil, da naj mi ne laže, ker vem, da nam JJ cenzurira internet.
...
Neverjetno je bilo, kako mi je zagotavljal, da ni tako in da so za vse težave krivi oni. |
Žlehtnoba ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6737 Aktiv.: 28.36 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 6:46 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Bo potrebno objaviti da JJ izvaja internetno cenzuro... |
Ne še. Pripravljajo pa infrastrukturo, da jo bo lahko.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 10:48 am Naslov sporočila: |
|
|
http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=9&c_id=149185&tokens=hekerji
RtvSlo je napisal/a: |
Ko se zberejo hekerji
Dogodek organizira največji nemški hekerski klub
Znanost in tehnologija, 9. avgust 2007 16:35
Berlin - RTV SLO
V nemškem Finowfurtu blizu Berlina se te dni odvija zanimiv dogodek, ki na enem mestu združuje računalniške hekerje.
The Chaos Communication Camp http://www.ccc.de/camp/ je namreč letni mednarodni hekerski tabor, kjer se hekerji zberejo na dveh konferencah in poslušajo zanimiva predavanja, izbirajo pa lahko kar med tridesetimi vasicami. V njih so organizirane razne delavnice in zborovanja o specifičnih tematikah. Vsaka vasica nosi tudi zanimivo ime, kot so vas GSM, vas Astro, Francoska vas, vas Avdio.
Letalski bunkerji dom za pet dni
Večina dejavnosti se odvija v letalskih bunkerjih bližnjega letalskega muzeja, povsod pa so na voljo internetno omrežje in električni priključki.
Osrednje prizorišče se imenuje Hack center, ki je kot velik laboratorij, v katerem lahko 600 ljudi naenkrat preiskuša moderno omrežno tehnologijo in računalniške progame.
Dogodek že od leta 1984 organizira Chaos Computer Club (CCC), največji in najbolj vpliven hekerski klub v Nemčiji s kar 1.500 člani. Letno tabor obišče med 2.500 in 4.000 ljudi. Poskrbeli so celo za otroke obiskovalcev in ustanovili vrtec, ki ga vodijo starši prostovoljci.
|
LP,
Igor
Se zmenimo, da vsi naenkrat navalimo na http://www.ccc.de/camp/ ? _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 1:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ah, včasih ni bilo interneta, ni bilo GSM aparatov in softwarea in skoraj ne morem verjeti, da smo sploh lahko živeli.
080 1000 je številka za pomoč v normalnih razmerah, pa še takrat se najde preveč ljudi, da bi zmogli odgovoriti na vsa "butasta" vprašanja naročnikov. Dokler tega ne doživite v živo, si sploh ne morete predstavljati, kako to izgleda.
Ko pa se zgodi večji izpad, kot so bili zgoraj našteti, se v hipu zgrne na 080 1000 kar 1500 klicev (le 1% od vseh naročnikov) . Da bi vsem naenkrat odgovorili, bi morali imeti v call centru 1500 zaposlenih.
Jaz sem enostavno preveril, kaj ne deluje (tracert in ping mi povesta vse, kar želim vedeti) nato pa ugasnil vse skupaj in odšel po "dozo svežega zraka".
Le zakaj bi se razburjal. Leta 1981 sem živel boljše predvsem pa kvalitetnejše življenje. Easy man....easy....
P.S.
Tezko je napisati, kaj in kje je narobe, dokler ne odkrijes, kaj in kje je narobe, ko pa odkrijes, kaj in kje je narobe, obicajno to popravis. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj se je dogajalo? Prišlo je do hardverske napake na stikalno-usmerjevalnih sistemih v jedru sistema. Hujša napaka, ki se ne zgodi ravno vsak dan. Če bi izpadla le ena izmed povezav v tujino, tega uporabniki sploh ne bi opazili. Če pa "crkne" usmerjanje, tudi backup povezave ne pomagajo. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ch4N93 Član

Pridružen-a: Tor 21 Jun 2005 0:21 Prispevkov: 58 Aktiv.: 0.24 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 3:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
s55m je napisal/a: |
Hujša napaka, ki se ne zgodi ravno vsak dan. |
Ampak SiOff-u se dogaja že tri dni zapored.
Po sporočilih na drugih forumih sodeč, jih matra tudi pomanjkanje (dobrega) kadra, saj bi jih naj ob pripojitvi Siola ter reorganizaciji zapustila večina strokovnjakov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 3:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
No ne vem, če imate vi isto težavo, ampak vsake toliko časa moram modem resetirati, da mi potem internet deluje. To se že kar dalj časa dogaja. Se še komu kaj podobnega dogaja? _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.00 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 4:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni treba nič resetirati, se bo sam "porihtal" ko bo na Siolu vse delovalo. Se mi zdi, da so spet neke težave. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 4:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
To, da na SiOL-u ni kadra, je bolj laž, kot karkoli drugega (BTW SiOL je le še blagovna znamka-torej govorimo o Telekomu).
Le čevlje sodi naj kopitar, je že zdavnaj dejal Prešeren. Res je, da je odšlo kar nekaj dobrega kadra, a ga je tudi nekaj ostalo.
Blokiranje modema lahko povzroča N-kombinacij. Samo nekaj jih lahko naštejem:
Slabljenje na parici, presluh na parici, dotik na parici, odvod na parici, verzija sw na modemu, slabo konfiguriran port na multiplexerju (ipban-expres link), napaka na razcepniku (ko ga strela pogleda zelo od daleč). Veliko se da videti že v DSL statusu na modemu:
Pri meni to izgleda tako:
DSL Port: Status
Operational mode G.Dmt.BisPlus
State Showtime
Trained transmit bit rate 1024 kbps
Trained receive bit rate 13824 kbps
Upstream power 1.2 dB
Local Fast channel FEC error count 0
Local Interleaved channel FEC error count 0
Local Fast channel CRC 0
Local Interleaved CRC 0
Local line attenuation 5.5 dB
Local signal-to-noise margin 14.0 dB
Local LOS 0
Local SEF 0
Remote Fast channel FEC error count 0
Remote Interleaved channel FEC error count 0
Remote Fast channel CRC 0
Remote Interleaved CRC 0
Remote line attenuation 4.5 dB
Remote signal-to-noise margin 13.5 dB
Remote LOS 0
Remote SEF 0
Glavna parametra sta line attenuation in signal to noise margin. Slednji naj bi bil vsaj 9 do 10dB.
Če prihaja do razlike med upstream in downstream S/N pomeni, da je frekvenčna karakteristika parice zelo uboga (najbrž slab par), to se pa vidi tudi po line attenuation, ki zraste čez 50dB.
Lahko je biti pameten na eni strani. Niso vse cvetke na telekomu, smo pa nekateri, ki se trudimo in delamo tudi tisto, kar ni v opisu del in nalog. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 5:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Domenius je napisal/a: |
Ni treba nič resetirati, se bo sam "porihtal" ko bo na Siolu vse delovalo. Se mi zdi, da so spet neke težave. |
To se dogaja že kakšnih 6 mesecev. Kdaj pa kdaj tudi ne dela(popovdan) _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni