www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

pomivalni stroj ne izpere tablete
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2007 8:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko že omenjamo Candy. Imam nov pralni stroj. Ima program za mečkanje perila. Kljub temu, da pritisnem tipko z znakom likalnika (naj bi ne mečkal), so stvari tako zmečkane, da ne bi verjel. Na tesnilu od vrat se nabere veliko vode (stroj je vodoraven), ki jo poberejo cunje, ko se jih ven pobira. Ob vratih kljub dvojnemu splakovanju (za test) ostane ogromno pene (ja, prašek je za pravi za pralni stroj). Pri centrifugiranju se je nekdo igračkal pri programiranju krmiljenja motorja. Namesto da bi lepo centrifugiral, motor precej časa zvišuje in spušča obrate (in pri tem besno žvižga) pri hitrosti, ki ne centrifugira. Tudi če je stroj prazen. Pri pranju boben napolni z precej premalo vode.

K**c pa Candy

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.60
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2007 9:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jur, tisto zviševanje in spuščanje obratov se mi zdi smiselno in uporabno. Zato, da se cunje lepo razporedijo po bobnu in da odteče čimveč vode, preden se začne prava centrifuga. Pri nas tastara mašina včasih skače za 20 cm sem in tja, ker nima te funkcije, in v bobnu nastane tak fin ekscenter.

Premalo vode pa je itak problem pri večini. Največkrat pomaga že temeljito čiščenje vseh posodic in cevi do tlačnega stikala.
Jaz sem malo preštelal tisto tlačno stikalo za vodo, da jo je 10 cm več. Ogromna razlika pri splakovanju. Če se ga lotiš nastavljat, moram opozorit - vsaj pri našem je bilo tako - da ima tri stopnje. Polovica, Polno, Varnostna. Ko je voda res visoka, se vklopi varnostno stikalo in vklopi črpalko. Jaz sem moral tudi ta nivo nastavit malce višje.

jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2007 9:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem opazoval cunje. Hitrosti pri spreminjanju obratov so take, da so cunje v vsakem primeru prilimane na obod bobna, in se ne razporejajo. Voda bi odtekla tudi, če bi se boben vrtel z primernimi konstantnimi počasnimi obrati. Tako stroj naredi, ko prvič po pranju odstrani vodo (z pralnim praškom) iz stroja. Potem pa nič več.

Premalo vode ni posledica zamašenih posodic in cevk. Stroj je nov.
Merilec nivoja predelam takoj, ko bo konec garancije. Zaenkrat dotočim na roke toplo vodo iz bojlerja.

Jur

Nazadnje urejal/a jur Sre Okt 10, 2007 9:53 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.18

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2007 9:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robertos je napisal/a:
Zaradi takih imam jaz vedno dela dovolj, pa ne z smetnjakom, ampak z popravilom pomivalnih strojev, predvsem Candy. Ko bi le vsi tako počeli

Pri meni je tvoja priložnost s Candy-jem je že mimo. Ta znamka je bila pri meni prvič in zadnjič. Tvoje izkušnje s servisiranjem mi torej še dodatno potrjujejo, da Candy prodaja stroje, ki imajo tehnološke pomanjkljivosti.

Mimogrede, poleg drugega je 2x krepnil programaton, ki nima kakšne pametne povezave z odpadki v košarici. Ko se je to zgodilo drugič je pristal na deponiji na barju.

Po tej tvoji logiki lahko s Candy-jem pereš samo oprano posodo hvala lepa za tak stroj!
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2007 10:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur je napisal/a:
Pri centrifugiranju se je nekdo igračkal pri programiranju krmiljenja motorja. Namesto da bi lepo centrifugiral, motor precej časa zvišuje in spušča obrate (in pri tem besno žvižga) pri hitrosti, ki ne centrifugira.

Enak "feature" ima nov pralni stroj Gorenje ... ali so vsi enako butasti ali pa to res nekaj koristnega pocne in eni kopirajo druge.

s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.97
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2007 12:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Par besed o svojih izkušnjah:

Pomivalni stroj A razred Bosch Loggix: odličen (že dve leti BP)
Sušilni stroj: A razred AEG Lavatherm 59800: odličen in nad pričakovanji 10+ (15 mesecev že v uporabi-odkar ga imamo, sploh ne sušimo več klasično).
Pralno-sušilni stroj Candy: katastrofa, od puščanja, do ne sušenja, zamenjan programator...skratka-ko dokončno izdahne-nikoli več!

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.60
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 24, 2007 9:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo, včeraj se je ponovilo, da stroj ni izpral tablete.
In sicer, mama je odprla vrata in je tableta ležala na dnu.
Videl pa sem, da je po vratih na debelo napackana sled razmočene tablete od posodice do dna, kjub izpiranju.

Po pregledu postavitve posode, se je jasno pokazalo, da je ena pokrovka zablokirala odpiranje pokrovčka. Ko je mama odprla vrata, se je pokrovček odpel izza pokrovke in se je tableta skotalila na dno.

Se pravi, kriva je bila samo napačno postavljena posoda.

P.s. vratca predalčka se odpirajo na stran - drsna vratca.

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 24, 2007 8:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

v tvojem primeru mogoče res (a so potem vratca na nekakšnem motorju, da jih potegne na stran?).
Pri meni (candy) se posoda odpira na gor in se odpre 2-3 cm, nič več. Tak je design. Zato se zgodi, da se tableta postavi počez in ostane notri. Žal...candy pač...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.96

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 24, 2007 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Zato se zgodi, da se tableta postavi počez in ostane notri.
Na začetku teme sem predlagal, da se v predalček nanese nekaj silikona.
Z njim bi zapolnil tolikšen del predalčka, da bi bilo možno vstaviti tableto SAMO pravilno - pokonci.

Takrat je predlog ostal neopažen Rolling Eyes . Tableta je dovolj kvadraste oblike z robovi dovolj različnih dolžin, da bi rešitev delovala v prvem poskusu. Enostavno bi napačno vstavljanje tablete (in kasnejše prevračanje znotraj predalčka) postalo nemogoče Cool .
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 25, 2007 7:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hja...ideja ni slaba. No, jaz sem sploh opazil da je tableta dostikrat premočna in se potem voda preveč peni, kar povzroči da voda ne šprica konstantno ampak v sunkih (ker vleče peno notri...), zato bom tako al itak raje presedlal ali na gel ali na prašek.
Pa še ceneje bo. Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 05, 2007 12:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pral sem srajce v pralnem stroju. Ena srajca od šestih se je (v primerjavi z ostalimi) skrčila po dolžini za 19 (devetnajst) centimetrov.

Jur
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni