|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 5:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Denis, ce si priključen na Telekomov DSL, mi pošlji username pod ZS.
Bom v ponedeljek pogledal, kaj se da narediti. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.41 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 5:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
dkone je napisal/a: |
Domenius je napisal/a: |
Ni treba nič resetirati, se bo sam "porihtal" ko bo na Siolu vse delovalo. Se mi zdi, da so spet neke težave. |
To se dogaja že kakšnih 6 mesecev. Kdaj pa kdaj tudi ne dela(popovdan) |
Imaš mogoče ruter ali sam modem ? Včasih, ko sem imel še navaden ruter (nižje kakovosti- lan) mi je ta delal probleme. Isto kot ti sem morel vso stvar zresetirati. To se je dogajalo nekajkrat tedensko; odvisno je bilo od tega koliko je bil obremenjen. Sedaj pa ko imam malo boljši ruter, do resetov ne prihaja več.
PS: Drugače pa ti je Adi že dal odgovor . _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ch4N93 Član

Pridružen-a: Tor 21 Jun 2005 0:21 Prispevkov: 58 Aktiv.: 0.24 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 5:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda sem v svojem sporočilu mislil Telekom.
s55m: Glede na slabljenje tvoje linije si verjetno zelo blizu centrale, cca. 500m po kablu. Sicer pa ima še kar nekaj naročnikov stare Callisto 821(+) modeme, ki so na žalost (na srečo tehnikov) zaščiteni z geslom (user/user ne deluje, omogočen je samo admin račun), ter se ne da pogledat statusa DSL linije.
dkone: Preveri status v modemu. Če ne znaš povej kateri modem imaš, pa ti bomo pomagali. Pri teh modemih se rado dogaja, da se pregrevajo. Poskusi ga z nečim podložiti, da omogočiš pretok zraka tudi pod modemom. Pomemben faktor pri stabilni povezavi je tudi hišna inštalacija. Kabel mora biti čim manj krat podaljšan, modem pa čimbližje vtičnici. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 6:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
trobida je napisal/a: |
dkone je napisal/a: |
Domenius je napisal/a: |
Ni treba nič resetirati, se bo sam "porihtal" ko bo na Siolu vse delovalo. Se mi zdi, da so spet neke težave. |
To se dogaja že kakšnih 6 mesecev. Kdaj pa kdaj tudi ne dela(popovdan) |
Imaš mogoče ruter ali sam modem ? Včasih, ko sem imel še navaden ruter (nižje kakovosti- lan) mi je ta delal probleme. Isto kot ti sem morel vso stvar zresetirati. To se je dogajalo nekajkrat tedensko; odvisno je bilo od tega koliko je bil obremenjen. Sedaj pa ko imam malo boljši ruter, do resetov ne prihaja več.
PS: Drugače pa ti je Adi že dal odgovor . |
Imam sam modem, brez kakršnega routerja. No res pa je da imam gor priključen dva PC-ja (brat in jaz) Imam pa DUO paket, tako da je SAGEM-ov modem, kateri ima 4 priključke, od tega internet dela samo na dveh. Resetirati ga moram tudi večkrat na dan, kar mi je zoprno, kadar berem oz. pošiljam kakšen mail, ko mi vse skup zmrzne.
Hvala Vam za pomoč.
P.S : G.Adi pod ZS imate sporočilo. _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.00 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 6:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da bo treba nadgradit firmware. Imel sem podobne, vendar ne tako pogoste težave. Ko so mi iz Siola na daljavo nadgradili firmware za SiolTV pa je zadeva izginila. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 6:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče je tudi to , ne vem, vendar so mi že nekoč nagradili, vendar sem jih takrat komaj priklica, da so mi naložili. _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14678 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 6:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Adi,
Moj status je sledeč - modem istočasno tudi ruter. Kakih težav nimam. V kakem "stanju" je linija?
Citiram: |
Operational mode G.Dmt.BisPlus
State Showtime
Trained transmit bit rate 288 kbps
Trained receive bit rate 1152 kbps
Upstream power 13.2 dB
Local Fast channel FEC error count 0
Local Interleaved channel FEC error count 0
Local Fast channel CRC 0
Local Interleaved CRC 0
Local line attenuation 24.0 dB
Local signal-to-noise margin 28.0 dB
Local LOS 0
Local SEF 0
Remote Fast channel FEC error count 0
Remote Interleaved channel FEC error count 0
Remote Fast channel CRC 0
Remote Interleaved CRC 0
Remote line attenuation 14.5 dB
Remote signal-to-noise margin 30.0 dB
Remote LOS 0
Remote SEF 0 |
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 1.99
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 11:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jutri ob osmih zjutraj bo bojda glavna in zadnja nadgradnja omrežja. _________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Pet Avg 10, 2007 11:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
... in cenzurirne naprave bodo dokončno zmontirane in priklopljene ...
... stikalno-usmerjevalni sistemi v jedru sistema so se vgradnji upirali do konca ...
... kmalu bo vse preusmerjeno ...
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sob Avg 11, 2007 1:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo, glede na Margine (rezervo), izgleda super. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

|
Objavljeno: Sob Avg 11, 2007 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa spet ne gre tujina... _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Avg 11, 2007 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam zgleda kar srečo. Rekel bi da dela TM internet 99+%
Sta bila pred kratkim sicer dva izpada. Prvič je na ojačevalcu za TV kabel za ulico odpovedala varovalka med nevihto, drugič je uspelo nekomu z bagrom optiko za komplet Bežigrad pretrgat. Pravzaprav lani enkrat so pa optiko spajkali nekje pri Tivoliju - spet bagri... _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

|
Objavljeno: Sob Avg 11, 2007 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Le hitrost na TM (vsaj v KP) je katastrofa. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni