|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kavelj22 Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56 Prispevkov: 465 Aktiv.: 2.07 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 28, 2007 4:38 pm Naslov sporočila: p-CAD |
|
|
Uporablja kdo ta program za risanje shem in PCB-jev.
Imam verzijo 2006 in sem jo sele zacel uporabljati. Risem eno vezje in me zanima ce imam nek npr. mikrokontroler ki mu dam vse pine na vodilo kako potem oznacim ostali del vezja da se pravi prikljucek poveze na pravi pin. Sedaj sem to naredil tako da sem port oznacil isto kot pin in NET oznacil kot global.
Se to. A ima potem program moznost da sam konvertira iz sch. v pcb???
Ce kdo ve hvala za odgovor!
lp
_________________ Živleje ni potica, življeje je črn kruh. Bul ga šparaš bul je suh. Zato pa kr na mizo žjim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger007 Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 1:21 Prispevkov: 81 Aktiv.: 0.34 Kraj: okolica Litije
|
Objavljeno: Pet Dec 28, 2007 5:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Konvertiraš na sledeč način: ko končaš shemo generiraš NET listo (v Utils), nato odpreš PCB ter dodaš vse uporabljene knjižnice elementov, enake kot v sch ali pa samo knjižnico, katero arhiviraš v schematicu. Nato pod utils izbereš load NET list. Zatem se ti pojavijo vsi elementi ter povezave med njimi, sledi samo še logično razporejanje le teh, ter risanje vezi.
Glede vodila pa ne vem, jaz delam tako, da vstavljam porte ter potem izberem enak port še na drugi strani.
Upam da kaj pomaga!
LP Simon
_________________ Lp Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kavelj22 Član

|
Objavljeno: Pet Dec 28, 2007 5:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, hvala!
A mas mogoce kaksne knjiznice z LCD-ji oz. kje jih lahko dobim?
Hvala,lp!
_________________ Živleje ni potica, življeje je črn kruh. Bul ga šparaš bul je suh. Zato pa kr na mizo žjim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger007 Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 1:21 Prispevkov: 81 Aktiv.: 0.34 Kraj: okolica Litije
|
Objavljeno: Sob Dec 29, 2007 2:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen!
Malo sem pobrskal po računalniku in tudi po netu pa nič našel. Ali potrebuješ knjižnico za alfanumerične displaye? Ponavadi če so kakšne eksotične komponente si knjižnico kreiram kar sam. Če potrebuješ in ne znaš narediti sporoči pa ti bom jaz.
LP Simon
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kavelj22 Član

|
Objavljeno: Sob Dec 29, 2007 5:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potreboval bi nekaj za LCD display 2x16. Sem hotel ze kar nek konektor dati pa tudi tega nisem nasel.
Ce imas ze kaj narejenega kar uporabljas v ta namen bi prosil, sam se ne znam narediti svojih elementovin knjiznic, ker se ravno tri dni ukvarjam z p_CAD-om, se bom pa zdaj tudi temu posvetil, ker vidim da bo treba.
Hvala, LP.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger007 Član

|
Objavljeno: Pon Dec 31, 2007 2:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen!
Narisal sem LCD, takšen kot ga imam doma (LCD 2X16), in pa enega, ki je v bistvu samo 16 polna pin letvica (LCD 2X16 DIL).
Če se boš pa odločil sam kreirati komponente pa kar vprašaj, mislim da ti bomo lahko pomagali. Sam jih najhitreje naredim tako, da predelam že neko narejeno komponento. Urejaš jih pa z library executive.
Opis: |
knjižnica P-CAD za LCD 1x16 ali 2x16 |
|
 Download |
Ime datoteke: |
LCD.zip |
Velikost datoteke: |
9.02 KB |
Downloadano: |
46 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kavelj22 Član

|
Objavljeno: Pon Dec 31, 2007 11:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala lepa. Sem nekaj enostavnega za rele ze sam naredil. Ce bom se rabil kaksno pomoc se definitivno se oglasim.
Se enkrat hvala.
Lp.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kavelj22 Član

|
Objavljeno: Tor Jan 29, 2008 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Spet sem se malo zabaval z P-CAD-om, in spet vprasanja in tezave!
Opazil sem da mi vcasih oz. pri nekaterih elementih v PCB poveze skupaj obrobo pattern-a elementa in povezavo in moram potem element izbrisati in ponovno vstaviti seveda z vsemi povezavami?
A je potrebno kje posebej nastaviti ko printas da ne printa tudi tudi obrobe pattern-a. Sicer se nisem probal ker mi je printer crknil, ampak vseeno.
Videl sem da je moznost export-a v pdf. Se motim ali je to res. Sem namrec probal ampak je bila potem napaka "file corupted" ko sem ga hotel odpreti z Acrobat-u!
Hvala,LP
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2008 11:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Ni mi popolnoma nič jasno, kaj delaš
Če te moti "obroba", potem izklopi layer Topsilk in Botsilk. menu Options->Layers. Seveda ne moreš izklopiti tistega layerja, na katerem si trenutno.
Kaj se bo printalo nastaviš v File -> Print -> Setup Print Jobs -> napišeš v Print Job Name in izbereš ustrezne layerje in opcije. Če ne želiš "obrobe", pač ne izbereš Top in Bot Silk. In potem klikneš na Add ali Modify. Ko to okno zapreš, v prejšnjem oknu izbereš, kateri PrintJob naj se izvede in kličneš Generate Printouts.
Za nastavljanje barv printanja uporabi gumb Colors.
Za printanje v PDF uporabi "PDF Creator" (nima veze s pcadom).
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kavelj22 Član

|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2008 6:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ok, nima veze pojavlja se mi ena zadeva, ki je neznam ravno pojasniti. Bom ze odkril v cem je catch!
Vseeno si mi pomagal z ostalim odgovorom.
Kako spremenis velikost vseh padov nekega elementa na ekrat. Meni uspe spremeniti samo enega po enega, tako da kliknem na njega (shift & left mouse) in potem pod properties?
Hvala LP.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Sre Jan 30, 2008 9:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
kavelj22 je napisal/a: |
Kako spremenis velikost vseh padov nekega elementa na ekrat. Meni uspe spremeniti samo enega po enega, tako da kliknem na njega (shift & left mouse) in potem pod properties? |
Desni klik na element --> Properties --> Pattern Pads (drugi zavihek)
Izbereš Set all (vse pine) nato na desni strani izbereš ustrezen pad in Klikneš Apply in OK.
Lp, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kavelj22 Član

|
Objavljeno: Sre Mar 05, 2008 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Doma nimam printerja in bi rad tole vezje , ki sem ga naredil tako bolj na horuk (upam da je vse OK ) sprintal nekje drugje.
Kako ta dokument pretvorim v PDF???
Verjetno PDF creator ali kaj podobnega. Imam uporabljen Top in Bottom zato sedaj nevem kako to pretvoriti da potem sprintam vsakega posebej???
http://www.elektronik.si/phpBB2/album_page.php?pic_id=1174
Hvala,LP
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Sre Mar 05, 2008 8:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za tiskalnik si namesti brezplačni PrimoPDF. Pri tiskanju jaz ponavadi natisnem vsako stran (Top + Top Silk in Bottom + Bottom Silk) na svoj list drugače postane zadeva nepregledna. Kaj boš tiskal na kateri list nastaviš v meniju File --> Print --> Setup Print Jobs...
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.50 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sre Mar 05, 2008 8:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
ali pa PDF creator. Namesti se kot tiskalnik,zelo enostaven za uporabo.
_________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Mar 06, 2008 10:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Vsak layer vezja printaj na svoj list (ločen Print Job).
Za lažjo kasnejšo obdelavo uporabi Offsete in premakneš vezje bolj proti sredini lista (default je v kotu lista).
Pazi na dimenzije in skaliranje! V en layer (npr. Title) nariši neko znano skalo (recimo črtice vsak cm) in potem na dejanskem printu preveriš, če so dimenzije ok.
Priporočam "PDF creator".
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni