|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Ch4N93 Član

Pridružen-a: Tor 21 Jun 2005 0:21 Prispevkov: 58 Aktiv.: 0.24 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Tor Jun 26, 2007 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Iskanje v to smer se ne izplača, ker ima ta merilnik v ohišje vgrajeno termično tipalo, ki ob prekoračitvi delovnega območja na displeju to pokaže (TempLO / TempHI ) in meritev potem sploh ne moreš izvajat. |
To že, vendar je vprašanje kako so te temperature nastavljene. Če so nastavljene na tovarniške vrednosti, je možno da ne sovpadajo s tistimi v Uradnem Listu.
Citiram: |
Ker je bil račun le 25€ se z njimi nisem hotel prepirati, čeprav bi jim lahko naredil celo štalo že na nivoju jezika. Slovenščina je namreč uraden jezik v EU! Tipa pa pojma nista imela kako se reče dober dan. |
Kar se tiče jezika bi se lahko zgodilo, da bi za sporazumevanje poklicala koga tretjega, ali pa bi se vsi skupaj zapeljali na postajo, ter se tam pogovorili (v Slovenščini). Čas je verjetno več vreden kot tistih 25 €. Pri večjih vsotah pa je seveda druga pesem. Vsekakor pa je v tem primeru pametnejši odnehal . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.18
|
Objavljeno: Sre Jun 27, 2007 12:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Ch4N93 je napisal/a: |
To že, vendar je vprašanje kako so te temperature nastavljene. Če so nastavljene na tovarniške vrednosti, je možno da ne sovpadajo s tistimi v Uradnem Listu. |
Si ti sploh prebral, kaj piše v Uradnem Listu?
Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o meroslovnih zahtevah za merilnike hitrosti v cestnem prometu (Uradni list 90/2005) v svojem 4. členu navaja: 2. Delovni pogoji (za dele, ki so med delovanjem izpostavljeni okoliškim vplivom): – okoliška temperatura najmanj v območju od 0 °C do +50 °C.
A jaz v tem členu vidim besedo NAJAMANJ ?
Če je nekaj najmanj, potem je logično, da je lahko tudi več!, kaj meniš Ch4N93 ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.58 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Sre Jun 27, 2007 8:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Proteus, preberi si celo temo! Če gre verjeti Borisu, morajo biti ti merilniki vsakih n let testirani v Sloveniji, kjer pa jih testirajo v območju, ki je podano v uradnem listu. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.18
|
Objavljeno: Sre Jun 27, 2007 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
NeoTO je napisal/a: |
Proteus, preberi si celo temo! Če gre verjeti Borisu, morajo biti ti merilniki vsakih n let testirani v Sloveniji, kjer pa jih testirajo v območju, ki je podano v uradnem listu. |
NeoTO, če bi si ti prebral vse, vključujoč link, ki ga je pripel DMan (poslanskem vprašanje), potem bi ti bilo jasno, da je borisz še pa še udaril mimo.
Za začetek je potrebno ločiti vsaj kaj pomeni pridobitev certifikata za napravo (tipska odobritev) in kaj periodično certificiranje (kalibriranje) - in kako se ena in druga zadeva v praksi sploh dela.
Pisanje pritožb na nekaj za kar je jasno, da ne pije vode pomeni samo podaljševanje vrst na sodiščih in seveda praznjenje žepov tistih, ki upajo da je popoldanski "šnel kurz" prava dovolj da se izmaknejo kazni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pero Član

Pridružen-a: Sob 02 Avg 2003 10:03 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.61 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Sre Jun 27, 2007 1:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
Jaz sem se s tem merilnikom nekaj dni igral kar doma. Iskanje v to smer se ne izplača, ker ima ta merilnik v ohišje vgrajeno termično tipalo, ki ob prekoračitvi delovnega območja na displeju to pokaže (TempLO / TempHI ) in meritev potem sploh ne moreš izvajat. |
Kater tip radarja? traffipatrol? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Jun 27, 2007 5:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
pero je napisal/a: |
Kater tip radarja? traffipatrol? |
Ja. Točno tega ... slika1 / slika2
BTW, mogoče ideja za pritožbo ... na tablici piše, da je za "samo" za 12V ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2007 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Skupaj sem prevozil ene 500 kkm, pa samo enkrat plačal kazen za prehito vožnjo. Pa še takrat upravičeno (omejitev 80 jaz pa ene 110 +) Ne bučk valit v ppm (part ter milion) ko vem da so radarji umerjeni na -5 km/h, da "cagar" v avtu kaže + 5 km/h pri 80 km/h, [slovenščina je zame švedska vas] da. Če pelješ 100 tam kjer je 60 ....
HITROST UBIJA. OBA Vozm + 5 do10 km nad omejitvami. Pa me še ni nobeden ustavil, od takrat . Srečno po naših khm cestah? Vsem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2007 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Radarji... Izgleda tem stacionarnim dež škoduje...
Danes je tisti stacionarni radar v Lukovici slikal kar vse po vrsti. Jaz sem mimo 120 peljal po prehitevalnem, pa je veselo blisknil, isto avtom pred mano, nazaj pa nisem gledal. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2007 11:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes je tisti stacionarni radar v Lukovici slikal kar vse po vrsti. Jaz sem mimo 120 peljal po prehitevalnem, pa je veselo blisknil, isto avtom pred mano, nazaj pa nisem gledal. |
A nisi videl omejitve na 100 ? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2007 11:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali pa je bil kje kakšen dodaten znak z omejitvijo, ki je nobeden ni upošteval??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2007 11:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ti radarji ob AC so nekakšna izboljšana verzija, ki "ločijo" med tovornjaki in osebnimi avti (različna omejitev za ene in druge). Ampak jim to ločevanje ne gre najbolje ...
Mene je samega ponoči radar v OA pred golovcem slikal že najmanj 10x pa nisem še nikoli nič dobil za €€€. Tam je za OA omejitev 100, jaz pa sem včasih po števcu peljal tudi 110, medtem ko je GPS kazal 103. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.18 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41 Prispevkov: 482 Aktiv.: 2.03 Kraj: LJ/Litija
|
Objavljeno: Sob Dec 08, 2007 7:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
To sta dva ven padla? Sem pa mislu da bo še šleper zadel ta kombi.
Kako je s tem če te policaji dobijo na ročni radar in ne priznaš na kraju samem? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

|
Objavljeno: Sob Dec 08, 2007 9:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Danes je tisti stacionarni radar v Lukovici slikal kar vse po vrsti. Jaz sem mimo 120 peljal po prehitevalnem, pa je veselo blisknil, isto avtom pred mano, nazaj pa nisem gledal. |
A nisi videl omejitve na 100 ? |
A se zaj** ali misliš resno? _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

|
Objavljeno: Sob Dec 08, 2007 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Darko se nikoli ne zaj..ava z resnimi stvarmi! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni