Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Toni Član

Pridružen-a: Sre 02 Maj 2007 13:21 Prispevkov: 120 Aktiv.: 0.54 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2007 12:27 pm Naslov sporočila: Detonator na daljinsko sproženje |
|
|
Ker nevem še skoraj nič o brezžični povezavi, sem se obrnil na vas.
Kako bi naredil detonator na daljinsko sproženje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2007 12:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Raje ne. Detonatorji so nevarni že z žičnim sproženjem, kaj šele z neko doma narejeno brezžično napravo.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2007 1:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Doma sem predelal avto na daljisko upravljanje kot stroj za pokanje vodnih balonov. Tudi sam sem bil moker. Tako da. Poslušaj nasvet strica Jur-a. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2007 5:44 pm Naslov sporočila: Re: Detonator na daljinsko sproženje |
|
|
Toni je napisal/a: |
Brez žic!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1906 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2007 8:43 pm Naslov sporočila: Re: Detonator na daljinsko sproženje |
|
|
TERORIST
Napisi se domet oziroma oddaljenost naprave - letala letijo visoko
Predvidevam pa,da se bo okoli novega leta izstreljevalo rakete
V tem primeru pride prav daljinsko odklepanje za avto-sploh ce ima zahtevnejse kodiranje  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22 Prispevkov: 811 Aktiv.: 3.72 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2007 9:23 pm Naslov sporočila: Re: Detonator na daljinsko sproženje |
|
|
robert je napisal/a: |
V tem primeru pride prav daljinsko odklepanje za avto-sploh ce ima zahtevnejse kodiranje  |
+ varnostno stikalo ali konektor na izhodu iz sprožilca/sprejemnika! _________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2007 12:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če že res hočeš pokati, vzemi daljši električni kabel. Brezžični detonator je kot prvo zares sumljiva stvar. Kot drugo je nevarno. Lahko ti oddajnik po pomoti sproži. Lahko ti sprejemnik po pomoti (hardwerski, softwerski, ... bug) sproži. Lahko sprejemnik ujame nek xy signal in sproži.
Resno minerstvo danes za vžig uporablja vžigalno vrvico (ne tako, kot jo uporabljajo v kavbojskih filmih za vžig dinamita) namesto električnih kablov, ker je preveč električnih motenj (vključno z mobiteli).
Varnostna stikala in varnostni konektorji? Ha. Razneslo bo takrat, ko boš vklopil varnostno stikalo ali konektor.
(tvoje teroristično ime je Tony Al Kaboom)
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.68 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2007 2:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Petarde in ostala pokajoča sredstva so dovoljena šele nekaj dni pred 31. decembrom.  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nevednez Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2005 13:36 Prispevkov: 226 Aktiv.: 0.95 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2007 3:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Petarde in ostala pokajoča sredstva so dovoljena šele nekaj dni pred 31. decembrom.  |
natančneje od 26.12 naprej  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Toni Član

Pridružen-a: Sre 02 Maj 2007 13:21 Prispevkov: 120 Aktiv.: 0.54 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2007 3:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
nevednez je napisal/a: |
Petarde in ostala pokajoča sredstva so dovoljena šele nekaj dni pred 31. decembrom.  |
In kako mi naj bi to pomagalo?
Dobro vam verjamem da nebišlo z daljinskim sproženjem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.68 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2007 5:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
nevednez je napisal/a: |
In kako mi naj bi to pomagalo? |
Tako, da jih pred tem datumom ne uporabljaš  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22 Prispevkov: 811 Aktiv.: 3.72 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2007 6:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Varnostna stikala in varnostni konektorji? Ha. Razneslo bo takrat, ko boš vklopil varnostno stikalo ali konektor. Jur |
Zagotovo bolje takrat, kot pa ko imaš kaj drugega v roki. Sicer pa tudi jaz tega ne bi izvajal na RV - tudi profesionalni sprejemniki lahko izgubijo signal.
Zadnja tri leta sem delal večkanalni vžig raket in to z večpolnim vodnikom (tudi letos, če bo kaj časa ). Imam pa prijatelja, ki žal dobro ve kaj je nepravilno ravanje s pirotehniko, tako da raje ne izumljaj preveč
Tako, da jih pred tem datumom ne uporabljaš  |
Mislim, da za vžig raket (sredstev, katerih glavni učinek ni pok) vseeno lahko . Samo potem je potrebnih malo več kanalov in.... tako da zadeva verjetno ni temu namenjena.
Pa karkoli že delaš, pusti vsaj vžigalno vrvico. Tako kljub morebitni napaki še ostane kratek čas za umik . _________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tangosierra Član

Pridružen-a: Sre 09 Maj 2007 22:41 Prispevkov: 23 Aktiv.: 0.10
|
Objavljeno: Čet Dec 13, 2007 7:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tony al kaboom... hehehehehe najbolj varen detonator bi bil še vedno z žicami kot so napisali predhodniki in nič kompliciranja s programiranjem, izdelavo vezja itd. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
powr Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20 Prispevkov: 668 Aktiv.: 3.13 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Dec 19, 2007 1:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da si malo sposodim temo
Do kake razdalje bi se pa dalo oddajnik in sprejemnik od avtomobilskega zaklepanja uporabljat z manjsimi predelavami? Se je kdo kdaj poigral s tem? Namrec med branjem teme se mi je porodila zamisel da bi bil mogoce uporaben za resetirat wireles ruter na daljavo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Sre Dec 19, 2007 1:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za resetiranje routerja je pa navaden zvonec povsem dober. Dobi se takšne z dometom 150m. Model EURO DZ 2 , mislim da od LE/Tehnika . Prava figa, če ga občasno resetira še kdo, ki je ravno prišel na obisk k sosedom znotraj kroga fi=300m.
Za daljinsko proženje detonatorjev pa je seveda POVSEM NAPAČNO uporabiti tak zvonec in tvegati, da kdo poleti v zrak, ker imajo pri sosedovih ravno obiske.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|