www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Živžganje napajalnika
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.97
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2007 3:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

piflar je napisal/a:
Ok, jasno. Je bolje, da dam tranzistor na ploščico ali lahko kar direktno lotam žice na njega? Obstaja kakšen dokument (standard?) lotanja? Ker se v bistvu lotanja sam učim in sem vedno v dvomih glede svojih lotov.

lp

Beri:
http://s53m.com/beacon/Meho%20spajkanje.pdf

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2007 3:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa ne pozabi kupiti v najbližji trgovini. Wink

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
piflar
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Dec 2007 17:56
Aktiv.: 1.15
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2007 3:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kdo pravi, da sem ga končal? Wink Mam še Lotanje 2 za naredit pa diplomo. hehehe
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
piflar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2007 3:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom prebral, hvala. Spajkalnik imam pa že kar lep čas, hvala.
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2007 3:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lotanje 2 Question

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
piflar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2007 3:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eh, Lotanje 2 sem si izmislil, fora... kao. Kot, da so nas kdaj na faksu tega učili. Še spajkalnika nam niso pokazali. Žal pa tudi nisem hodil na srednjo elektro. Hvala pa vsem za pomoč. Upam, da se kmalu vlaufam... heh Laughing
Nazaj na vrh
surla
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22
Aktiv.: 3.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2007 4:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa to , da če obremeniš PC napajalnik na sekundarni strani z 22A , da ga na primarni potem 20x manj vam je profesor tudi pozabil povedat?
Nazaj na vrh
piflar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2007 4:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, to sem pa jaz pozabil. Brick wall Pa ne me moriti zaradi napak, ki jih naredim, oz. stvari, ki jih ne vem. Je na tem forumu dosti cvetk. Npr. vzporedna in zaporedna vezava ipd. Nismo tukaj, da se zmerjamo in se šopirimo s svojim silnim znanjem, ampak, da si pomagamo. Vsaj jaz. Sam sem pa takšna oseba, da raje vprašam in izpadem "glup", kot pa "pameten".

lp
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.19

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2007 4:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

piflar je napisal/a:
Ne, to sem pa jaz pozabil. Brick wall Pa ne me moriti zaradi napak, ki jih naredim, oz. stvari, ki jih ne vem. Je na tem forumu dosti cvetk. Npr. vzporedna in zaporedna vezava ipd. Nismo tukaj, da se zmerjamo in se šopirimo s svojim silnim znanjem, ampak, da si pomagamo. Vsaj jaz. Sam sem pa takšna oseba, da raje vprašam in izpadem "glup", kot pa "pameten".

lp

Vendar se avtorji takih "cvetk" ne hvalijo z elektro faksom, običajno tudi s srednjo elektro šolo ne. Na forumu so tudi taki, ki poklicno z elektriko oz. elektroniko nimajo nobene zveze. Pri njih so občasne "cvetke" razumljive, pa tudi opravičljive, dasiravno jih je zelo malo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
piflar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2007 4:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fly, očitno imaš ti grenke spomine na faks, če sploh kakšne. Jaz se nikoli nisem hvalil s faksom, ker ga sploh nimam. Sem le pravil kaj in kako nas tam "učijo". Če se je to tebi zdelo kot hvaljenje, se ti iskreno opravičujem, majstr. Priznam pa da nimam pojma o elektroniki in se stvari šele učim. Sam s tem nimam problema, očitno imaš ti s tem težave.

lp
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2007 4:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moji spomini na Fakulteto za elektrotehniko sploh niso grenki. Tam sem preživel celih 5 ur svojega življenja, leta 1979, na informativnem dnevu. In sprejel sklep, da to ni zame. Cool
Sicer pa, da ne bova preveč bluzila, kdo je kaj rekel in česa ne, preberi no še enkrat svoje poste v tej temi.

lp

BTW: Moj nick je Slowfly, ne Fly.
Nazaj na vrh
piflar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2007 4:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, daj mi prosim citiraj kje se jaz hvalim s faksom. Ne me silit, da ti napišem, da si funkcionalno nepismen (pa ne bom). Napisal sem, da še predobro vem kdo in kako je diplomiral na faksu pa nič ne zna... tako kot jaz (s to razliko, da jaz še nisem diplomiral). Če pa misliš, da je tista izjava, ko sem sošolcu razlagal kaj je tistkanina, izraz moje superiornosti in veleznanja, si pa zlo "majhna" oseba. Saj ponavadi se takšni brez faksa in z nekaj izkušnjam več spravljate na tiste, ki so faks končali (oz. še niso) pa so še brez konkretnih izkušenj. Takrat pa pride do izraza ves tvoj ego. Zameril si se mi s svojimi komentarji. Pa saj je vedno na forumu kakšen "tapameten". Ne dvomim v tvoje sposobnosti, vendar se žal nikoli ne moreš približati inženirju (ki ima izkušnje). Če ne drugače, v načinu dela in razmišljanja pa sam presodi kaj je to.

lp
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2007 5:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

piflar je napisal/a:
Ne me silit, da ti napišem, da si funkcionalno nepismen (pa ne bom).

Saj si že napisal, pa te nisem čisto nič silil! Laughing
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2007 5:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Piflar sporočilo si odprl v energetiki! Umiri malo živce sicer gre tole pod ključ!

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
piflar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2007 5:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Heh, Slowfly, šele zdaj mi je potegnilo, da si ti okoli 20 let starejši od mene. Rolling Eyes

Frenki, ti pa tole kar zapri, kar se mene tiče je debata zaključena.

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni