|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Okt 27, 2007 9:18 pm Naslov sporočila: CHMOD 777 |
|
|
Ker sem pojačal upload in download na linku do doma, sem se odločil postaviti server. Podlaga za vse skupaj je CENTOS, sedaj pa se mi je ob namestitvi testnega foruma pojavil problem. Na določenih datotekah je potrebno spremeniti chmod na 777. Sem nekaj poizkušal preko f*p-ja vendar mi javi, da nimam dovoljenja, da spreminjam atribute.
Ali mi kdo lahko kako pomaga?
Frenki, vem, da sva pred leti že to postavljala, ampak.... zato se mi ne smejat.
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Okt 27, 2007 9:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
su _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Okt 27, 2007 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK, zadevo sem uredil v celoti. HVALA vsem, ki ste ali ste imeli namen pomagat.
Administratorji, zaradi mene se lahko tale post izbriše.
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.72 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Okt 28, 2007 12:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj brisanje teme, raje napiši, kako si rešil težavo! _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

|
Objavljeno: Ned Okt 28, 2007 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aha, ja, aly maš čisto prav. Sicer sem zadevo rešil malce drugače kot pa sem se je lotil od začetka. Poizkušal sem via f*p vendar sem dobival odgovor, da nimam pravic da bi lahko zamenjal atribute. Potem sem se lotil problema prek Webmin (aplikacija za delo z linux distribucijami - za tiste, ki ne vedo), prijavil sem se seveda kot root uporabnik z vsemi pravicami in spreminjanje atributov postane mala šala .
No, ko sem to uredil, namestil forum in ga poizkusil pognat.......hja, sem pa gledal prazno stran. Rešitev tega pa je ponovni zagon Apachi serverja (no, to se mi je pa usral ).
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Okt 29, 2007 7:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Drugače pa v linux-u ni boljšega kot konzola. Ukaz bi pa izgledal nekako takole:
Koda: |
chmod 777 file1 file2 file3 |
Vendar pazi. 777 Datoteka je zelo nevarna na sistemu. Kdorkoli jo lahko spremeni kakorkoli in kdorkoli jo lahko zažene. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Okt 29, 2007 10:30 am Naslov sporočila: |
|
|
mucek4 je napisal/a: |
777 Datoteka je zelo nevarna na sistemu. |
Tudi 666 je precej hudičeva !
Še posebej, če ti rata to aplicirat kot su na cel disk. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SnowBoy Neznanec

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 20:56 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.01 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Sob Nov 17, 2007 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
hja 666 je res hudičeva se spominjam ko sem pred leti neke pravice popravljal na serverju. in sem v konzolo napisal chmod -R 666 / pod/do/datoteke pa si šla cp, cp, cp ti matrna Tak, da ja moje preprosto pravilo je vsak ukaz v katerem vsebuje argument -R ali zvezdico dvakrat preglej če je vse v redi tudi, če se ti še tako mudi (takrat se rade zgodijo največje napake) Lp  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni