|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rimci Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01 Prispevkov: 461 Aktiv.: 1.94 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: Pon Okt 29, 2007 6:54 pm Naslov sporočila: win xp-zapore za uporabnike |
|
|
Pozdravljeni
Kako je v win xp , če sem administrator, da narediti zapore za zagon določenih programov za uporabnike. Naprimer, da uporabniku ne dovolim zagnati raziskovalca lahko pa vidi samo določeno mapo. Ali pa da sploh ne vidi control panela. itd.
Hvala za vašo pomoč
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silica Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.52 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2007 1:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Resitev je Microsoft XP Embedded. To je industrijska verzija XP Pro.
Omogoca ti popolno kontrolo nad komponentami, minimizacijo
celotne slike OSa, pa se cenjsi je od navadnih XP Projev. Prav tako ne potrebujes
aktivacije. Veliko zves na http://www.msembedded.de , za cene licenc
in dodatno pomoc me kontaktiraj na mail.
Hitri pregled je na http://www.msembedded.de/docs/xpe/XPEDatasheet.pdf
LP Tomaz _________________ Za www.quectel.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2007 6:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Nobene krame ne nameščaj na računalnik, nobenih licenc. Vse to lahko z nekaj googlanja in nastavitev nastaviš v MMC (Microsoft managment console) ali registru.
Ampak zakaj omejevati stvari na računalniku? Bolj boš omejeval bolj bodo gledali kje je luknja. Če pa misliš narediti računalnik javen pa razmisli o čem drugem kot Xp. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01 Prispevkov: 461 Aktiv.: 1.94 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2007 7:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Mucek s tem se popolnoma strinjam. Bolj ko zapiraš bolj se iščejo "luknje". Ampak kaj ko vsak nekaj raziskuje in naredi več škode kot koristi. Bom malo po-googlal. Nisem še delal z MMC-jem (imaš ti kaj izkušenj), z registrom pa je tudi tako, da lahko narediš več škode kot koristi če ne veš kaj natančno delaš.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2007 7:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne poznam tvojih "uporabnikov". Če bi povedal zakaj rabiš bi ti lahko bolj svetoval.
Jaz za domačo uporabo naredim dva uporabnika. Administrator in navaden uporabnik. Tako se izognem veliko količini navlake. Uporabnik dobi oba gesla.
Pri poslovnih pa dobi uporabnik samo svoje geslo, je pa navaden uporabnik sistema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pingo Član

Pridružen-a: Pet 18 Nov 2005 9:48 Prispevkov: 44 Aktiv.: 0.19
|
Objavljeno: Pon Nov 12, 2007 7:52 pm Naslov sporočila: XP Embedded |
|
|
Ojla
Na vrhu je govor o Win XP Embedded. Jaz sem to zadevo spravil na PC. Spravil skupaj osnovne nastavitve tako, da se je zadeva pognala. Od tu naprej pa sem ostal malo bos, kako namestiš kakšen program. Ko se zadeva požene imam samo START menu v njemu pa Log OFF in Turn OFF Computer. Preden vse skupaj zbrišem pa bi rad pogruntal, kako narediš zadevo uporabno.
Vseeno kater Design Template, ali komponento dam noter vedno dobim isti rezultat. Nekaj mi ne gre UF... pomoč...
LP
Nazadnje urejal/a pingo Tor Nov 13, 2007 4:01 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silica Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.52 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pon Nov 12, 2007 11:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si poklical k nam? _________________ Za www.quectel.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pingo Član

Pridružen-a: Pet 18 Nov 2005 9:48 Prispevkov: 44 Aktiv.: 0.19
|
Objavljeno: Tor Nov 13, 2007 4:05 am Naslov sporočila: |
|
|
silica je napisal/a: |
Si poklical k nam? |
Nisem
Ne vem, ali bo kdo zadovoljen, če mo bom na firmi kradel čas...
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni