|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.67 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Nov 07, 2007 12:25 pm Naslov sporočila: digitalni podpis e pošte |
|
|
Imam digitalno potrdilo za Klik NLB. S tem naj bi menda lahko podpisoval tudi varno e pošto, vendar mi, vsaj v Outlook Express-u ne uspe. V možnostih/digitalni IDji mi lepo pokaže moje potrdilo, vendar ko odprem lastnosti računa, varnost in hočem izbrati certifikat, je seznam prazen. Če hočem digitalno podpisati pošto zateži da nimam certifikata...
A kdo obvlada to da mi lahko malce razloži?
THX |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.03 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Nov 07, 2007 1:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm... A certifikat uporabljaš s Firefoxom (za dostop do Klik-a) ali z Internet Explorerjem. Ker če uporabljaš IE, bi moral biti certifikat na voljo tudi tam (v OE). Če pa ne, poglej kje je možnost uvoza certifikata. Če je ni v OE, ga uvozi v IE pa potem poizkusi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sre Nov 07, 2007 1:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
certifikat imam uvožen povsod - in v OE in v firefoxu, od povsod tudi pridem v klik. Zanimivo je da ko v nastavitvah OE kliknem "digitalni IDji" se tam odpre okno, v njem je pa moj certifikat. Če hočem poslati podpisano pošto, moram menda najprej v računi/varnost izbrati certifikat, tam se pa odpre okno, kjer ni nič. Tudi če odkljukam digitalno podpiši in hočem poslati, mi zateži da ni našel nobenega certifikata... da ni to nekaj v zvezi z javnim ključem ? (v lastnostih mojega certifikata piše da imam zasebni ključ, ki odgovarja potrdilu, saj brez teg ne bi mogel poslovati s klikom). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2007 7:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem kako je z NLB-jevim, vendar princip je isti. Email naslov MORA biti do potankosti isti kot tisti, ki je zapisan v certifikatu. In prejemnik MORA imeti tvoj javni ključ. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2007 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|
svaka čast!
Hvala za tole info.
Problem je namreč ker je certifikat še iz časa, ko sem bil pri Siol-u, zdaj sem pa pri T2. Ko sem kreiral poštni račun in vnesel stari naslov, mi je certifikat videl.
No, rešitve po moje ni, razen drug certifikat...saj mi l.2009 poteče in upam da bodo takrat upoštevali moj novi email naslov...
Hvala za tole---zdaj vsaj vem, zakaj mi ne dela, ker mi ni šlo v glavo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni