www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Škatla malo drugače
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.25
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 11, 2007 11:16 pm    Naslov sporočila:  Škatla malo drugače Odgovori s citatom

Ne vem, če tole sodi v elektroniko, a bom dal sem, ker prenekatera stvar konča v delih ravno zato, ker nikoli ne ugleda škatle.

Ker mi je moj novi JTAG za AVR-je neizmerno všeč sem se odločil, da ga "plastificiram".

Na bljižnjem smetišču sem našel bel kos plastike. In to prave plastike, ki se topi s pomočjo acetona. Rez z olfa nožem in lomljenje v primežu. prvi rezultati so vidni na sliki.

SANY0001.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  65.79 KB
 Pogledana:  13 krat

SANY0001.jpg

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 11, 2007 11:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem obrusil notranjost škatle sen dodobra oblikoval še zunanji del. Pri tem sem si pomagal z električnim brusilnikom.
Potrebno je biti previden pri pritiskanju, da se plastika ne segreje, ker se začne packati.
Preostanek raz od brušenja se lahko "spolira" kar z vatirano paličico namočeno v aceton. Na enak način se tudi lepi posamezne dele.

SANY0005.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  88.37 KB
 Pogledana:  8 krat

SANY0005.jpg

SANY0008.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  78.4 KB

SANY0008.jpg

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 11, 2007 11:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot zadnje je potrebno narediti pokrov. Tega seveda ni mogoče kar prilepiti.

SANY0009.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  76.69 KB
 Pogledana:  5 krat

SANY0009.jpg

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 11, 2007 11:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker se LED svetloba skozi tako škatlo ne vidi, je to treba na nek način "popraviti". Košček prozorne plastike služi kot svetlovod.
Plastika se zatakne v izvrtano luknjo. Z notranje strani je kapljica acetona dovolj, da se stvar dodobra zlepi. Kasneje se zunanji del odbrusi. Notranji pa sega ravno do LED diod.

SANY0011.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  91.84 KB
 Pogledana:  4 krat

SANY0011.jpg

SANY0014.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  41.07 KB
 Pogledana:  6 krat

SANY0014.jpg

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 11, 2007 11:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takole izgleda skoraj končana škatlica.
Na drugi sliki se lepo vidi odbrušeno prozorno plastiko.

SANY0015.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  69.55 KB

SANY0015.jpg

SANY0016.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  72.67 KB
 Pogledana:  7 krat

SANY0016.jpg

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 11, 2007 11:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še ene par lightshow posnetkov !

SANY0017.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  65.8 KB
 Pogledana:  6 krat

SANY0017.jpg

SANY0018.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  67.77 KB

SANY0018.jpg

SANY0021.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  66.76 KB

SANY0021.jpg

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 71050.70

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 11, 2007 11:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 11, 2007 11:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja tista oranžna ubija. Bom moral zmanjšati upor.
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 11, 2007 11:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 11, 2007 11:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem hotel napisat tok, pri tem sem pomislil, da bo treba menjati upor. Nastalo je pa to kar vidiš Shocked Laughing
Roadracer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41
Aktiv.: 2.04
Kraj: LJ/Litija

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 12, 2007 8:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S to laminacijo lesa si se dobro spomnil. Za vezja ki se pretirano ne grejejo je super ideja. Koliko časa si porabil za škatlo če ni skrivnost?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 71050.72

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 12, 2007 8:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.70
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 12, 2007 9:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa nardim kakšne manjše škatle kar iz ploščic za tiskana vezja. Narežem stranice, lepo obrusim, skupaj pa jih po notranjih robovih zaspajkam (zgleda podobno kot bi bile zvarjene). Ko je škatla narejena, izvrtam/zrežem/zbrusim potrebne luknje, ter odprtine nato pa jo še po zunanji strani na fino obdelam in pobarvam. Vse skupaj je narejeno hitro in enostavno, pa še trdno je.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 12, 2007 9:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 12, 2007 10:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Roadracer je napisal/a:
S to laminacijo lesa si se dobro spomnil. Za vezja ki se pretirano ne grejejo je super ideja. Koliko časa si porabil za škatlo če ni skrivnost?

Ni les, ampak plastika. Lepljena z acetonom. Porabil pa sem nekaj več kot 2 ure. No je pa res, da nisem hitel in sem ob delu preprosto užival.

Škatlice iz laminata (FR4) sem včasih tudi izdeloval, a mi niso všeč EMC zaščiti navkljub. Če imam vezje, ki potrebuje oklop potem raje naredim škatlo iz aluminija. Če pa potrebujem vezja tipa dongle potem je pa tale plastika kot nalašč.
Danes sem tudi odkril izvor te plastike. Odpadke tja vozi mizar, ki opremlja vozila prve pomoči.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 470 dni