www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LED Žarnice - kje poceni v sloveniji?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ZakeX
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 31 Avg 2007 13:35
Aktiv.: 0.03
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 31, 2007 1:40 pm    Naslov sporočila:  LED Žarnice - kje poceni v sloveniji? Odgovori s citatom

No,zelim zamenjati vse ali pa vsaj vecinoma navadnih luci z LED,ker porabijo do 5x manj kot varcne zarnice,ampak so zelo drage.No v Conradu so pa res malo predrage,ce se da se kje ki imajo online katalog dobiti?

Seveda morajo biti na Edison based na tistih vecjih,pa 230V.Aja pa tudi LED svetilke ki imajo LED notri,se da kje dobiti?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 31, 2007 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Velik sreče pri iskanju. Za kakšne večje količine pokliči na IC, ki so distributor za SEOUL SEMI, ki je eden izmed glavnih igralcev na področju belih led diod.

Če misliš da pokurijo 5x manj od varčnih se pa močno motiš. Pri 5x manjši porabi je tudi 5x manj svetlobe .....

Sem pozabil pripisat, da prodajajo samo ledice, ne svetilk... Lahko si pa kakšne cene diod ogledaš, da boš videl zakaj so tako drage ...

ZakeX
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 31, 2007 4:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No u teli manjsi uporabnosti sem resno mislil,vem da so tudi zelo drage,ker je ena led visokosvetilna tudi do...2 EU.

Hvala za nasvet Very Happy.
Nazaj na vrh
TECHNIC
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Okt 2006 11:18
Aktiv.: 2.57
Kraj: Senovo

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 31, 2007 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LED in varčne žarnice imajo zelo podobno svetilno učinkovitost. Giblje se približno okrog 50 - 80 lm/W. Boljše LED (SuperFlux 80mA) imajo do 75 lm/W. Še vedno pa delujejo na 3,3 V enosmerne napetosti.

Tule poglej:
http://majstr.net/za.lediode

Pa tule:
http://www.blisk-marine.com/?page=izdelki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Highlag
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 31, 2007 4:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Led ročne svetilke dobiš že skoraj v vsaki trgovini, moraš pa vedeti, da je večina teh svetilk bolj tako-tako. Vgrajene imajo ponavadi več manjših LED diod, ki pa ne svetijo preveč daleč. Tudi ekonomija delovanja je lahko zelo različna, ker so nekatere primerne samo za prilagat pralnemu prašku...

Sam sem si zato lani jeseni omislil naglavno svetilko Myo XP priznanega proizvajalca. Moram reči, da sem super zadovoljen. Sveti kot pri norcih Twisted Evil
Baterije pa tudi zdržijo presenetljivo dolgo. Je presenetljivo precej bolj uporabna kot recimo ročna svetilka. Natakneš na glavo in pozabiš nanjo...

ZakeX
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 31, 2007 4:55 pm    Naslov sporočila: icon_complicity  Odgovori s citatom

LED Žarnice na drugih straneh porabijo maximalno 1 W,vse na conradovi strani pise da imajo okoli 0.7W.

Varcne porabijo tezko minimalno 10.Ne vem no,poglejte na Conrad...

Klik

Se opravicujem zaradi dolgega linka.
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 31, 2007 7:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O.T. pomoč
Sem malo skrajšal tvoj

link.

Klikni v tem postu na gumb "Citiraj", pa boš videl kako sem to naredil.
Branko

Jaz sem ga našel (gumb "Uredi").

Albert Einstein

Nazadnje urejal/a Branez Pet Avg 31, 2007 9:44 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
TECHNIC
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Okt 2006 11:18
Aktiv.: 2.57
Kraj: Senovo

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 31, 2007 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot je rekel Highlag:
Pri 5x manjši porabi je tudi 5x manj svetlobe .....

Tiste priConradu imajo bolj bogi izkoristek, podoben navadnim žarnicam na žarilno nitko. Svetilnost je 10 lm, svetilna učinkovistost pa le ca. 15 lm/W. Glede na ceno se ne splača. Za tak denar dobiš 10 SuperFlux, ki imajo skupno svetilnost 200 lm.
Je pa res da moraš potem za vsako LED (ali za vsakih 10 skupaj) imeti en napajalnik.

LED so super za lep izgled in dekoracijo, za glavno osvetlitev so varčne (vsaj kjer imamo na voljo 230 VAC) še zmeraj najboljše. Moje mnenje ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ZakeX
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 31, 2007 9:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne te ze imajo upor notri.Ampak,svetilnost ni nevem kako majhna.Predstavlite se koliko sveti ena visokosvetilna,potem pa 33 v eni zarnici.Pomoje kar veliko.

Mogoce se niste videli v zivo,tudi jaz nisem...se slaca probat.
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 31, 2007 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se pridružujem tvojemu mnenju.

Za razsvetljavo bi bile primerne le te led diode , vendar jih je še vedno potrebno montirat na primeren hladilnik. Si pa predstavljam recimo lučko, ki ima recimo 10 takšnih modulov in bi imela 40W moči. Samo kako hladit 40W z nekim normalnim hladilnikom?

Sem imel pa takšen modulček v roki (na mizi) prižgan in zadeva kar pošteno sveti. Vendar spet ne tako, da bi odvil tisto 17W varčno in zamenjal z enim modulčkom. Prednost je mogoče tudi, da diode svetijo z bolj belo svetlobo, kar da učinek višje svetilnosti.... So pa tole pri seoulu res naredili zanimivo. Ena LED dioda ima v sebi če me spomin ne vara 8 čipov diod vezanih zaporedno Potem je na vezju samo še en ali dva predupora.

Highlag
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 31, 2007 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj odgovor se nanaša na Technica.

Ne vem kam so zginili gumbki za popravljanje sporočila?

lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 31, 2007 9:42 pm    Naslov sporočila:  re: Odgovori s citatom

A je slučajno kdo zasledil ponudnika/ zastopnika koolimatorskih leč v Sloveniji ?
IC sicer ima zastopstvo vendar nimajo ničesar .

ZakeX
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 01, 2007 12:46 am    Naslov sporočila: icon_complicity  Odgovori s citatom

Hvala za komentarje.
Highland tista stran ima neke probleme...pokaze ampak napise indefined...zgleda da imajo problem pri bazi.

No ja,ste me prepricali,ampak se vedno bi rad imel take zarnice Very Happy.

No sicer se vam to cudno zdelo,ampak zelim jih zamenjati zato,ker bi stem "zmanjsal" racun za elektriko...vsaj po moje.
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 01, 2007 11:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enkrat smo kolimatorske leče naročili kar lepo iz tujine. Preko Luxeonove internetne trgovine....

Zakex:
Odpri jo z IE, Firefox ne odpre strani pravino. Sem jim že enkrat pisal zaradi tega ... Confused

GJ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51
Aktiv.: 4.17
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 01, 2007 11:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej tole kitajsko stran..
Link: http://www.made-in-china.com/showroom/zxl-111/product-list/LED-Bulb-Tube-1.html

Če dobiš cenik ga objavi!

LP GJ
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni